12v kompresor za gume

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa km
    CBC Senator
    • 23.10.2007
    • 241
    • kosovska mitrovica

a za lampe iznenadio sam se za neonku koja moze na akum ima stipaljke i upaljac ima dzek i kuku da se zakaci i postolje da stoji kako dobro svetlo daje za samo 150 din opet kod kineza (siguno jeftinije na novi BG)
    jedino zica sa 3m da produzim na minimum 5m
    ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

Ja imam prastari cajavec kompresor i radi vec godinama jedino sam jednom rasklopio ocistio i stavio novu mast i klip.Sto se tice stvari koje pravi einhel ne treba ih potcenjivati.One su jeftine i imaju slabe tacke.Recimo kad kupis to kompresorce treba ga rastaviti podmazati i radice ok.Brusilica koju sam kupio znao sam da ima slab lezal,kupio sam kvalitetan i zamenio i radi ko avion.Bateriska busilica ima slabo kvacilo i treba paziti da ne proklizava neg uvek raditi na osecaj itd.Za te pare mora malo muke...Kompresor malo kosta i ako moze da ti spasi samo jednu gumu da ne pocepas on je otplatio sebe.
      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kompresor je odlična stvar, koristim ga skoro 15 godina.
        2 sam promenio.

najvažnija stvar je da se ne bude nestrpljiv pri pumpanju.
        kompresor ima mali kapacitet, malu zapreminu pa mu treba vreme.

nakon 10 minuta rada, tj jedne gume mora da se hladi najmanje 5 minuta.

sabijanje vazduha uvek oslobadja toplotu i to prosto mora tako.

rukom pipnite vrh komrpesora, tamo gde je crevo ali pazite da se ne opečete.

kompresori crkavaju usled nepoštovanja uputstvu za upotrebu, pregrevanja, kada neko krene da gumu za gumom naduvava bez pauza.

pritisak nije problem, lako se nabija i preko 6 bara samo prvo mora da se guma dobroo popuni vazduhom a to traje.

sada koristim kompresor sa akubaterijom, prenosni.
        a imam i klasičnu nožnu pumpu, 2 boce spreja i naravno rezervni točak koji se redovno proverava da je u stanju napumpanosti.

to stoga, što ne želim iznenadjenje negde, nekada, bilo kada na bilo kom putu gde se mogu zadesiti.

sprej je odličan metod, jedina mana je što obično je mala po zapremini bočica što je limitira na male gume tipa 165/70-13 kakve su nekada bile uobičajene (i danas prave istu veličinu sprej bočice kao pre 30 godina).

stoga preporučujem da imate najmanje 2 bočice spreja, što je dovoljno za jednu današnju gumu.

sprej ne pomaže akoje guma isečena, pukla i slično.

samo i jedino ako je ekser u pitanju, tj malecna rupica na gazećem sloju.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Da lil može sprej da napumpa točak bez podizanja automobila?
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• VuleR
            CBC Član
            • 15.03.2008
            • 34
            • Smederevo

Sprej moze da napumpa gumu i bez dizanja auta, ali se moras drzati upustava. A ona su, koliko sam ja video, razlicita od proizvodjaca do proizvodjaca. Ja sam sticajem okolnosti koristio Sonax (valjda mu to bese marka) i super je odradio posao za 20-30 km do vulkanizera.

Comment

• dfast
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2005
              • 1302
              • Hoofddorp NL /Bgd

Da li je neko probao da napuni sprejem gumu koja je ok, tj ispusta lagano u tri sedmice padne pritisak sa 2 na 1,5 ali verovatno na rubovima izmedju felni i gume. Ako sprej u sebi sadrzi materiju koja zaptiva sitne rupice a ne ostecije gumu onda bi trebalo da vrsi posao. Pitam jer mi se ne skidaju gume samo da bi ocistio felne. Iz tog razloga kad menjate gume obavezno dobro ocistiti rubove felni.

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Meni se desavalo da su bile zardjale felne i da je pustala jedna guma tako malo i pored toga sto je felna ciscena celicnom rotacionom cetkom i zafarbana.
                Sprej za gume definitivno POMAZE u takvim slucajevima. Nikad vise nije pustila ali sam posle par meseci promenio i felne jer su ispale povoljne neke odlicne aluminujumske (50e za cetiri).
                Inace je pametnjakovic stavio unutrasnju gumu na jednu od tih originalnih celicnih felni pa sam je sredio i ona bas nije ni pustala uopste ali druga jeste.
                Nazalost nisam nikada utvrdio gde je to pustala. Najverovatnije na spoju gume i felne ali ko ce ga znati tacno. Korozija i poroznost su cudo.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

dfast, da sprej pomaže ako je problem sa samom gumom.
                  ako vazduh curi kroz felnu, sprej ne pomaže.

felne su takodje porozne za vazduh, neke više neke manje. a pogotovu alu posle nekoliko godina znaju da postanu previše šupljikave.

kod čeličnih felni obično je korozija rubova, nelagajuće dodirne površine, razlog za curenje vazduha.

sprej je u suštini latex guma u tečnom stanju sa agensima da je ubace pod pritiskom- isteraju iz bočice.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

Working...
                  X