Autoplacevi, kakva su vasa iskustva?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ppejic
    CBC Član
    • 09.09.2007
    • 75
    • Dornbirn-Nis

Autoplacevi, kakva su vasa iskustva?

EKABO Smederevo.
    Potrebna mi je info da li je neko kupio auto od njih ikakva su mu iskustva...glasine..?

Kakva su vasa iskustva sa drugim autoplacevima?
    LOGAN 1.4 MPI Preference + AC
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

nemam iskustva sa tim placem ali su svi placevi na isti fazon, tako a neverujem da je taj nesto posebno. Cela sustina je zarada pa ko koga zaj.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Sve je to isto njesra..... voleo bih da možete da vidite većinu tih automobila u momentu kada stignu na tegljaču, siguran sam da ih takve niko ne bi kupio.Nakon istovara sledi pranje, čišćenje,limarija, farbanje, poliranje......Tek tada auto ide na obradu kod mehaničara, pa kod "stručnjaka" za budženje kilometraže da bi se na kraju pojavio na samom placu.Vlasnici, kako bi zametnuli trag vozilima, obično angažuju više majstora svih struka kako se na jednom mestu ne bi gomilali automobili istog placa!Naravno, na placu se povremeno pojavi i neki komad vredan pažnje, a njega možete poznati po sačuvanim nalepnicama u vezi sa zamenom ulja, "slučajno" sačuvanim računima servisa ili čak orginalnom servisnom knjigom!Ovo se manje više dešava na svim placevima koji su bar ok u smislu legalnosti vozila.Tamo gde to nije tako, neka vam je Bog u pomoći!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• AlexRS
        CBC Senator
        • 27.10.2007
        • 234
        • Borca

Drustvo treba mi mala pomoc....
        Hocu da kupim Alfa Romeo 156 2.5 v6 '02 - '03 godiste , oglase vrtim od novembra meseca i nista... Pa mi ostaje samo da je uvezem od preko, e tu nastaje problem nemogu da nadjem nijedan autoplac koji dovozi automobile po narucbini ( ja ga nadjem a oni ga dovezu ) . Auto bi kupovao na lizing tako da pojedinci koji se bave uvozom mi ne odgovaraju....

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Pa retko ko dovozi kola po porudzbini jer mu se to ne isplati,niko od njih namenski ne kupuje kola vec sta uleti sto jeftinije!

Inace sto se tice placeva to je uzas,jedino mogu da pricam u superlativo o eurosalonu V6!
          To je jedini plac koji radi sve po ps-u,tacne kilometraze,detaljno porekla...ma sve,sve,sve o autu sto treba kupac da zna!
          Postoji samo jedan problem kod njih,svima su "skupi" jer drze zaista perfektna kola!

Ko treba da kupi auto neka dobro razmisli ali kod mene licno od domacih placeva eurosalon uvek na prvom mestu!
          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• chiki
            CBC Veteran
            • 19.04.2006
            • 158
            • Beograd

Imao sam dobra iskustva sa AC Auto u Zemunu. Par puta sam ih posecivao. Imaju sajt ali nije azuriran. Imaju Alfe ali nemaju tu koju ti trazis Inace su zvanicni uvoznik za Mazdu.
            U svakom slucaju prethodni postovi su potpuno tacni.
            Tek akd sam video kako izgleda automobil koji tek istovare sa kamiona, skapirao sam kako stvari funkcionisu.Npr. u Beoafrici peru autmobile od glave do pete.

Za AC plac sam ubedjen da ne muvaju. Jednostavno uvezu 10-20 komada automobila iste marke, modela, boje, opreme. Operu spolja, mislim da peru i motor posto mi je plasticni poklopac akumulatora bio prljav i stajo je u gepeku (kace buster da bi upalili auto posto se kod svih akumulatori prazni) a motor je bio cist. Unutra peru standradno i to je to. Stave ih na plac i bitno im je sto pre da prodaju. Ispostavilo se da su moj auto platili 4000 u IT, sa dazbinama je izaslo na 6000 i meni su se ugradili 500 evra + sto su uzeli povracaj PDV-a. Znaci preko 1100-1200 evra su zaradili.
            Jednostavno mislim da se ne cimaju da lickaju kola i da nesto muvaju. Dovezu, istovare, operu i okace cenu. Ko kod hoce da kupi moze da povede majstora.
            Za njih sam cuo po preporuci jednog taksiste a i moj komsija je kupio auto kod njih. Eto i ja sam
            Imam utisak da ce pre neko ko uveze dva auta mesecno i prodaje ih iz kucnog dvorista, muvati nego veliki placevi... ali na kraju sve je to relativno
            AR 159 1.8 TBI
            C3 1.4i GNV

Comment

• chiki
              CBC Veteran
              • 19.04.2006
              • 158
              • Beograd

Originally posted by Laki 55
              Pa retko ko dovozi kola po porudzbini jer mu se to ne isplati,niko od njih namenski ne kupuje kola vec sta uleti sto jeftinije!

