O cemu se radi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PedjaBGD
    CBC Početnik
    • 11.01.2008
    • 5
    • Novi Beograd

O cemu se radi

Imam mazdu 323 F ali poslednjih dana imam problem sa radom motora.Kada iz jaceg gasa naglo vratim na ler gas pocinje da trokira par sekundi i vrati se na normalan rad....Dobio sam savet da treba da ocistim usisnu granu posto je inection,pa bih zeleo videti jos neko misljenje zbog cega se tako ponasa...Inace motor odlicno vuce i prima gas.

HVALA UNAPRED..
  • PedjaBGD
    CBC Početnik
    • 11.01.2008
    • 5
    • Novi Beograd

ciscenje usisne grane

i da li mogu sam da ocistim usisnu granu kod mazde-izgleda mi prosto...

Comment

• brbora
      CBC Član
      • 28.11.2007
      • 97
      • Beograd

DA !
      Mozes da ocistis usisnu granu kod tvoje mazde sam , ako si bas resio , pod uslovima nize :

1. Da imas malo alata (malo vise nego kucni majstori)
      2. Da imas malo talenta i navika = da ti ruke ne rastu iz ****..
      3. Da eventualno neko ko vec zna nesto vise od tebe bude pored tebe
      (ali nije ni to obavezno)
      4. Da kad nesto krene naopako ... da te ne vata panika ... za sve ima resenje i zamena
      5. Da imas mobilni na dohvat ruke ako se zaglavis ispod auta da zoves pomoc
      (ovo je mala sala , ali ja i ovoga se pazim)

Ali i ja sam sve sam na mojoj mazdi radio (gledam knjige i internet) ,
      tako da ne vidim nesto u tome posebno

Vidi sta ce ti napisti drugi !!!

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

To je jako lako uraditi, kao sto je brbora napisao... I to ti je verovatno problem, posto je isti slucaj kod mene bio, pa sam ga resio ciscenjem klapne gasa odnosno u****.

Sve sto ti je potrebno je malo vremena, nesto alata (srafciger) i dobre volje.

Potrebno je ukloniti poklopac filtera za vazduh i cev tj crevo koje vodi di njega i ocistiti taj metalni deo u koji crevo/cev ulazi. Naspricati malo sa WD40, ponovo ocistiti, za to vreme isturirati auto par puta i sve vratiti na mesto.

Pogledaj ovde kako je brbora to radio kod sebe na kolima, doduse ovde ima dosta razlicith stvari koje moze da primenis.

Comment

Working...
        X