Koji je ovo film?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Koji je ovo film?

http://www.youtube.com/watch?v=IayrGm77 ... re=related

Da li se film zove roush hour i koji je deo?
    pozdrav
  • digitalconsumator
    CBC Član
    • 14.02.2008
    • 25
    • G. Milanovac, Srbija

Ne ovo nema nikakve veze sa serijalom filmova Rush Hour.

U filmovima Rush Hour glume Jackie Chan i Chris Tucker, postoje tri nastavka (treci je izasao prosle godine), i po zanru su borilacki/akcija/komedija.

Sto se ovog filma tice, uspeo sam da saznam da ga je rezirao Gérard Krawczyk, i zove ze Rush (ovaj dodatak "Hour" je, totalno bezveze, dodao lik koji je okacio filmic na YouTube). Inace Gérard Krawczyk, je poznat kao reziser filmova Taxi 2, Taxi 3, Taxi 4, Fanfan Lala, Wasabi i sl. Njegov filmski opus pogledaj ovde http://www.imdb.com/name/nm0470443/. A posto nigde ni pomena o filmu "Hour", a sa sigurnoscu tvrdim da ovih kadrova, sa Mazdom 6, ni u jednom od njegovih dugometraznih filmova nema, skoro stopostotno sam siguran da se radi o nekakvmom promo filmu radjenom za Mazdu. Nesto slicno je svojevremeno radio i Guy Ritchie za BMW, gde je napravio nekoliko fantasticnih kratkometraznih (akcionih) filmova koji su zapravo bili promotivni materijal za BMW.
    U prilog toj tezi su savrseni kadrovi (sve na crvenoj Mazdi), sa teznjom i akcentom da se bas taj automobil prikaze u najlepsem svetlu... Sve je zapravo podredjeno automobilu, i sve nekako deluje kao spot.

Eto toliko...

p.s. Jos jednom se ogradjujem, da nisam siguran bas 100% za to da je u pitanju promo film za Mazdu, ali sobzirom na nedostatak vise informacija bilo zvanicnih, bilo nezvanicnih... sve ukazuje na nesto tako...
    BTW, primetio si da je sve titlovano na japanskom, a oni govore na francuskom... Ne znam da li znas, ali gomila reklama za japansko trziste (iz nekog cudnog razloga) se rade bas na francuskom... Valjda se Japanci loze na francuski jezik ili sta vec, pojma nemam, ali sam primetio tu pojavu. Na pr gledao sam reklamu za Toyotu Yaris (u japanu Toyota Vitz), u kojoj glumi poznata japanska glumica (koja gle cuda bas glumi u francuskom, gorepomenutom, fimu Wasabi), i sve vreme na prica FRANCUSKOM. Samo je na kraju izasao na japanskom (sa nekom reklamnom porukom) neki tekst sa natpisom Toyota Vitz... Luckasti Japanci...
    D Vision 2010.
    www.d-vision.biz

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Nasao sam i drugi deo:

Ma ovo mora da je iz nekog filma i to novijeg, posto je novija mazda 6 u pitanju, a i predugo traje za jednu reklamu.

U ovom drugom delu postoji i scena sa formulama koja previse lici na onu scenu iz taxi (ne znam dal` 2 ili 3. dela)
      pozdrav

Comment

• digitalconsumator
        CBC Član
        • 14.02.2008
        • 25
        • G. Milanovac, Srbija

Pa lici na neke scene... ali 100% nije iz Taxija (te filmove znam napamet). Doduse uklapa se potpuno u fazon tog lika Krawczyk-a, koji je rezirao i same Taxi nastavke (kao sto sam ti napisao gore od drugog do poslednjeg, cetvrtog).

A nisam ni rekao da je reklama nego kratkometrazni promo film... To se podosta razlikuje od reklame. Mislim, to je moja pretpostavka iz gorenavedenih razloga... nista ne tvrdim... Jedino znam da nije "Rush Hour", niti je neki od Krawczyk-ovih poznatih filmova (a skoro sve sam gledao).

Naprosto nekako mi sve to suvise gura pogled na Mazdu 6. Cak i Taxi filmovi (koji su de facto Peugeot-ovi "promo" dugometrazni filmovi), nisu toliko "pristrasno" kadrirali 406/7-icu, sa sve full kadrovima i candy prikazima svega (od gepeka do felni i cajgera), kako je to prikazano u ovom filmu.

Nadam se da ce se jos neko pojaviti sa nekim zanimljivim podatkom.

Uzgred preporucujem ti da pogledas ovaj film Guy Ritchija (ako vec nisi do sad), videces da je promo film, bukvalno pravi mali film od 5-15 minuta, a uradjen sa mnogo velikim budzetom... http://www.youtube.com/watch?v=LVTVYpZ9ivA
        Imas tu jos nekoliko filmica procunjaj po YouTube-tu, naci ces ih... mislim da ih ima 4-5 komada, a bave se istom tematikom i iz iste su "serije", stim sto su ih radili razni reziseri Ang Lee, John Woo i sl.

Mislim ja licno mrzim BMW, ali moram da priznam da su ovi filmici uradjeni perfectno!! =]
        D Vision 2010.
        www.d-vision.biz

Comment

Working...
        X