Poskupljenje putarina
Collapse
X
-
evo gledam danas BG-NS postavljaju se nove naplatne rampe, na svim izlazima, znaci preko beske za NS ima rampa, kod st. pazove isto, tako da sve ide samo na gore...
imam vikendicu u krcedinu, do tamo imam nekih 30km autoputa, 240din putarina, kad ocu za ns, ima nekih 30km i manje, opet putarina, lopovi najstrasniji,...
al sto lepo neko rece gore, nije problem cene putarina nego sto nema alternativa, morao bih da idem starim novosadskim i razvalim auto za 2 odlaska ... uzas gde idemo, samo u propast
Comment
-
-
Razlicite cene proizvoda i usluga za razlicite ljude (na istom prodajnom mestu) JESU diskriminacija
dzabe ti crtanje, ako to ne dopire do faze razmisljanja.
aparthejd su mnogi opravdavali raznim "teorijama" da to nije diskriminacija slicnim poredjenjima.
srecom, i to je otislo u istoriju.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickRazlicite cene proizvoda i usluga za razlicite ljude (na istom prodajnom mestu) JESU diskriminacija
Zar to nije cena za auto ? Auto je stvar...Auto nema prava, pa mu se nema sta ni povrediti...
Postoji pravo [ prava ] na stvar, koja se zove automobil...
Evo...ako ja vozim nekog stranca u svojim kolima po auto-putu, hoce li mi na rampi naplatiti vise zato sto vozim ''stranca''...jer eto '' jedini razlog razlicite cene je nacionalna pripadnost potrosaca. '' ???
Ili, ako dam tom svom prijatelju strancu da vozi auto, a ja sedim pored njega...i dodjemo na rampu...hoce li mu naplatiti vise, jer stranac je vozio po auto-putevima Srbije ?!
Ili ga niko nece ni pogledati...ni pitati za pasos...ni za ime...ni bilo sta, vec ce videti tablicu na autu, i gotovo...
Dajte vise dosta sa tom pricom o diskriminaciji...
Ako vec ne znate sta jeste, a sta nije diskriminacija LJUDI, onda nemojte davati neke ''svoje'' definicije !...
Comment
-
-
Originally posted by mishioal sto lepo neko rece gore, nije problem cene putarina nego sto nema alternativa, morao bih da idem starim novosadskim i razvalim auto za 2 odlaska ... uzas gde idemo, samo u propast
Sramno je da placamo punu cenu putarine za poluproizvod.
Takodje bi bilo realno (ali jel da ne i isplativo za putarsku mafiju), da uz registraciju DOBIJEM i neku nalepnicu, stagod, kako bi prolazio kroz naplatne rampe 4 free... pa pobogu cemu placam putarine ako ih opet placam svaki put cim mrdnem iz grada?
Ma da nam daju makar na tackice.... ono.. platim putarinu uz registraciju i dobijem pravo da npr. iskoristim cetvorostruku duzinu SVIH puteva pod naplatom po Srbiji. Verujem da bi to mnoge zadovoljilo... one koji inace i ne putuju mnogo... Profesionalce tu ne racunam (koji zbog profesije moraju puno unakrst da putuju).
Comment
-
-
ehe pa od cega ce se onda placati penzije ???
ja sam pre par godina vozio u srbiji stranca, i tada su mi jos pricali da putarine nece biti jeftinije za strance nego da ce se izjednaciti tako sto ce za nase table isto kostati kao za strane
a sto se tice ns-bg, kako je bilo, a i za tja put se placala pre putarina ovo je sada avionska pista, ali opet za godinu dana eto opet raspada ...
Comment
-
-
Originally posted by DraxNS...Bas ako cemo iskreno... ni "auto put" bas nije imun na kojekakve sitnice tipa udarnih rupa, kolotragova, RADOVA, otpada, itd....
Pregazio sam neku zivotinju [ valjda pas ], kojeg je neko vec pre mene udario, a ja sam pregazio les...Nisam ga ni video...
Odmah sam stao...i srecom bez ostecenja...sto sam kasnije potvrdio u servisu...
Ali, zato na rampi - 250 din...
Comment
-
-
e to je svoja prica, moj cale je pre godinu i nesto ostao tako bez auta, sa 160kmh u lisicu, sa s350, otisao interkuler, hladnjak, hladnjak klime, kad smo upalili auto, konstatovano da je i motor otisao, jer je ostao bez ulja dok se cale zaustavio .. tako ode divan auto, i na kraju morao putarinu za kamion za slep da plati
koji crnjak a ?
Comment
-
-
nacionalna pripadnost (tablica auta)
ako ja vozim nekog stranca
ajde da probam jos jednom da ti pomognem, ne naplacuje se prevoz putnika vec se naplacuje tablica (iliti vozilo) i to je jedini kriterijum.
