Sta treba znati o Fiat Bravo 1.2 16v?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokija
    CBC Senator XXL
    • 25.01.2008
    • 640
    • Beograd

Originally posted by dusman13
    Pa nisam bas primetio to ali cu kasnije da sidjem i da pogledam da li se kod mene cuje pa cu ti javiti nema frke, mislim da se nuje ali provericu.
    Pozz
    Ma to je vrlo tih zvuk,kao da se nesto vrti i povreneno preskoci,cak,cak.Ne znam sta bi elektromotoric imao da trazi ispod komandi za klimu,ali tacno je u tom delu....Boze,pocinjem sebi da licim na Stevu Zigona.
    I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

Taj zvuk cik cak postoji, ali neznam od cega je. Medjutim, mene interesuje sledece.
      1. Ukapirao sam da pokazuje spoljnu temperaturu, ako je ispod 3 ili 5 stepeni. Da li postoji nacin da se izmeri trenutna temperatura, bez obzira kolika je?
      2. Da li neko zna nekog majstora na Novom Beogradu ili Zemunu koji vari branik. Naime 5-6 cm mi je napukao, pa bih hteo da ga zavarim da ne nastavi da se cepa.

Hvala.

Comment

• dusman13
        CBC Član
        • 24.07.2007
        • 81
        • Beograd

pa naravno da postoji imas dugme samo ga pritisnes i on ti pokaze trenutnu temperaturu to bar nije tesko zar ne?
        INace nemam nikakva kuckanja zaboravi to da ti napisem bar nema kod mog
        pozz
        Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES

Comment

Hvala na konkretnom odgovoru, samo mislim da sam pitao kako tj. GDE je to dugme, a nisam bas dobio pravi odgovor.
          )

Comment

• bokija
            CBC Senator XXL
            • 25.01.2008
            • 640
            • Beograd

Originally posted by sapet
            Hvala na konkretnom odgovoru, samo mislim da sam pitao kako tj. GDE je to dugme, a nisam bas dobio pravi odgovor.
            )
            Nema dugme kad skines original muziku.Posle samo kad das kontakt pokaze na glavnom displeju temperaturu i gotovo.Po nekad ne pokaze ni kad das kontakt.Njegov originalni radio se bavio pokazivanjem temperature.
            Sto se kuckanja tice,ima,ima,jedva cujno ali ima i povezano je sa potenciometrom gde se steluje temperatura,kad ga stavis na minimum onda se ne cuje.Sumnjam da je kvar u pitanju,samo me zanima sta to kucka unutra.Docepo se mali bata ocevoga sata..........
            Nego bilo bi nam mnogo jasnije da imamo ono osnovno uputstvo za plavuse,sto se dobija uz auto.Ne,ozbiljno ako ima neko nek se javi bas bi malo da gvirnem.Znam da nema ni 10% fora kao Stilo,ali bi ipak voleo da procitam sta kaze proizvodjac.Ovo me podseca na moju bruku,umem da popravim vesmasinu al ne umem da operem ves u njoj

Comment

• alt+64
              CBC Senator XXL
              • 27.02.2006
              • 571
              • bgd

Nema dugme kad skines original muziku.
              Nema veze s muzikom...bar kod mene...
              mozda je na 1.2 drugacije, al ne znam sto bi bilo...

Comment

• bokija
                CBC Senator XXL
                • 25.01.2008
                • 640
                • Beograd

Originally posted by alt+64
                Nema dugme kad skines original muziku.
                Nema veze s muzikom...bar kod mene...
                mozda je na 1.2 drugacije, al ne znam sto bi bilo...

Ma mislim na prikaz,kad skines muziku onda imas samo onaj prikaz na cajgeru.Na radiju je bilo zgodnije.Sve u svemu strasno mi fali ono vozacko uputstvo da vidim da li ima nekih caka koje treba provaliti.Ima li ga ko?????

Comment

• dusman13
                  CBC Član
                  • 24.07.2007
                  • 81
                  • Beograd

e bas htedoh da stavim i ja slicicu mislim zar je tesko svideti dugme na kome je i nacrtan termometar ali izgleda nekima bez slike nista ne vredi u svakom slucaju kakve ima veze sto nema fabricki radfio ja sam svoj izvadio i dalje mi pokazuje temperaturu kad god pritisnem dugme, ne razumem sta ne valja, ali ajde.
                  Nazalost nemam ni ja neko uputstvo ali treba i meni pa ako ima neko...
                  necu mu nista

Comment

Ja sam pritiskao to dugme ali nisam video njegovu funkciju. Probacu. Najverovatnije nisam pravilno uradio ili nisam primetio. Hvala. A, da li je razlika izmedju Brava 1.2 16V i Bravo 1.2 16V samo u broju vrata i izgledu sa zadnje strane (stop svetla itd)?
                    Pozdrav

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

e bas htedoh da stavim i ja slicicu mislim zar je tesko svideti dugme na kome je i nacrtan termometar ali izgleda nekima bez slike nista ne vredi u svakom slucaju kakve ima veze sto nema fabricki radfio ja sam svoj izvadio i dalje mi pokazuje temperaturu kad god pritisnem dugme, ne razumem sta ne valja, ali ajde.
                      Nazalost nemam ni ja neko uputstvo ali treba i meni pa ako ima neko...
                      necu mu nista
                      Kad nemas fabricku muziku onda nemas info o temperaturi stalno nego samo pritiskom na dugme dobijes kratku informaciju na cajgeru i gotovo a na radiju imas mod da ti izbacuje miksove vreme,temperatura,RDS...i sve mnogo preglednije.

