Univerzalni farovi.....gde,kako i koliko?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Univerzalni farovi.....gde,kako i koliko?

Naime, listam po forumima zbog komshije koji se nakanio da odradi Charger masku na Yugu, kako napraviti Charger masku...

Problema ne bi bilo ( a i neverujem da se ovo moze nazvati problemom ) da su Yugovi farovi unutar maske, chitavim svojim dimenzijama, nego donji spoljni ugao fara se nalazi van, tj ispupcen u odnosu na masku....resenja ima svakojakih, od uvlchenja farova ( sa sve promenama na limovima ) do skidanja sochiva ( sto je po nekoj logici sasvim neprihvatljivo, jer dolazi do nekontrolisanog rasipanja svetlosti na sve moguce strane...barem se tako meni i komchiji chini )

Danas mi je kada sam chekao bus pala na pamet jedna ideja...naime kada sam ugledao bus, video sam da su njegovi farovi odradjeni iz tri sijalice, koje se nenanaleze u istom kucistu, i svaka sijalica je zasebno, a nenalaze se unutar nekog kucusta, te i nema sochiva....na netu sam potrazio da vam pokazem o chemu mislim ( chak sam pored modela busa ubo i bash taj bus sa kojim sam se i danas vozio,tj prevoznika ) ...evo:

...nadam se da je sada jasnije...znachi, on bi izbacio stare farove, postavio masku da lepo legne a ispod bi mogao bez po muke da uknapira ovakve sijalice....e sad, da li neko zna neshto podrobnije o ovome....koje su sijalice u pitanju, koliko koshtaju, gde ih ima nabaviti...pozzzzz
  • Nezki
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2007
    • 409
    • Beograd

Ako se ne varam u Ikarbus-u 50e komad
    Opel Corsa C by Nezki

Comment

• joxy
      CBC Član
      • 26.06.2007
      • 88
      • Novi Beograd

Najjednostavnije resenje za charger masku je da se prepravi sam nosac fara,izbuse se nove rupe i stave brezoni od recimo 3cm i nosac se umesto sa prednje strane onog lima koji ga drzi prebaci na zadnju i sa par podloski ili matica odvoji 1-2 cm i tako farove uvuces unutra...tako je bilo kod mene i nema nikakvih problema,ko ce jos da se cima sa ovim farovima od busa...

Comment

• IglIg
        CBC Član
        • 12.11.2006
        • 37
        • Beograd

zasto lakse kada moze teze?
        Samo posmatram

Comment

Working...
        X