Trkacka staza - NAJZAD !!!
Collapse
X
-
700 hektara? Ti se salis?
60 hektara je brojka koju su oni sami naveli.
9 miliona eura je, kako sam rekao, cena prve faze, a ne celog projekta. Niko normalan bilo gde u svetu nece odmah krenuti da radi sve, svi ce prvo uraditi onu fazu koju moraju i koja obicno dozvoljava da se na njoj generise neki prihod.
Dalje, tih 9 miliona se odnosi samo na gradjevinske radove i potrebnu tehniku, i ne obuhvata sve dosadasnje izdatke, a koliki su oni, iskreno, nisam pitao.
Tek kada se ona aktivira, i pocne da radi, pocinje izgradnja narednih faza.
Sto se ostalog tice, ja se ne bih previse opterecivao time. Interspeed je dobio tu lokaciju, oni sto nisu imaju pravo da se ljute, a posto je ovo Srbija, ne moze da se ovabi niti jedan, jedini veci ili veliki posao a da neko tu ne prepozna lopovluk, kradju, itd. Ne kazem da svega toga nema, svi znamo da ima i previse, ali ne verujem u price dok se ne pokazu makar kakvi dokazi - a bas su dokazi ono sto najcesce nedostaje 100%. Samo price, tracevi, insinuacije i tome slicno, u tome smo carevi Evrope.
A ako jeste bilo sumnjivog, tu su i finansijska policija, i klasicna policija, i javno tuzilastvo, pa neka rade svoj posao. I prepustimo taj posao profesionalcima, mi smo ovde i drugde naprosto ljubitelji automobilizma koji vec decenijama vape za ovako necim. Hajde da se ponadamo da ce ovaj put stvarno nesto i biti.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Originally posted by DejanV700 hektara? Ti se salis?
60 hektara je brojka koju su oni sami naveli.
'' Kompanija Interspeed je u posedu zemljista povrsine 620ha, koje se nalazi na udaljenosti od 44 km od Beograda. Lokacija se nalazi na podrucju opstine Alibunar, i na ovom zemljistu kompanija Interspeed planira izgradnju kompleksa poligona i sledecih sadrzaja : ... ''
...'' Interspeed je zakupio na 80 godina jedinstvenu parcelu zemljišta površine 620 hektara na obodu mesta Alibunar, koje je od Beograda (glavni grad Republike Srbije) udaljen 45 km....''
...'' Završetak kompletne prve faze - projektovanja je predviđen tokom 2008. godine. Odmah po završetku ove faze ulazi se u drugu fazu realizacije projekta - izgradnju. Završetak izgradnje svih sadržaja je predviđen u periodu do 5 godina od početka izgradnje. ''
Comment
-
-
Dodao bih jos samo dve stvari, vidim da je pocelo sa sumnjicenjima, pa bolje sada nego kasnije.
Prvo, ja nisam zaposlen u Interspeed-u, niti imam bilo kakvih poslovnih veza sa njima. Igrom slucaja, znam neke ljude odande, znaju i oni mene, pa su me zato i pozvali na tu prezentaciju. I ja kazem hvala im, ulepsala mi je ovih par dana.
I drugo, moj je ->UTISAK<- stecen iz izlaganja Austrijanca da je taj posao vec ugovoren, mozda je ostalo par detalja da se ispeglaju, ali da je sustina vec ugovorena. Stalno je govorio "mi CEMO isporuciti opremu...", "mi CEMO uraditi ovo ..." itd. Ne kondicional, vec jasan afirmativ, bez dileme, bez zadrske. To me je i dovelo do zakljucka da tu vise nema price, stvar ide i tacka.