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

...A, da li je razlika izmedju Brava 1.2 16V i Bravo 1.2 16V samo u broju vrata i izgledu sa zadnje strane (stop svetla itd)
                        Bravo je kraci za vise od 15 cm, sto se oseti kroz manje mesta na zadnjoj klupi i u gepeku, ali je zato i laksi za oko 30 kg-a, sto se opet primeti kroz malo jace ubrzanje, na motoru koji je ionako bio najslabiji u ponudi, pa mu svaki kg manje, znaci...

Comment

• bokija
                          CBC Senator XXL
                          • 25.01.2008
                          • 640
                          • Beograd

Originally posted by neshaoct
                          ...A, da li je razlika izmedju Brava 1.2 16V i Bravo 1.2 16V samo u broju vrata i izgledu sa zadnje strane (stop svetla itd)
                          Bravo je kraci za vise od 15 cm, sto se oseti kroz manje mesta na zadnjoj klupi i u gepeku, ali je zato i laksi za oko 30 kg-a, sto se opet primeti kroz malo jace ubrzanje, na motoru koji je ionako bio najslabiji u ponudi, pa mu svaki kg manje, znaci...
                          Slazem se Brava 1.2 i po fabrici ima losije karakteristike od Bravo 1.2 zbog duzine i mase.Definitivno motorce je na granici dobrog ukusa kad je u Bravo,ali u Bravi se moze nazvati nejakim autom.Zbog to malo mase i duzine dobijas vecu potrosnju,slabija ubrzanja i najvaznije kraci vek motora.1.2 motor se puno trudi da odradi posao i u Bravo,a tek u Bravi mozes zakljuciti.Kad je motoric doveden do maximalne tezine karoserije,svaki kilogram mu znaci.Ipak moram priznati da je 1.6 prava mera za pristojnu voznju.Bez obzira sta kaze fabrika,ako 1.6 vozis na ekonomok nacin imaces manju potrosnju nego na 1.2.A kad ti zatreba snaga tu je,a onda i potrosnja vise nije pitanje.Ista usporedba vazi i za Zastavu 101 od 55 i 65 KS.

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

..isto sam to rekao i ja...
                            Zbog dodatne tezine modela ''Brava'', taj auto ide sporije nego ''Bravo'' sa istim motorom...bas zato sto mu svaki kilogram znaci...
                            Znaci svakom motoru, a narocito ako je u okviru slabijih...

Comment

• dusman13
                              CBC Član
                              • 24.07.2007
                              • 81
                              • Beograd

Originally posted by bokija
                              Kad nemas fabricku muziku onda nemas info o temperaturi stalno nego samo pritiskom na dugme dobijes kratku informaciju na cajgeru i gotovo a na radiju imas mod da ti izbacuje miksove vreme,temperatura,RDS...i sve mnogo preglednije.
                              To je tacno ali kome jos treba da svakih 10 sec ti pokazuje koliko ti je stepeni zar nije jednostavnije klik i gotovo, ne bi ja menjao fabricki nego je bio kasetas da li neko zna gde moze da se nadje fabricki ali sa CD-om naravno vidjao sam i takve to su bas poslednji primerci moj je nazalost kraj 2000 a proizvodnja Bravo-a se zavrsila 2001.

Comment

• bokija
                                CBC Senator XXL
                                • 25.01.2008
                                • 640
                                • Beograd

Originally posted by bokija
                                To je tacno ali kome jos treba da svakih 10 sec ti pokazuje koliko ti je stepeni zar nije jednostavnije klik i gotovo, ne bi ja menjao fabricki nego je bio kasetas da li neko zna gde moze da se nadje fabricki ali sa CD-om naravno vidjao sam i takve to su bas poslednji primerci moj je nazalost kraj 2000 a proizvodnja Bravo-a se zavrsila 2001.
                                Da upravo si rekao poentu merenja.Treba u svakom trenutku znati spoljnu temperaturu.Mnogo Puta mi se desilo da recimo na Niskom auto putu sa promenom nadmorske visine i polozaja odem iz +4 na -1 i to u svega koji kilometar razlike.Kad na to dodas izmaglicu ili blago vlazan kolovoz,eto prilike da polupas auto ako ne i gore.Sreca moja da sam tu lekciju naucio vozeci Reno Safran koji je imao konstantno pokazivanje temperature sa upozorenjem,ali to mi je nauk pa sad gledam temperaturu na svakim kolima koja imaju merenje jer neces verovati kako brzo moze da se izmeni situacija.

Comment

Working...
                                X