Voznja posle polugeneralne ili generalne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markokg1982
    CBC Senator XXL
    • 19.05.2007
    • 409
    • Kg-Bg

Voznja posle polugeneralne ili generalne

zbog nekoliko verzija kako treba da se radi, otvaram ovu temu jer me jako zanima sta i kako treba raditi. posle uradjene polugeneralne ili generalne, kako treba postupati sa motorom tj kako voziti?
    slede verzije koje sam cuo od ljudi sa foruma koje necu da imenujem
    1. voziti polako do 3000rpm dok se ne predje oko 1000km, pa se zateze glava i to je to, tj nastavlja se sa normalnom voznjom
    2. moze da se vozi i do 4-4500rpm ali treba voditi racuna da se polaako podizu i spustaju obrtaji i sto je vazno zbog lezajeva radilice, polako da se pusta kvacilo pri promeni brzine, pogotovo u nizi prenos
    3. prvih 1000km do 3000rpm a posle ga pucas po gasu i nece da mu fali nista iako glava jos uvek nije zategnuta jer je sve "leglo"
    ....sledi obavezna zamena ulja posle oko 1000km zbog opiljaka lezajeva i radilica tj ulje je izgubilo svojstva koja treba da ima
    http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8
  • V-Tec
    CBC Senator XXL
    • 30.06.2006
    • 1615
    • Beograd
    • '89 Civic d16a6

Jel si pogledao sta pise u user manual tj. sta preporucuje fabrika za razradu?

http://www.carenthusiast.com/crxuk/CRX_ ... Manual.pdf
    shuto-expressway.com

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

Prva varijanta je ok.
      Mislim da mu nece smetati npr. da ga vozis i do 4500k rpm na autoputu. Sa sve opisom voznje iz varijante 2
      Power of dreams !!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Čuo milion varijanti:

kad sam radio prvi put: pazi mazi 1000km, pa onda posle servisa još 2-5000km,
        kad je rađeno drugi put: vozi to da ne ulenjiš nov motor,
        kad je rađeno treći put: voziš kao da ništa nije rađeno, Cubika ima mašinu za honovanje (ovo poslednje izgovoriti sa strahopoštovanjem)

Doduše sve ovo su iskustva od pre više od 10 godina, možda su majstori napredovali sa tehnologijom...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Pod 1.

Comment

• ivica77
            CBC Član
            • 08.07.2007
            • 70
            • Suzuka
            • Honda Civic 1.5, 16V

Ja sam jedinu generalnu preziveo sa prethodnim autom, odnosno polugeneralna (Mitsubishi Colt 1.4, 1982.). Majstor mi reko da ga vozim nekih 1000 km pa da dodjem da menjamo ulje i na zatezanje. A rekao je i da ga ne gazim do zamene, a posle vec nije problem.

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

Promenljiv rezim voznje, malo opterecenja/grejanja malo hladjenja. Treba karike da se prekale, posle opterecenja koci malo motorom.
              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• markokg1982
                CBC Senator XXL
                • 19.05.2007
                • 409
                • Kg-Bg

snaci tako odprilike..
                malopre sam uzeo auto od majstora tj zategnuta mi je glava posle 1500km. sada, po preporuci majstora mogu da vucem do 4.5k dok ne predjem 2500km a zatim sledi ostrija voznja samo na semaforu tj prva druga treca pa opet lagano dok ne predjem 5000km a posle toga, kako god mi volja!
                http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Dobro ti je rekao majstor. I posle tih pocetnih 1500km ne treba divljati bez kontrole, nego opet postupno (malo slobodnije nego pre) dok se sve ne razradi.

Comment

Working...
                  X