Radarsko laganje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zeljoni
    CBC Senator
    • 04.05.2007
    • 200
    • Beograd, Vračar

Radarsko laganje

Naime, nedavno je poznanikov, poznanik imao susret sa plavom radarskom ekipom, koji je tvrdila da je prekoračio brzinu. Jednostavno su hteli da ga upecaju na foru, te Vam prenosim deo e-maila:

Imao sam bliski susret sa plavcem koji je tvrdio da me je
    upucao laserom na 93 km/h, a ja isao u drugoj cca 65 km/h i znao sam da laze.
    Sa 5 metara pokaze pistolj i gore zaista svetli 93... ja kazem to nije moja brzina
    a on krene: jel' ti to tvrdis da ja lazem i sl...
    Malo smo se navlacili i ja trazim da vidim brzinu a ono pistolj vec ugasen. Ja
    pitam: i sta sad, a on kaze: cekajte da upalim zadnju izmerenu brzinu i pokaze
    mi da vidim. Na ekranu pise 93 km/h, svetli lampica LIMIT i dole pise LIMIT ADJ
    Sve mi to izgleda krajnje sumnjivo, ali posto je bilo u gradu trazim ja manju
    kaznu i kao, posto sam posten, spusta mi kaznu, a kako nisam imao para odem
    do bankomata i usput nazovem prijatelja koji se razume u radare i on mi objasni
    sta znaci ovo limit na pistolju...
    Dakle kada vam policajac izmeri brzinu: pistolj mora ovako da izgleda....
    Znaci:
    • gore brzina,
    • dole udaljenost na kojoj vas je upucao, a na aparatu mora svetleti gornja
    lampica, zelena pored opcije MEAS(URE)

Dosao ja nazad do policajca i pokazao mu da znam i ja da podesim da pise sta
    god zelim pa je pocela prica da je on procenio od oka moju brzinu i podesio
    pistolj jer nije stigao da me upuca i sl
    Posle dve nedelje opet me upuca drugi policajac, kao, 71 km/h a ja isao 55 km/h
    max...i pogledam pistolj, i ono isto namesteno, i kada sam mu rekao da znam
    sta je uradio, naglo menja temu, i kaze da mogu da idem.
    Hajde sada to bolje da pojasnimo:
    Dakle ova druga opcija na pistolju, LIMIT, sluzi za to da npr. policajac nastima
    limit na 65 km/h i onda dok nekoga gada pistoljem ukoliko je brzina iznad 65
    km/h pistolj "pisti", a ako je ispod te brzine.- pistolj ne reaguje , dakle da zna
    bez gledanja u ekran ko ide preko odredene brzine.
    Na slici oznaceno sa brojem 1. lampica pored natpisa LIMIT svetli a ova gore

opcija MEAS onda ne svetli
    Pod brojem 2 je ekran na kome mora pisati udaljenost u metrima, a ako je u
    limit modu onda pise limit adj. (limit adjusment)
    Broj 3 oznacava plus i minus tastere sa kojima se podesava zeljena brzina u limit modu

U slucaju da primetite da vam podvaljuju brzinu treba nazvati internu policijsku
    kontrolu i prijaviti sve:
    Evo, ovako NE SME da izgleda pistolj kada vas zaustave (LIMIT MODE)

Proveravajte i ne dajte da Vas foliraju.

pozz
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Otkad bre nasi imaju ovakve radare. Ovo prvi put vidim. Jesi ti siguran da ova prica vazi za Srbiju?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Zeljoni
      CBC Senator
      • 04.05.2007
      • 200
      • Beograd, Vračar

Ja u subotu na ibarskoj vido i onog sto odma pravi slike, sa sve facom i tablicom zajedno, pažnja ljudi....

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Ma ta fora je stigla mailom jos pre 3-4god. i covek misli da je kod nas to stvarno bilo! To je cista prica,da ne kazem laz koja ima smisla samo donekle,a to je da moze da se namesti brzina na njemu.

Elem,poenta jeste da obratite paznju na metrazu na kojoj vas peca radar inace ovo sto je podvuceno ili zaokruzeno nema veze sa Srbijom!

Sve u svemu stara fora
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• koja
          CBC Veteran
          • 30.09.2004
          • 106
          • Zrenjanin

danas me u sapcu upecao taj sto odma pravi sliku sa tablicom, i ostale ******stine.
          uglavnom zaustave te, nece da ti kazu gde je radar, gde su te snimili i ostale ******stine, samo ti pisu kaznu, ne pitaju te ni da platish kaznu, bash nishta.
          zanimljivo je da je ispred mene sve vreme isao neki drugi auto (SA table), njega nit su zaustavili, niti su ga snimili (selektivna pravda).
          hm, razmishljam neshto da krenem da vozim kola sa ninja maskom nek me slika kolko hoce onda hm, i auto kad bi mi bio stealth!!
          inace dok sam se vracao kuci, video sam stotinak automobila koji su vozili 80 km/h tik uz ivicu puta, znaci ima njih gomila da se upecala.
          ---------------------------------------------------
          Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion
          ---------------------------------------------------

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Mozda je slucajnost ali ja sam pre 4 dana platio kaznu za prekoracenje, merili me 93km/h i pokazali mi udaljenost 105m, ali nije bio ovakav radar, imao je zeleno pozadinsko osvetljenje, mada nije ni bitno, isao sam malo brze i izvukao sam se sa malom kaznom
            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

Working...
            X