Dali je standardno da prvi cilindar pocinje tamo gde se nalazi korpa kvacila ili se razlikuje od tipa motora (broj cilindara) i nacina postavljanja motora(popreko ili uzduzno-linijski) i drugo, okretanje radilice, jeli se razlikuje od motora do motora ili je standardno da se okrece gledano na korpu kvacila, obrnuto od kretanja kazaljke na satu.
Raspored cilindra na motorima
Collapse
X
-
Koliko ja znam prvi cilindar je uvek prvi sa strane gde je zupcasti kajs,mada ne mora da znaci. A nekako mi je logicno da se motor okrece u smeru kretanja vozila tj unapred iliti kontrasmer kretanja kazaljke na satu.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
-
-
standardno da prvi cilindar pocinje tamo gde se nalazi korpa kvacila
kod njih naopako dodje kao standard
obicno je prvi cilindar tamo gde je razvodni mehanizam, znaci prednji deo motora ali nije obavezno da se tako oznaci.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickobicno je prvi cilindar tamo gde je razvodni mehanizam, znaci prednji deo motora ali nije obavezno da se tako oznaci.
Comment
-
-
Da ti bude precizno ma kako motor bio postavljen skoro svim francuzima prvi cilindar je do zamajca-menjaca. Kod ostalih prvi je do razvodnog mehanizma (lanaca, zupcastog kaisa).To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Originally posted by remusA nekako mi je logicno da se motor okrece u smeru kretanja vozila tj unapred iliti kontrasmer kretanja kazaljke na satu.
Ako gledas francuza sa strane menjaca onda suprotno.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Dali to isto vazi i za motore koji su proizvedeni u Americi i dali to isto vazi i za V6 i V12 i W16, gde su prvi cilindri kod tih motora dali od zamajca ili se broje ako su popreko u pravcu ---> gledano sa prednje strane motora ili linijski od napred ka nazad.
Comment
-
Comment