Yugo EFI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzejms
    CBC Početnik
    • 10.01.2008
    • 8
    • bgd

Yugo EFI

Nagovorio sam druga da je bolje kupiti yuga injection nego karburatora. Za vikend smo otisli da pogledamo par kola, kad me jedna stvar zatekla. Ni jedan od ponudjenih iz oglasa (3) nije imao lambda sondu ni katalizator, po recima vlasnika fabricki. Naravno da nisam poverovao u to, ali sam proverio kad sam dosao kuci, kad ispostavi se da je istina!!

Iz nekog razloga u neke serije EFI automobila u prozivedenih u toku devedesetih nisu ugradjivali sonde i katalizatore.

Pa nas interesuje za kakvu posledicu ima ovakva modifikacija?
    Sta je tu jos menjano sem sonde, da li je nesto menjano od mehanike u odnosu na normalan Yugo65 efi kakv sam ja imao, da li je drugaciji kompjuter, elektricna instalacija ?
    Da li se moze naknadno instalirati sonda na ove osakacene, mislim sonda nije skupa ?
    Da li je moguce da im je motor trpeo dodatan stres zbog ovih modifikacija, da li kupovati takav auto ?

p.s. mozete obrisati isti ovakav topic u forumu auto dijagnostika
  • Miljan
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2006
    • 459
    • Nis

To su modeli predvidjeni za olovni benzin Super 98, zato nisu imali lambda-sondu i katalizator. To je jedina razlika i konektor lambda-sonde uglavnom postoji, samo se ubaci i spoji, rupa na izduvnoj grani postoji, i u nju je zavrnut sraf.

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

I koje su implikacije voznje bez "lambda sonde" - koliko znam preko nej se odredjuje kvalitet smese. Ako se predvidjen za olovni benzin - zasto bi iko ugradjivao sondu?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

Working...
      X