Inace sto se tice placeva to je uzas,jedino mogu da pricam u superlativo o eurosalonu V6!
              To je jedini plac koji radi sve po ps-u,tacne kilometraze,detaljno porekla...ma sve,sve,sve o autu sto treba kupac da zna!
              Postoji samo jedan problem kod njih,svima su "skupi" jer drze zaista perfektna kola!

Ko treba da kupi auto neka dobro razmisli ali kod mene licno od domacih placeva eurosalon uvek na prvom mestu!
              Dodao bih Integru motors. Nisam cuo za iskustva ali daju certifikat o kilometrazi (postoji centralna baza podataka za Reno) za sva kola + garanciju 20.000km ili 6 meseci na motor+menjac za Reno.
              AR 159 1.8 TBI
              C3 1.4i GNV

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

@ AlexRS:

Imamo isti problem...

Nakon lichnog iskustva koje sam "pokupio" po raznoraznim auto-placevima shirom Srbije tokom proteklih 5-6 meseci mogu samo da ti dam jedan (ali vredan ) savet:

- Nemoj ni da pomishljash da sa BILO KOJIM placem tj. vlasnikom istog chak i zapochnesh temu oko uvoza, o samom uvozu i da ne govorim, a da nekako, preko nekog rodjaka/poznanika/komshije i sl., prethodno ne "dodjesh" do tog choveka ili bar nekog od zaposlenih na tom placu. Znachi, potreban ti je insajder jer samo u tom sluchaju mozhesh da budesh siguran da nece MNOGO da te zahebu. Tek kad sam "doshao" do choveka koji radi na jednom auto-placu (da ne "reklamiram" kojem, mozhe na pp), saznao sam shta i kako se tamo radi. Iako sam imao prilike da preko njega na tom konkretnom placu zavrshim posao, odustao sam jer posle toga shto mi je rekao nisam hteo da imam ama bash nikakva posla sa tim placom i njegovim vlasnikom. A plac inache vazhi za jedan od najboljih i najvecih u Srbiji.

Inache, teshko cesh pronaci neki plac koji ce ti uvesti auto po narudzbini iz prostog razloga shto u tom sluchaju oni imaju mnogo manje "manevarskog prostora" za muvanje i mnogo manje kinte u dzepu na kraju. "Nezavisne" uvoznike ovde ne rachunam, pune su novine oglasa u kojima pojedini "dovoze kola po narudzbini", ali i u ovom sluchaju opet vazhi ono prvo pravilo, chak i vishe nego kad je u pitanju "javni" plac, tj. pravno lice i obveznik pdv-a. Znachi, opet se stvar svodi na ono prvo...

U mom primeru, naishao sam samo na jedan plac, Autopromet u KG-u, koji pristaje u odredjenim sluchajevima na uvoz po narudzbini, ali ni to nije genetralno pravilo. Naime, poshto je bila subota "gazda" nije bio tu i to mi je rekao radnik/chuvar na placu. Znachi, mogu da dovezu auto i po narudzbini, ali opet mi je rekao da "moram ipak da popricham sa gazdom, jer to zavisi od auta"? Ja sam skapirao da to zapravo znachi da mozhe, ali ako uvozish auto reda 15+ k veverica, pa onda "gazda" opet ima nachina da masno naplati svoje "usluge".

U svakom sluchaju sve se svodi na to da ne treba da "jurish" za nekim auto-placem koji je "na glasu", vec da putem nekog poznanstva dodjesh do nekog od vlasnika. Plac nije bitan. Moje neko iskustvo govori da chak ovi koji su "na imenu" i koji vazhe za "dobre" su zapravo najgori, jer sam upravo tamo naishao na najveci bezobrazluk i najarogantnije vlasnike.

Kako god, moja noga teshko da ce opet da krochi na bilo koji ovdashnji auto-plac. Tebi u svakom sluchaju zhelim puno srece u "poslovanju" sa njima. Trebace ti...
                http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                X