Ako vec ne znate sta jeste, a sta nije diskriminacija LJUDI, onda nemojte davati neke ''svoje'' definicije
postoji posebna oblast prava koja regulise upotrebu vozila pri prelasku carinskih podrucja, i citav niz medjunarodnih ugovora koji to regulisu.
PRAVO na koriscenje puta je druga stvar...
Ja, ili ti, to pravo imamo jer vozimo po SVOJOJ zemlji...
Taj put se pravio od nasih para...Ako je uzet kredit, opet ga nasi gradjani vracaju...
Stranac ga nije pravio jer mu nije, kroz porez, uzimano za izgradnju tog auto-puta...nece mu ni biti uzimano...ali sve to ne znaci da on ne moze da vozi po njemu, nego znaci da treba da plati vise...
Ne mora kroz putarinu...Nek' im se na ulaz u Srbiju naplati odredjena ''taksa'' koja bi imala istu funkciju
jednom ces i ti shvatiti da se moraju postovati ugovorene obaveze izmedju drzava...a mozda i pre ako ikada budes koristio neki put sa naplatom negde u Evropi i licno uvideo da cena roba i usluga ne zavisi od geografskog porekla vozila- tablice.
jel se ti pravis da ne umes da citas ili sta ??
sw.brick
...
u svakoj drzavi je cena ista za sve, i ne zavisi cena robe od toga da li je kupuje domaci ili stranac.
Naveo sam ti primer, koji si valjda i sam znao, da zavisi od toga gde npr. uradis servis...u kom gradu...I, od toga zavisi...
ne zavisi cena robe od toga da li je kupuje domaci ili stranac.
osoba A sa autom X u Beogradu placa servis (kafu, frizera, hotel, ...)
isto kao i
osoba B sa autom X u Beogradu placa servis (...)
osoba A sa autom X u Subotici placa servis (...)
isto kao i
oaoba B sa autom X u Subotici placa servis (...)
varijabla je osoba A - osoba B a cena je ista za istu uslugu na istom mestu u sto vreme za isti obim.
komplikovano previse ?volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
...poslednji put objasnjavam ove stvari oko diskriminacije...
Ustav Srbije :
Zabrana diskriminacije, cl. 21.
'' Pred Ustavom i Zakonom svi su jednaki.
Svako ima pravo na jednaku zakonsku zastitu, bez diskriminacije.
Zabranjena je svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu, a narocito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, drustvenog porekla, rodjenja, veroispovesti, politickog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti i psihickog ili fizickog invaliditeta.
Ne smatraju se diskriminacijom posebne mere koje Republika Srbija moze uvesti radi postizanja pune ravnopravnosti lica ili grupe lica koja su sustinski u nejednakom polozaju sa ostalim gradjanima. ''
Kazna, ako se to ipak dogodi, je u cl. 128 KZ... '' Ova inkriminacija predstavlja realizaciju ustavnog principa pravne jednakosti i
ravnopravnosti gradjana.''
Tekst cl. 128. KZ :
'' st. 1. Ko zbog nacionalne ili etnicke pripadnosti, rasi ili veroispovesti ili zbog odsustva te pripadnosti ili zbog razlika u pogledu politickog ili drugog ubedjenja, pola, jezika, obrazovanja, drustvenog polozaja, socijalnog porekla, imovnog stanja ili nekog drugog licnog svojstva, drugome uskrati ili ogranici prava coveka i gradjanina utvrdjena Ustavom, zakonima ili drugim propisima ili opstim aktima ili potvrdjenim medjunarodnim ugovorima ili mu na osnovu ove razlike daje povlastice ili pogodnosti,
kaznice se zatvorom do tri godine.
st. 2. Ako delo iz stava 1. ovog clana ucini sluzbeno lice u vrsenju sluzbe,
kaznice se zatvorom od tri meseca do pet godina. ''
Izbacite trzisnu cenu iz glave, kao merilo po kome se odredjuje ima li, ili nema diskriminacije !
Diskriminacija u cenama je SUSTINA trzisne privrede...
Diskriminacija se vezuje za tvoj PRAVNI polozaj...
Zabrana diskriminacije znaci da nas drzava MORA sve [ bez obzira na nase razlike u polu, nacionalnosti...ili veroispovesti, itd...itd... ] u nasim pravima i obavezama, tretirati ISTO pred Ustavom, Zakonima...
Razlikujte PRAVNI polozaj, od TRZISNOG polozaja...
Vec sam navodio primer :
Hoces da udjes u neki klub...da se malo provedes...da popijes koje pice...
Dodjes na vrata kluba, i traze da platis ulaz...Trebas da platis da bi uzivao u usluzi tog nekog kluba...
Pored tebe stoji neka devojka...
