Problem sa kocionim plocicama?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Misha
    CBC Veteran
    • 22.10.2004
    • 117
    • Beograd

Problem sa kocionim plocicama?

Radi se o Mazdi 3, kupljena nova, na oko 44 000 km zamenjene plocice, i prednje i zadnje. Stavljene Lukas plocice, i sada posle predjenih oko 2000 km cuje se tiho struganje, cini mi se iz zadnjih kocnica. Napominjem da auto koci najnormalnije, problem je samo u tom zvuku koji se cuje neposredno pred zaustavljanje vozila i to prilicno tiho! Sta to moze biti?
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Lukas plocice su poznate po tome da su malo tvrdje...i da hoce malo da "cvile"...e sada ako je to do plocica...moze biti da je pri montazi malo iskrivljen onaj lim iza diska i da on dohvata sam disk i malo skripi..isto moze da se desi da su vec spaljene,tj. pregrejane,pre nego sto su "legle "kako treba..
    a zasto si isao na Lukas(TRW) pored originalnih?
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Misha
      CBC Veteran
      • 22.10.2004
      • 117
      • Beograd

Ne verujem da su spaljene plocice, jer sam skoro 300-400 km pazio kako kocim dok ne legnu! Zvuk nije ni skripanje, ni cvilenje, vec vise struganje kao kad su plocice pri kraju!

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

kazes samo pozadi?
        jesi skidao da vidis da nije neki kamencic negde upao?
        skini tocak vidi da li su same plocice tu !nema veze mozes ti paziti na njih,ali ako su malo losijeg kvaliteta(chitaj fals),prvo bolje kocenje i one su pregrejane..kako ces proveriti da li je to tvoj slucaj?
        lepo skini plocice i vidi da li imas male pukotine na njima,ne bi smeo da ih imas ..trebaju biti ravne,bez tih pukotina...ja sam spalio te iste lukas na prvom xedos-u posle nekih 500km od montiranja istih koje sam ubacio zajedno sa novim diskovima.vozio malo divlje,put pun krivina,kocnice non stop bile pod opterecenjem,i cap...posle toga su samo cvilile a kocenje dosta oslabilo..skunuo ih i imao sta da vidim,male pukotinice,doslovno se pocele kruniti ...otisao ,uzeo druge...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

44000km je da kazem kilometraza za zamenu prednjih plocica, ali zasto menjati i zadnje? Nisu se valjda potrosile na ovakoj malo kilometrazi? Zadnje treba da izdrze barem 100k km, da ne pominjem vece cifre.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

Misho struzu non stop i kada su vruce i kada su hladne?

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Misha
              CBC Veteran
              • 22.10.2004
              • 117
              • Beograd

Zadnje plocice su bile istrosene skoro koliko i prednje, zato su zamenjene. Znam da je to mala kilometraza za zadnje plocice ali takva je bila situacija, u servisu rekose da se desava! Struganje se cuje i kad su vruce i kad su hladne. Pri vecim brzina se na kocenju ne cuje nista, znaci nije kao kad kocis sa potpuno istrosenim plocicama. Cuje se tiho struganje na malim brzinama, bas pre nego sto se auto potpuno zaustavi.

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

znam sta je
                verovatno nisu spakovali one limice koji sluze kao federi kada se popusti pedala kocnica da se plocice odvoje od diska..ili nisu uopste ubacili malo bakarne paste na njih.

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Misha
                  CBC Veteran
                  • 22.10.2004
                  • 117
                  • Beograd

Sve je spakovano kako treba, gledao sam dok je menjano. Ili je nesto upalo unutra, ili jednostavno plocice proizvode takav kretenski zvuk!

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

..ja sam juce zamenio prednje plocice zato sto su skripale...
                    Stavio ih bivsi vlasnik pre nekih 16.000 km-a...nisu ni bile istrosene, ali su skripale...
                    Sada je naravno sve ok...

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Pa najlakse ti je da pogledas kao sto je miki rekao, ako nista nije upalo a izgledaju ok, sta da radis teraj tako ako te ne nervira ili stavljaj nove, ja sam imao slican probel na ranijem autu, i nisam mogao da trpim pa sam zamenio plocice posle 300-400km, jednostavno lose plocice tako se cule a najnormalnije su kocile i izgledale su kad sam ih skinuo normalno.

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Ja taj problem imam sa prednjim, ali takve su od kada sam ih uzeo, Nikola ima iste i njemu ne skripe (ni napred, ni pozadi)
                        Nisu u pitanju Lucas, samo da naglasim.

Comment

• Goranp
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2006
                          • 436
                          • Banja Luka

Pa ja sam mijenjao prednje pločice i škripe kao lude.... moram to pod hitno mijenjati....

A miki, mislim da za Lukas važi da su jedne od "mekanijih" i da se brže troše, ali zato čuvaju diskove. Ne znam otkud tebi da su tvrde?

Inače dobio sam informaciju da se Lukas štancaju u Hercegovini pa i na to treba obratiti pažnju....
                          Banjaluka Blog
                          http://gradbanjaluka.blogspot.com
                          Tattoo Picture
                          http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• vladapar
                            CBC Član
                            • 27.01.2008
                            • 32
                            • beograd

Meni se isto dešavalo, posle zamene pločica napred, cvile, ali kaže majstor da je to normalno, zbog novih materijala od kojih se prave. Prošao sam tehnički i sve je ok. Pre neki dan neki čikica sa Floridom mi zakočio naglo, na Pančevačkom mostu i nije imao štop svetla, zakočio sam baš dobro...
                            Pozdrav 323f BG 1.6 16v

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

lukas sam imao i sa sigurnoscu su bile origigi i znam da su "tvrde"...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                              X