uvoz starijih polovnjaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MAXX
    CBC Član
    • 14.05.2005
    • 18
    • PANCEVO

uvoz starijih polovnjaka

izvinjavam se ako je slicna tema vec postojala,ali zanima me kakva je procedura uvoza polovnih automobila iz neke od zemalja EU(konkretno Slovenije) u Srbiju starih po 15,20 god,znaci da ne ispunjavaju euro 3 normu?.......ustvari da li je tako nesto moguce na,hm,legalan nacin?

npr,jedan moj poznanik ima slovenacki pasos.....moze tamo da kupuje,registruje auto itd.......e sad,da li je moguce da on tamo kupi neki polovnjak za 500-600 eura(posto se tamo toliko krecu cene),doveze taj auto meni u Srbiju,a vrati se nazad u Sloveniju autobusom,ili kojim vec prevoznim sredstvom?

naravno,znam da taj auto ne bih mogao ovde da registrujem,a nema ni potrebe za time,jer mi treba samo zbog delova....

hvala
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

moze samo je bitno da ga posle odjavi i da ti posalje odjavu da nemas ti problema, mada ne znam dali mozes ti da skidas delove ako nemas registrovan servis ili uto otpad

Comment

• MAXX
      CBC Član
      • 14.05.2005
      • 18
      • PANCEVO

hvala na odgovoru

nemam servis,ni autootpad,vec bih taj auto uvozio kao obicno fizicko lice....

ali ne shvatam logiku,zasto bi neko mogao da rasklapa auto samo ako ima npr servis??......da li je to proverena informacija na osnovu nekog zakona?....

..mislim,ako se taj auto kupi u sloveniji,registruje,doveze ovde i zatim odjavi,kako ce neki od nasih "organa vlasti" da zna sta ja radim sa tim autom??...da li ga drzim kao ukras u garazi ili rasklapam?

uostalom,u npr svakom broju halo oglasa,nadje se dosta tzv STRANACA(automobila koji su npr 1990-to god ili nesto mladji,a nemaju euro 3,i nisu registrovani ovde) koje prodaju uglavnom fizicka lica,pa kako su ti automobili dospeli kod nas??......pada mi na pamet jedino na nacin koji sam ja opisao manje-vise....

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Zasto bi ga uopste uvozio ? Covek ti dotera auto, skine tablice i kada se vrati u Sloveniju odjavi auto. Ti nemas nista sa tim.
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• remus
          CBC Senator XXL
          • 25.12.2004
          • 695
          • Zrenjanin

Jojjj ljudi pa mislite da oni po otpadima sto prodaju strance u delovima uvoze? Neko im dotera,oni rasture u delove i gotovo. A ti ako uvezes takav auto uteras ga u dvoriste rasturis ga promenis sve sto ti treba sa njega i to je to. Naravno neces da izlajes po gradu sta si radio i to je to. Nazalost nemozete ni da zamilsite koliko se takvih vozila sa menjanim delovima tipa motor sasija vozi kod nas sa kucani brojevima...mada nije samo kod nas
          VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koje prodaju uglavnom fizicka lica,pa kako su ti automobili dospeli kod nas
            uglavnom kriminalom, tj ilegalno.
            prostije receno sverc.

kao sto znas takav auto ne mozes niti da kupis niti da prodas, nemaju vlasnika i nemaju saobracajnu dozvolu (vlasnik u njoj pise).

uvoz naravno nije moguc.

ako tvoj prijatelj doveze slovenacki auto (slovenacke tablice) po zakonu je duzan da nakon boravka u tranzitu odveze u roku od 180 dana taj auto izvan Srbije (carinske teritorije) inace cini carinski prekrsaj.

dakle, ako hoces da budes cist sto se zakona tice taj auto prijatelj koji ti ostavi mora da dodje ponovo pred istek 6 meseci i da taj auto sa sve tablicama odveze iz Srbije.

ne mora na tockovima, moze i na slep sluzbi (pokvario se, poskidani delovi,itd).

pitao si sta kazu zakoni...pa je odgovor na to usmeren.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

Jojjj ljudi pa mislite da oni po otpadima sto prodaju strance u delovima uvoze? Neko im dotera,oni rasture u delove i gotovo.
              ne mislim.
              pre bih rekao da po otpadima prodaju domace i strance po tom principu- neko (nn osoba) doterala cesto ukraden auto, pa se rasturi u delove i gotovo.

i niko ne odgovara a auto mafija pljacka gradjane i drzavu i obrce milione.

kada je neko dobio racun za ono sto je kupio na otpadu ???
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• MAXX
                CBC Član
                • 14.05.2005
                • 18
                • PANCEVO

sad ispada malo apsurdna situacija...

znaci,ako sam dobro shvatio,takvim nacinom "uvoza"(doterivanja,svejedno) auta iz Slovenije u Srbiju,se krsi zakon,ali u praksi gotovo da ne postoji sansa da neko za to krsenje zakona odgovara??

..da li upste moze doci do toga da ja ili moj prijatelj snosi neke zakonske posledice?.......da li njega neko evidentira cime je on usao u Srbiju,a cime izasao??...da li ce se meni na vratima pojaviti neki organ vlasti da me tereti zasto ja rasklapam tako doteran auto i sto on nije vracen u Sloveniju??...(ili sta vec)

mislim,ja i pomenuti prijatelj smo totalni laici sto se svega ovoga tice,i to bih sve radio samo zato sto su mi potrebni delovi,mahom i za STYLING,za moj auto,a u srbiji ih je gotovo nemoguce naci,a pomenuti auto sam pronasao na sajtu www.avto.net,odakle koliko cujem,slovenci cesto kupuju automobile....

hvala svima na odgovorima

Comment

• Sasha
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 4126
                  • Novi Sad

Opusti se, brick ti je rekao sta pise u zakonu, a taj zakon se ne primenjuje, kao ni vecina u ovoj zemlji. Kako ce neko znati da je Zmago doterao auto Milutinu??? Neka ti doveze auto, ne brini se
                  www.arcs.org.rs/forum

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

ako sam dobro shvatio
                    odlicno si shvatio
                    volvo
                    945 SE turbo lpg