I ona isto zeli da udje u taj isti klub, da uziva u istoj usluzi tog istog kluba...ali njoj NECE naplatiti ulaz...
Jel' to diskriminacija, koja za osnov ima razliku u polu ???
A, price o ''nacionalnoj pripadnosti'' auta, koja se odredjuje po tablicama koje auto nosi...
sw. brick, koje je ''nacionalne pripadnosti'' tvoj auto ?
Moze li auto uopte imati odredjenu nacionalnost ?
Kako je stice....rodjenjem ?
A, moze li kasnije svojom izjavom volje da promeni svoju nacionalnu pripadnost ?
Dakle, auto da izjavi svoju volju...
Hajde, okaci na ovaj forum izvod iz knjige drzavljanstva za tvoj auto...jer tamo pise nacionalna pripadnost...
Dajte ljudi, malo ozbiljnosti...
Comment
-
-
Pravo i Ustav moze da tumaci k`o kako mu je stalo a sprovodi se jos traljavije ako ima politicke volje za to,
Vas dvojica ocigledno nemate volje da se usaglasite pa svako udara iskljucivo na svoju stranu,
Dok brick propusta temu kroz vise filtera nesha istrenirano kroz jedan pa jos sa misijom da rusi kredibilitet a pritom ismejava
Comment
-
-
..kada je BILO koja pravna kategorija u pitanju, BILO koji pravni institut...nema tu ''vise filtera'', vec samo JEDAN JEDINI...- pravni !
Nema ''proizvoljnog'' dodavanja ''filtera'' kako se kome ucini za zgodno...
Sta moze da se proizvoljno tumaci u npr. ove dve recenice :
Pred Ustavom i Zakonom svi su jednaki.
Svako ima pravo na jednaku zakonsku zastitu, bez diskriminacije.
Comment
-
-
A, price o ''nacionalnoj pripadnosti'' auta, koja se odredjuje po tablicama koje auto nosi...
sw. brick, koje je ''nacionalne pripadnosti'' tvoj auto ?
Moze li auto uopte imati odredjenu nacionalnost
moj auto konkretno ima BG tablicu, i SRB nacionalnu odredjenost.
Kako je stice....rodjenjem
moze li kasnije svojom izjavom volje da promeni svoju nacionalnu pripadnost
novu saobracajnu i nove tablice sa novim drzavnim oznakama.
Hajde, okaci na ovaj forum izvod iz knjige drzavljanstva za tvoj auto...jer tamo pise nacionalna pripadnost
ako treba tebi posebno i specijalno i sliku prve stranice saobracajne dozvole, pa jos zaokruziti ono YU (SRB).....
sta da se radi previse je to komplikovano za tebe izgleda.
Dajte ljudi, malo ozbiljnosti...
bolje da ne nastavljas dalje sa smehotresnim stavovima....
da bi razumeo da automobil jeste obelezen po poreklu drzave, ti lepo od svojih para kupi auto sa stranim dokumentima i vozi ga.
kada ti ga oduzmu moci ces da budes ozbiljan i da se smejes do mile volje.
sam sebi sto si nesto i naucio na kraju
PS. nemoj trositi pare na carinu i PDV, sta ce tebi domaca dokumenta kada to nema uticaja na pravni status neobelezene robe.
vozi auto na strane tablice i pozivaj se na Ustav do mile voljeh
opet komplikovana zagonetkavolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
...o cemu ti pricas sw.brick ???
Ja sad vise i ne znam da li da se smejem ili sta....ostadoh u neverici da odrastao covek moze da napise tako nesto...
Auto je STVAR !
Auto NEMA prava !
S'obzirom da je stvar, i da nema prava, u okviru toga NE MOZE imati ni pravo na drzavljanstvo.
Pravo na nacionalnost u Srbiji ne postoji ni kada su ljudi u pitanju.
Imamo drzavljanstvo, ali ono nije jednako nacionalnoj pripadnosti...
Postoje prava NA STVARI.
Zato imas i saobracajnu kojom dokazujes SVOJE VLASNISTVO na automobilu.
To nije dokument kojim se dokazuje pravo bilo kog auta [ jer, auto je stvar, i nema prava...ne moze auto biti titular bilo kojih prava ]...
To je dokument koji dokazuje TVOJE pravo [ jer su ljudi pravni subjekti, i imaju prava]...
Saobracajna dokazuje TVOJE VLASNISTVO [ tvoje pravo ] na toj pokretnoj stvari, i zato sto si TI [ vlasnik ] drzavljanin Srbije, na njoj pise SRB, i zato sto je izdaje nadlezni SUP...u okviru SRB...
Ne zato sto je auto tog drzavljanstva, vec zato sto je VLASNIK tog drzavljanstva !
Comment
-
Comment