Zeleo bih da saznam od ljudi koje voze calibru kakvi su im utisci i da li se isplati kupovati je.Posebno me interesuje potrosnja i cene delova.
Opel calibra
Collapse
X
-
-
Nemoj da gledas starije od 1993. zbog limarije, mladje uzmi, nece da truli jer je pocinkovana.
Odrzavanje je smesno, barem meni u odnosu na Pezoa, potrosnja i nije bas, sve zavisi jel 8v ili 16v, prosek je oko 12l, ako se zaigras hoce i 15.
Comment
-
-
Nije 8v motor dostojan Calibre, treba njoj mnogo veca snaga. Samo 16v, i to onaj od 150ks pre svega. Ima jos dobrih primeraka, ali kod svake ima nesto da se radi - limarija, farbanje (crvene su sve matirale), poenak sitnica...to ne treba da te odbije ako auto ima potencijala i nije besomucno gazen.
Comment
-
-
Glavni problem kod Kalibre sto je jeftina, pa su se u vecini slucajeva indijanci kupovali i jahali a nista nisu ulagali u nju.
Limarija zadnji rubovi, sajtne, prednji kosevi, zadnja greda...
Motor svaki je turiran do kraja bio to najslabiji od 115ks pa sve do turbo motora od 205ks.
Svetla fenjeri bi bolje svetleli.
Potrosnja pa sve zavisi al neki prosek ti je 10l bio to 8V ili 16V.
Auto i dan danas izgleda atraktivno, al su cene mnogo velike, jer je to ipak sportski auto i tako je i vozen.
Zato sam ti reko, ako si entuzijasta isplati se kupiti je, jer svaka ce da trazi veliko ulaganje odma posle kupovine, iz ovih razloga sto sam ti naveo.
Comment
-
-
Calibra je ruiniran auto. Ovde ako nadjesh dobar primerak taj sigurno ce da je ceni jedno 4-5k. A opeli pre pocinkovane limarije su ruinirani tj. najcheshce ih voze napaljena deca.
Kola koja treba gledati iz tog doba su honda prelude ili za neku vecu cifru vec moze da se nadje fiat coupe 16v turbo 96/97 godishte.
Comment
-
-
Hmmm... A Honde mozes naci odrzavane kako treba i ne jahane? =]
Pogotovo zbog cene delova...
Kalibru je najbolje gledati pocev od '95 zbog limarije, a i nije bilo XE-a tada, a Eco-Tec motor ne ide kao XE
I Opel Kalibra i Honda Prelud su matori auto i treba da budes pravi zaljubljenik da bi tako nesto kupio i odrzavao
Comment
-
-
Neznam sta vi pricate za limariju moja je bila 93 i bila je u extra stanju doduse bila je uvezena iz Italije kod mene je bila 2 godine i nigde nista, moj drugar vozi takodje 93 i njemu je malo krenuo zadnji rub i gepek ali ato je bio udaran s te strane....
Inace kupovina Calibre kod nas je cist promasaj jer je jako tesko naci primerak koji nije lupan ili razgazen. Od motora je najbolja varijanta 2.0 16v ( 150 ks ) ili 2.0 turbo ( 204 ks ) mada ne verujem da ces turbaka uopste naci jer ili su polupani stoje na otpadima ili se cuvaju po garazama... Odrzavanje nije nista posebno dok potrosnja ubija jer te auto prosto tera da stisnes gas.... Sve u svemu auto je vrh ako nadjes neki koliko toliko ocuvan - uzimaj
Ja sam se sa mojom nauzivao pune 2 godine i ako je bila 2.0 8v kad sam je prodao cela familija je bila u transu, kao da je neko ne daj boze umro....
Eto moje lepotice....
Comment
-
-
Ako ti se svidja i zelis da je posedujes,a pri tom imas novca da je kupis onda ne vidim gde je problem. Odvezes kod nekog limara malo da je pogleda zatim kod nekog mehanicara malo da baci oko na mehaniku i dogovaras se oko cene! Jedini je problem kao sto neko rece lupanje,ta kola su mnogo nezgodna za losije vozace prema tome to ti je najvaznije,da nije lupana!
Pravo je cudo naci calibru ili gsi-a da nisu odvaljivani od zivota prilikom sudara!
Ja sam recimo imao tu srecu sa gsi-em da nikad teze nije bio havarisan sto je zaista prava retkost.Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
S obzirom da cu tek za par meseci razmisljati o kupovini kola,za sada samo prikupljam informacije o kolima koja mi se svidjaju i koja bih mozda kupio.Calibra mi se svidja zbog dizajna i izgleda,ali ima i drugih modela automobila o kojima cu razmatrati u skorije vreme,tako da za sada sve informacije su dobrodosleThere's no replacement for displacement.
Comment
-
Comment