Sto se oblika staze tice, kao sto sam naveo u pocetnom tekstu, projektovanje je uradila austrijska firma TECHNISCHE HYDRAULIK Gerate G.m.b.H, trenutno vodeca firma po tom pitanju u svetu. Do sada su projektovali i izgradili 53 takve lokacije, imam i spisak, a sa njega navodim samo neke za koje verujem da ce vas zanimati i nesto vam znaciti:
Bosch Boxberg, Nemacka
Daimler Chrysler Peppenburg, Nemacka
Swiss Post, Svajcarska
Hungaroring, Madjarska
ACI Vallelunga, Italija
Ferrari Maranello, Italija
itd.
Zato, da sam ja na vasem mestu, ne bih se istrcavao sa komentarima o stazi, ovo su likovi koji nisu bas sasvim neupuceni u materiju.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
@Neshaoct
Evo, sada sam pazljivo pogledao stampani materijal koji su tamo delili, i stvarno pise 620 hektara, kako ti navodis.
Sto znaci da su pogresili kada sun pricali, jer su jasno i glasno rekli "60 hektara".
Dakle, podatak koji navodi Neshaoct je tacan, jeste 620 hektara.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
...nisam video da ti je neko prebacio to za ''posao u Interspeed-u''...
Rekao sam vec i pre - Samo nek' oni pocnu sa izgradnjom, i bice ok...
Ali, nece ulazak na tu stazu biti besplatan, tako de se ne zanosimo odmah da cemo tamo biti svake nedelje...
Comment
-
-
Originally posted by DejanV
Bosch Boxberg, Nemacka
Daimler Chrysler Peppenburg, Nemacka
Swiss Post, Svajcarska
Hungaroring, Madjarska
ACI Vallelunga, Italija
Ferrari Maranello, Italija
itd.
Zato, da sam ja na vasem mestu, ne bih se istrcavao sa komentarima o stazi, ovo su likovi koji nisu bas sasvim neupuceni u materiju.
Nemoj me pogrešno shvatiti, i ovo ćemo dočekati kao ozebao sunce, ali voziti ovakve duge relativno brze krivine sa svakodnevnim drumskim automobilima će pre biti opasno nego zanimljivo. Da ih ima jedna, pa kako-tako, ali preteraše kao da ih je mrzelo da se zamisle.
Poz.
Comment
-
-
@DejanV
kao što ti "neshaoct" reče,nisam rekao da radiš za njih,samo sam prokomentarisao njih kao firmu,jer znam o njima ponešto,komšija mi je jedan od dir.tamo,ali nećemo o tome,nije mesto ni vreme,ovaj forum ne služi za to.
Što se staze tiče i njenog oblika,mislim da nismo kompetentni da komentarišemo jer niko od nas (izvinjavam se onima koji jesu)vozili na pravoj trkačkoj stazi,tako da mi ovaj oblik ne deluje ni dobro ni loše,vreme će pokazati,da su im nacrtali Suzuku većina bi rekla "uuu extra,baš je komplikovana"Neka oni sagrade,a mi ćemo videti,kakva im bude staza toliko će i biti korisnika.Valjda će oni "neiživljeni"(u svakom smislu) imati gde da se "izduvaju",a ne da divljaju po javnim saobraćajnicama.Za cenu potpisujem da će biti klepanje po ušima,ovde mora da bude sve skuplje!
Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)
Comment
-
-
@Snejk
Vidi, ja nisam strucan niti za izgladnju, niti za staze, sem isto toliko koliko i svako drugi ko vozi tom stazom, pa ima neko svoje laicko misljenje o tome kakva je.
Dakle, necu da ulazim u polemiku tipa "iju, kak'a im staza", te diskusje prepustam onima koji za to jesu strucni. Ne znam cime se ti bavis, ti mozda jesi strucan, ali ja verujem da su JEDINI stvarno strucni ljudi za to vozaci koji treba njome da voze trke. Oni i samo oni imaju poslednju rec.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
@Rockwell
To je vec mnogo bolji stav.
Posto sam u dobrim odnosima sa nekim ljudima tamo, mogu da se raspitam za eventualne popuste kada za to dodje cas, a nece pre leta 2009, bar ja mislim. Godinu dana za izgradnju je, za nase pojmove, ekstra brzo.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
Comment