Sa DISEL na BENZ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fenixKG
    CBC Član
    • 05.02.2008
    • 21
    • Kragujevac

Sa DISEL na BENZ

Posto sam ostao bez motora na FIAT UNO 1.7D, resio sam da se raspitam da li se isplati i koliko je pameto ugraditi BENZ motor? Popravka DISEL motora me kosta oko 700-800e. To mi se definitivno ne isplati, a neki motor moram da ugradim. Ako neko moze da me posavetuje, bio bih jako zahvalan
  • STILISTA
    CBC Veteran
    • 17.12.2007
    • 182
    • BEOGRAD

da sam na tvom mestu nikada nebi stavio drugi motor u kola sem dizela.
    ne zato sto benzinci ne valjaju nego zbog silnih prepravki koje treba
    da izfinansiras! a i bilo koji dizel ili benzin motor koji budes
    kupovao je macka u dzaku al ko zna mozda budes i imao srece!
    znam par ljudi koji nisu...
    pozdrav!!!

Comment

• miky90
      CBC Član
      • 25.01.2008
      • 16
      • Nis

Apsolutno nikako benz.Kao sto rece stilista,ne zato sto ne valja nego zato sto imas silne prepravke,a u Srbiji tesko da ce to da ti uradi neko kako treba...

Comment

• fenixKG
        CBC Član
        • 05.02.2008
        • 21
        • Kragujevac

Ne znam, pitao sam par majstora, koji kazu da ima dosta prepravki, ali da one nisu od nkog bitnog znacaja. Kazu se se menjaju nosaci, izduvna grana, menjac, poluosovine... "Krupniji" majstori izbegavaju da rade takve prepravke, dok pojedini prihvatju. Ja znam da moj menjac pasuje na ZASTAVIN motor, mozda cak i na PUNTO motoru. U svakom slucaju, ja bih full motor, u paketu sa menjacem. Nasao sam par ponuda. Brine me strani motor bez papira, koliko sve to kosta i kako da proverim motor koji je izvadjen iz kola?

Comment

• bokija
          CBC Senator XXL
          • 25.01.2008
          • 640
          • Beograd

Sa DISEL na BENZ

Originally posted by fenixKG
          Ne znam, pitao sam par majstora, koji kazu da ima dosta prepravki, ali da one nisu od nkog bitnog znacaja. Kazu se se menjaju nosaci, izduvna grana, menjac, poluosovine... "Krupniji" majstori izbegavaju da rade takve prepravke, dok pojedini prihvatju. Ja znam da moj menjac pasuje na ZASTAVIN motor, mozda cak i na PUNTO motoru. U svakom slucaju, ja bih full motor, u paketu sa menjacem. Nasao sam par ponuda. Brine me strani motor bez papira, koliko sve to kosta i kako da proverim motor koji je izvadjen iz kola?
          Kad te covek slusa,ne moze da se otme utisku da nije u pitanju cena popravke,vec bi ti nesto JACE,BRZE,TISE.U svakom slucaju ekonomski ti se ne isplati takav poduhvat.Umesto macke u dzaku koja kosta ko zna koliko na kraju,sredi to motorce i da te bog vidi,i sigurno ce te kostati manje a dobices motor kao nov.U protivnom,bolje menjaj ceo auto,sigurnije je i isplatljivije.Sa malo para extra mozes da sredis zvucnu izolaciju i izduv i da auto zvuci ugladjenije.Veruj da ono sto vidjas na Diskaveri kanalu i nije tako u stvarnosti.Skrnavljenje fabricke postavke po pravilu mora da donese gomilu problema i neplaniranih troskova,da bi se na kraju zapitao da li to sve vredi.
          I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• fenixKG
            CBC Član
            • 05.02.2008
            • 21
            • Kragujevac

Upravo sam saznao da cu i instalaciju izgleda morati da menjam. Jel to tacno? U tom slucaju, jedina pametna stvar mi je da molim Boga da cu morati da platim samo generalnu popravku koja kosta oko 800e i da taj auto zadrzim. Samo ce ostati pitanje na koju specijalu ce izaci.......

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Kad radis takvu promenu motora, najbolje je da kupis celog stranca benzinca. Zavisno od benzinskog motora, sto se tice instalacije kod starijih motora (45 i 55) neces prakticno nista menjati na instalaciji bar ne nista komplikovano. Ako imas donatorski auto onda sta god da treba da menjas tu ti je i samo prepakujes.
              Carinjenje bloka ti je u beogradu 100+ euria (konkretno za BMW E34 150E).
              https://t.me/pump_upp

Comment

• fenixKG
                CBC Član
                • 05.02.2008
                • 21
                • Kragujevac

Resio sam da jurim motor nekog stranca koji je takodje 1.7d pa sta bude. Ne znam da li smem na ovom forumu da pitam za pomoc oko nabavke tog motora?

Comment

• Kenno
                  CBC Senator XXL
                  • 21.08.2006
                  • 460
                  • Zenica, BiH

Najbolje da je polovan motor moguće upaliti i vidjeti kako radi, a još bolje ako se čitavo auto može provozati

Comment

• bokija
                    CBC Senator XXL
                    • 25.01.2008
                    • 640
                    • Beograd

Sa DISEL na BENZ

Pravis gresku.Uzimas istrosenu stvar i ne znas koliko je u stvari ostecena i koliko joj zivota preostaje.Samo dok ti izvuce novac na potrosne delove koji se moraju zameniti,cifra skace preko popravke postojeceg motora.I na kraju nikad neces biti siguran koliko ce da te sluzi taj motor....
                    I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• fenixKG
                      CBC Član
                      • 05.02.2008
                      • 21
                      • Kragujevac

Slazem se da je najbolje probati motor i detaljno ga pregledati. Imao sam na umu da zajedno sa profesionalnim majstorom odem po neki strani motor (jeftiniji je) i da ga na licu mesta pregledamo i upalimo. Hteo bih da od dva napravim jedan, ako je ikako moguce, jer trenutno nisam pri parama da kupim nov, a i preskupi su. Trazio sam neke motore, ali nikako da nadjem od Fiat Uno. Jedino sto sam nasao je Regata, Punto, Tempra, Tipo. Kazu da su pojedini delovi isti. Sad sam u mat poziciji i ne znam sta da radim? Benz mi se ne isplati zbog silnih prepravki, a Diesel je presup i retko se nalazi, mozda po neki stranac.
                      Otisli su mi dihtunzi, lezajevi, mozda radilica, klipnjaca... Plasim se sta cemo naci kad skinemo glavu... Moram da radim punu generalnu, ali delovi su papreno skupi. Sad ni tamo, ni tamo.

Comment

• fenixKG
                        CBC Član
                        • 05.02.2008
                        • 21
                        • Kragujevac

Znam da je ovo rizican potez, zato sam hteo da se konsultujem sa vise ljudi. Znam nekoliko njih koji su uspeli da iscupaju motore. Cak imam slucaj Forda koji je 2002-2004. Znam da taj auto prelazi ogormnu kilometrazu u toku jednog dana. Vlasnik je trgovac i ne zlazi iz auta. Opasno sam zbunjen...

Comment

Working...
                        X