dakle, ono sta mene prvenstveno interesuje a to je da li ce po tom novom zakonu o kome se prica, motori do 125 kubika moci da se registruju trajno i da se voze sa B kategorijom...?
за А категорију - 16 година с тим да му се након положеног возачког испита издаје
возачка дозвола која даје право на управљање мотоцилима чија радна запремнина
не прелази 125 ццм, а када лице постане пунолетно издаће му се, на његов захтев,
ова возачка дозвола без ограничења.
· за Б и Ц категорију - навршених 18 година
· за Д категорију - навршених 21 годину.
Sto znaci da je novim zakonom dozvoljeno upravljanje motornim vozilom do 125cm3
znaci, po tvom tumacenju sa B kategorijom moci ce da se upravlja motorom do 125 kubika?
ja citajuci sa linka koji si postavio nisam stekao takav utisak
Moze biti da sam pogresno razumeo u vezi B kategorije ali ako je u Evropi vec izglasan zakon da oni koji poseduju B kategoriju mogu da upravljaju i motorima do 125 cm3 misli da ce to i u Srbiji da se uskoro usvoji. Ako ??? udju u EU
Sa polozenom B kategorijom moci ces da vozis motor do 50cc za sve preko toga trebace ti A1, A2 ili cista A kategorija, i to nema nikakve veze sa registracijom.Menjaju se kategorije vozackih dozvola a ne nacin registracije vozila.
Ako pitas sada, po ovom zakonu, jedino sto mozes da uradis pre 18te je da odvozas casove, ni na testove, ni na voznju ne mozes da izlazis pre punih 18.
Po novom zakonu mocice da se polaze sa 17. godina, ali ce se izdavati probna dozvola na 2. godine, sa kojom nece smeti da se vozi bez odraslog lica na suvozackom sedistu koje ima vozacku najmanje 5. godina, nece smeti da se vozi posle 23.h, ogranicenje brzine za osobe sa probnim dozvolama ce iznositi 90 km/h cak i na auto putu, i za gubitak dozvole bice potrebno 9 kaznenih poena. Ovo je juce rekao onaj lik sa saobracajnog fakulteta koji je pisao ovaj novi zakon.
Moja mama posto poznaje neke instruktore u auto skoli, pitala i ljudi kazu da ce izgleda do leta ili na leto biti usvojeno i na snazi. .
Mada sudija mi je dala jednu informaciju, ne znam koliko je pouzdana, kaze ako proces zapocnem po starom, tj.pocnem sa casovima, tako moram i da zavrsim proces polaganja
Mada ja sve mislim da je to fol prica instruktora samo da uzmu sto vise para. . . Tj.nakupe neupucene ljude na neku pricu i samo lete pare. . .
Sta vi mislite? Ajd dajte neku insajdersku informaciju, otprilike kad stupa?? i sta ce se desiti ako upisem auto skolu (al jbg rodjen sam tek u septembru )
Comment