...ili je mozda sluzio kao test primerak. Ima li neko ideju? Obicno je na takvim kolima otkacena kilometraza pa se ne vidi predjeni put, a posle se ponovo spoji i vozilo prodaje kao novo.
Kako prepoznati da li je auto u salonu nov?
Collapse
X
-
Nadji insajdera.
Inace ti ne vredi, sem ako nisu napravili neki propoust, npr. nije opran odozdo, gume, nisu ispraznili pepeljaru, neka ogrebotina.
Izvadis kljuc i dizalicu iz gepeka skines tocak i pregledas diskove i potrosenost plocica,
Comment
-
-
Kao prvo, na svim test vozilima radi kilometraža.. Mnogo je lakše povezati auto na računar i posle resetovati nego se glupirati sa skidanjem nekih sajli ili elektrodavača. Iskreno rečeno, znam i za dobre i za loše primere, ali zbog posla ne mogu da navodim.
Moj savet je naručiti auto sa nestandardnom bojom i/ili opremom pa da moraju novog da ga dovlače.
Poz.
Comment
-
-
posto vozim za mikom u ns-u znam da kupci ne uzimaju salonski primerak vec se kola dovlace iz magacina. uvek vidi da je nesto ne standardno za razliku od salonskog. a drugo auto treba da ima dosta prasine na sebi jer je stojao u nekom carinskom skladistu. da li ima nalepnice na vratima??? enterijer mora da je u kesama na patosu karton......Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
kartone i mozes da vratis a kese malo teze barem kod mercedesa jer moras da ih cepas.Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Test automobili obično prelaze oko 5-6000km pre prodaje i to se naravno vidi,a takva se vozila prodaju sa popustom od oko 10%.Ima slučajeva gde se test vozilo ne deklariše kao takvo pa se kasnije proda kao novo.Ovo pričam jer sam imao prilike da vozim i prvu i drugu opciju!Dešava se i da se vozilo vozika od jednog izložbenog mesta do drugog(npr.prezentacije na saboru u Guči i sl.) i tako se izlaže i mogućim oštećenjima na šta treba obratiti pažnju!Njabolje je vozilo detaljno pregledati i obratiti pažnju na sitnice pošto tu obično pogreše!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
u biti nije resenje ni dekonzervacija. sve moze da se ocisti ...
sva auta na skladistu su prljava (sto od prevoza sto od lezanja na placu) ali se pre urucivanja operu i prolaze provere, tehnicki pregled ...
nije problem samo da auto nije bilo probni primerak, vec auto moze biti salonski primerak, sa otkacenim sajlama ili ne, ali vozilo koje sluzi samo za pokazivanje u salonu a "sluzbeno" se ne vozi. samo se desi da se povremeno odveze stotinjak km do obliznjeg gradica na neki sajam ili takvo sto.
patosnice i ostale gluposti mogu da se ubace sa drugog auta ...
jedno od resenja da odes na plac, odaberes neki prasnjavi auto i recnes ga viljuskom
ajde sad. koliko koji salon drzi do svog renomea je pitanje. ako imas test vozilo koje je preslo 5-6 000 km a nema vidljivih ostecenja i habanja, pitanje je koliko njih nece pokleci da ga prodaju kao novo vozilo.
recimo vozio sam se u novom hyundaiu koji nije bio tester sa skiutim sajlama. vozikao sam 2-3 "nova" pezoa sa otkacenim sajlama. jedan od njih je zavrsio u zescem sudaru. sredjen detaljno i urucen musteriji.
dakle uvek postoji sansa za takve malverzacije.
mozda ponajbolje resenje je da trazis vozilo sa nestandardnom opremom/bojom koje moraju da uvezu. svoj sam cekao 20 dana da uvezu.
Comment
-
-
jedan od njih je zavrsio u zescem sudaru. sredjen detaljno i urucen musteriji.
zar toga jos ima u glavama nekih koji bi da nose logo i ime bilo koje fabrike automobila
vidim prica se o sajlama, kakvim sajlama ?
vec bar 25 godina automobili imaju elektricne davace za predjenu kilometrazu i sajle su odavno u muzejima.
da nije mozda previse bajki i prica o svemu tome, kako to da niti jedan slucaj i nijedan primerak jos nije zavrsio u medijima, na sudu, pod svetlom reflektora nase javnosti ??
ipak su to jake krupne "igrarije" sa puno novca da bi ostalo neprimeceno.
ili se varam da je to tako dobro uigrano, da se preti kupcima ako pisnu o onome sto saznaju na svojim primercima, jednom recju mafija u punom izdanju ?volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
ma, sajla, osigurac, cip .... sve jedno, efekat je isti. ako vozilo ne pokazuje trenutnu brzinu i predjenu kilometrazu onda verovatno nije problem sto su na sedistima najloni.
ima slicna tema od pre pola godine - godinu koju sam mislim ja pokrenuo.
Uglavnom razlog za to je pokazna vezba prodavca u hjundaiju tuson 2.0 crd, hladan motor, gas do daske, i saltanje 1-5 za par sekundi, a pritom istrument tabla ni da bekne.
nit mi je ko pretio niti nesto drugo.
sto se tice razvaljenog pezoa -- bila nagrana igra. i otisao u ruke srecnom vlasniku. jebi ga, desi se, pogotovo kad vozilo koje mora da se prevozi na prikolici, prelazi dnevno 10-20 km. plus malo do Guce i par okolnih mesta.
Da zivimo u nekoj drzavi gde postoji nesto zvano "vladavina prava" takvo nesto bi bilo kaznjivo samo u slucaju da se "srecni vlasnik" zali i tuzi firmu za prevaru, ili dato vozilo ucestvuje u nekom prekrsaju.
ali srbija
daaaj molim te
i kakva mafija. to mu dodje kao normalno poslovanje kod nas.
Comment
-
Comment