PEUGEOT 605 SV24 3.0 - iskustva i misljenje o ovom modelu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jonicalfa
    CBC Veteran
    • 14.10.2007
    • 128
    • Sm.Palanka

PEUGEOT 605 SV24 3.0 - iskustva i misljenje o ovom modelu

Pozdrav svima prvi put sam na ovom delu foeuma, ali neznam bolje mesto za pomoc. U fazi sam kupovine - trampe za 605-icu 3.0 v24, recite mi nesto o njemu vrednosti, nikad ga nisam vozio. veliki plus mu je sto je registrovan na 2.0 tako da...Cuo sam da je strahoviti potrosac, koliko bi kostala ugradnja plina u njega. Unapred hvala stvarno sam laik kad je u pitanju ovaj auto.
    hvala unapred Nebojsa 065/834-6734
    ps.s. treba mi test ovog auta - najvise za potrosnju, jer sam cuo da bije u gradu preko 15 ladno

• jonicalfa
    CBC Veteran
    • 14.10.2007
    • 128
    • Sm.Palanka

Da li je moguce da na ovom delu forumu niko nema nikakvih podataka i iskustava o ovom autu, da ponovim peugeot 3.0 v24, interesuje me potrosnja gas -benzin i koje su mane i sta je nabitnije sto se tice odrzavanja motora.Hvala unapred

Comment

• gordi014
      Moderator
      • 02.10.2004
      • 1049
      • Valjevo, Srbija
      • PEUGEOT 206 XS 1.6

Što se tiče Peugeota 605 3.0 SV24, vlasnici tvrde da je auto stvarno dobar, motor odličan.
      Potrošnja ti zavisi od "teške ili lake noge", tj. da li voliš stiskati gas ili ne!?
      Neka okvirna potrošnja ti je oko 20 do 22 litre po gradu, na nekih 3 hiljade obrtaja. Sad zavisi da li ti je to puno ili ne !?
      Solucija ugradnje TNG-a nije loša, jer se na tom motoru ne može osetiti neki gubitak snage, kao što neki znaju pričati.
      Odličan automobil, udobnost vrhunska i performanse naravno, unutrašnjost je daleko iznad svog vremena.
      Treba proveriti zadnji most, jer dotični ima vrlo skupih problema sa zadnjim mostom. Previše je tu raznih "selena" koji odu i onda je to priličan izdatak ... (večita tematika.. pug i zadnji mostovi. )

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Cisto da imas neki reper i sa 2.0 motorom, potrosnja u BG retko kada ide ispod 15 litara, a ume da bude i 20 litara. Iskustvo sa koleginom Omegom venturi Lovato, i burazerovom Epicom BRC sequent...

Comment

• jonicalfa
          CBC Veteran
          • 14.10.2007
          • 128
          • Sm.Palanka

U principu skoro sam uzeo auto i nisam imao otvorenu voznju, nisam neko ko voli da stiska papucicu gasa, ali u gradu tesko ispod 20litara benzina, jednostavno neznam kako da ga vozim, nezno do 2000 ili sta vec da mu radim...

Comment

• dandzaman
            CBC Senator
            • 12.09.2007
            • 229
            • RockNrolla bg

ja vozim 605 2.0turbo vec skoro 2god i odlican je to auto za te pare....vozio sam i 2.0 obican on je slab i 3.0v6 koj je extra,za 24v znam da je redak i sam sa trazio bas njega da uzmem ....sto se tice potrosnje ,ako ti mnogo trosi nisi ni trebao da ga uzimas ali sta je tu je...
            p.s. drugar mi drzi otpad sa 10-ak 605-ica u svakom momentu ako ti treba nesto od delova javi se...pozz

Comment

• shone190
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2004
              • 1877
              • Beograd
              • Dodge Charger 8.1l

