Farbanje enterijera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

ma ne brine mene to nego citam negde da je plava razdrazujuca pa cu hteti da se trkam sa svima a samo je 76 konja moracu i pedale da stavim.

E sad ozbiljno jel treba da se lakiraju i vanjske stvari kao kvake i retrovizori ili je to stvar licnog ukusa (licno mislim da nisam ukusan )

Skinucu zadnje kvake da se na njima ucim ali ce boja biti prava jer nema svrhe raditi to sa necim drugim.
    Koga mi preporucujete za boje maxmayer, roma company ili neko treci?
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

O ljubo, ne unistavaj tako lep auto!
      pozdrav

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Zadovoljan sam bio sa Romom

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

Moram baki, kad ne moze all go onda nek ide all show

inace cu se svrstati u likove koji koriste auto od tacke a do tacke b

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

Originally posted by RedboX
            inace cu se svrstati u likove koji koriste auto od tacke a do tacke b
            A sta fali takvim likovima?
            pozdrav

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

baki ti si vozac mazde nisi ti taj, cim se druzis sa nama

njima verovatno ne fali nista ali im ni ne treba nista.Ja hocu da mi auto bude lep i da ima svoj karakter ,kad vec ja nisam bred pit ( a ni karakter ) , mada kad bih se obrijao ...

cuvaj se brede samo da nadjem brijac

sta znam meni j epuno srce kad sednem unutra i vidim nesto sto sam ja dodao.Za sada nema toga puno ali se polako gomila

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

video sam na fabricki farbanim retrovizorima da je nosac retrovizora ostao crn
                Meni je to bezveze ja bi da ga ofarbam celog, nadam se da nije neka shit plastika p su ga zato ostavili garavog

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Nemoj, jer onda moras sve da rasturis da bi dobro odradio posao, a ako ga ne uradis kako treba ima ubrzo da krene da se ljusti.

Comment

• RedboX
                    CBC Senator XXL
                    • 28.11.2006
                    • 1537
                    • Novi Beograd

Ok onda samo vanjski deo da vidim kako ce da ispadne.Hvala bogu sada ide lepo vreme pa mogu i da pocnem sa plaviranjem

Unutra me zeza sto mi je srednja konzola crna, plastika oko menjaca siva, a na vratima ima i sive i tamno sive pa nikako da uklopim sta da farbam u plavo da ne bude kicerica (prevelika )
                    Mislim da je vreme za fotoshop.

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

Maznuo sam ovo od Vocka sa HR sajta mislim da pasuje u ovaj post

Code:
                      Smirgla 800, primer, smirgla 1000 ili 1200, primer, smirgla 1200, prvi sloj, smirgla 1200, drugi sloj, bezbojni mat ili sjajni lak.

Sve se radi u tankim slojevima i ceka se po minimum 30min izmedju slojeva.

Comment

• RedboX
                        CBC Senator XXL
                        • 28.11.2006
                        • 1537
                        • Novi Beograd

Pitanje za TRIO-a Zivka

da li su kvake na vratima kad ih narucujes kao rezervni deo iste za sve bj modele ili ima razlike u kvalitetu plastike za modele gde su kvake fabricki bile obojene u boju auta?

Comment

Pitanje za TRIO-a Zivka

da li su kvake na vratima kad ih narucujes kao rezervni deo iste za sve bj modele ili ima razlike u kvalitetu plastike za modele gde su kvake fabricki bile obojene u boju auta?
                          Ne, kvake su kvake, uvek stizu neobojene, a ti onda farbas u boju svoje karoserije.

Znaci, i na traci su kvake crne, a onda se farbaju u boju karoserije.

Comment

• RedboX
                            CBC Senator XXL
                            • 28.11.2006
                            • 1537
                            • Novi Beograd

dankeshen

Comment

dankeshen
                              Ju velkom.

Comment

• Misko MX-3 KLZE
                                CBC Član
                                • 29.09.2007
                                • 44
                                • NBG

Kad vec piskarate o farbanju plastike da i ja malo iznesem svoje misljenje jer sam ih mnogo ofarbao.
                                Kao prvo ako je plastika glatka, smirgla se sa vodenom 500, zatim ide plasik prajmer, zatim spric git, posle smirglanje sa vodenom 1000, pa sa vodenom 1500 za visok sjaj. boja se moze nanositi pistoljem ili sprejom,ali lak obavezno pistoljem da nebi na kraju matiralo ili ti bilo hrapavo.
                                Primer 2
                                Ako su plastike hrapave, smirglaju se sa P300 zatim se nanosi cement git, a potom dolazi smirglanje sa p500, pa opet git, nakon toga smirglanje sa p100 i p1500 pa na farbanje.
                                U mom prethodno auto Fiat Brava sam plastike farbao sprejom i lakirao sprejom i ispale su ok ali sam lak nanosio u debelom sloju zavrsnom sprejom i radio sve to na suncu na trideset i kusur stepeni da bi se sto pre susnuo spoljni sloj laka.

posle farbanja sam rucno polira svaki deo mada to nemora, ali ja sam perfekcionista i nista me ne mrzi.
                                Jos jedan savet kod lakiranja nanesite u razmaku od 15-20min 2-3 sloja laka i dobicete ekstra dubinu a samim tim i visok sjaj.

Kod akrilnih boja mesate 70%boje sa 30%laka i tako farbate da dobijete ekstra sjaj.

Ako sam nesto propustio ispravite me, ako nekok interesuju jos neki detalji, ili velicine dizni za pistolj itd nek pita slobodno ili javi na pm.
                                Mazda MX-3 KLZE 2.5L V6 200+HP

Comment

Working...
                                X