Re: PEUGEOT 605 SV24 3.0 - iskustva i misljenje o ovom modelu

Originally posted by jonicalfa
              veliki plus mu je sto je registrovan na 2.0 tako da...
              Pa pazi, kako se uzme. Ako ces svake godine da izbegavas regularan tehnicki pregled i da te obliva znoj kad te zaustavi policija, onda jeste prednost, u svakom drugom slucaju nije

Pozzz

Comment

• forster
                CBC Senator
                • 24.04.2007
                • 244
                • Beograd

Cisto da kazem nesto, ..... razmisljam, da nije malo mnogo 3.0 i 20+L za po gradu? konja koga jases moras nahraniti... i jos cudna registracija... dobro slazem se da nisu svi kao ja, da traze sve papire ciste prilikom kupovine, ali ipak... pa kad vec se vec vozi 3.0 sa 20+L b ili 30+L tng, onda moze i da se registruje na 3.0... bar je to moje misljenje ...

a sto ga nije registrovao na 49cc ...onda i netreba dozvola .... jos je manji trosak
                1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• dandzaman
                  CBC Senator
                  • 12.09.2007
                  • 229
                  • RockNrolla bg

slazem se za papire...skroz!
                  iako na panduri nemaju grama mozga da prepoznaju motor ipak je rizik izgubiti auto veliki...
                  ako ti vec nije problem sto trosi toliko goriva zasto ne dati vise para za reg...
                  plin je najskuplji koj mozes da nadjes...
                  ako ipak odlucis da prodas motor i da ugradis 2.0 javi se...

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

ima komsinica ovaj auto, u gradu trosi oko 18-20 litara... al uspe da ga spusti i na 15... auto nema ni plin... a, imaju i 607 2.7 HDi V6 i 206 2.0 HDi...

Comment

• blackwolf
                      CBC Veteran
                      • 22.04.2008
                      • 152
                      • Beograd

ok 17- 20 l po gradu(umerenom voznjom, a na otvorenom sve zavisi od voznje.

Comment

• dandzaman
                        CBC Senator
                        • 12.09.2007
                        • 229
                        • RockNrolla bg

pa 24v covece...ali mora da ide kao mecava
                        kako je ocuvan motor? koliko je presao?

Comment

• CannoN
                          CBC Senator XXL
                          • 15.09.2007
                          • 485
                          • Beograd

Originally posted by dandzaman
                          iako na panduri nemaju grama mozga da prepoznaju motor ipak je rizik izgubiti auto veliki...
                          ako ti vec nije problem sto trosi toliko goriva zasto ne dati vise para za reg...
                          Pa ne bi izgubio auto jer pretpostavljam da broj sasije odgovara saobracajnoj dozvoli pa u slucaju da ga provale mogu da mu uzmu motor koji inace i laik moze da prepozna da nije 2.0 posto je V6 a ne R4.

---

Inace retko dobra limuzina a pomenuti motor je krem ponude pa sumnjam da prave kupce zanima koliko trosi - hocu da kazem da ovaj auto(motor na prvom mestu) mozda i ne odgovara tvojim realnim potrebama? Ipak ako je dobar ne treba propustiti priliku...

Comment

• dandzaman
                            CBC Senator
                            • 12.09.2007
                            • 229
                            • RockNrolla bg

Originally posted by CannoN
                            Originally posted by dandzaman
                            Pa ne bi izgubio auto jer pretpostavljam da broj sasije odgovara saobracajnoj dozvoli pa u slucaju da ga provale mogu da mu uzmu motor koji inace i laik moze da prepozna da nije 2.0 posto je V6 a ne R4.

pa osim sto bi izgubio auto na neko vreme i pomenuti motor morao bi da plati nekih 60hiljada kazne i imao bi najverovatnije krivicnu prijavu,...osim toga nije problem...

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Taj motor u XM-u trosi na otvorenom 12-13l. U gradu XM sa 2.0 motorom trosi 15tak litara a ovaj 3.0 neprelazi 18l. Inace je mnogo stedljiviji ovaj noviji 24V od starog V6 3.0 motora....
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X