post-generalni tretman motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mail Man
    CBC Član
    • 10.10.2007
    • 90
    • Beograd

Pozdrav svima!!Ovako ja savetujem moje muserije kojima uradim motor ili osvezenje(menjanje karika i letecih lezajeva).
    Prvih 1000 km. voziti sasvim normalno,ne pod punim gasom da bi sve to malo leglo.
    Posle prvih 1000-1500 predjenih km. od rada motora i promene ulja i filtera za ulje voziti kao sto su vozili i pre rada motora.Naravno ne treba preterivati sa stiskanjem papucice gasa.
    Sto se tice TNG-a posle generalne isto je kao da ga vozis na benzin,jedino sto TNG nestvara garez.
    Licno vise volim da rasturim motor koji ima TNG nego onaj koji ide samo na benzim.Mnogo je cistije i lakse ocistim klipove.
    Tako ja radim!!!!
    nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

@remus: Sigurno nisi razumeo drugara ili je kupio diplomu sve s jogurtom i burekom u pekari...
      @postar: ne 'eri da neko poverava svoj motor u tvoje ruke ?!

Ono sto mene buni u ovoj temi je pojam "generalne".
      Garantujem dorinom nevinoscu u levo uvo da na ovom forumu niko nikad na svom motoru nije uradio komplet generalnu onoliko kompletno koliko je to potrebno da bi se to zvalo generalna opravka motora.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• CannoN
        CBC Senator XXL
        • 15.09.2007
        • 485
        • Beograd

Pa generalna jeste rastegljiv pojam ali ja mislim da bi trebalo da podrazumeva mehanicku obradu radilce, bregaste, glave, stublina(ili nove hilzne), ventila i lezista, treba staviti nove vodjice ventila i nove lezaje na radilici, nove klipove sa karikama, razne dihtunge i semeringe, zameniti pumpu ulja, kais/lanac, spaner i ulje/filtere/svecice.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nikad ne reci, niko nikada
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by prolupator

Garantujem dorinom nevinoscu u levo uvo da na ovom forumu niko nikad na svom motoru nije uradio komplet generalnu onoliko kompletno koliko je to potrebno da bi se to zvalo generalna opravka motora.
            Znaš šta, kao prvo kaže se nevina u levo oko a ne uvo ili što njoj ne stane stavite u moje bolesno oko...

Kao drugo, založi ti svoje uvo a ne moje

I kao treće ja sam sebi radio pravu generalnu, na Ford Kapriju davnih dana i mnogim drugima za pare.

I kao četvrto, slažem se sa tim da se danas generalna zove zamena karika i letećih ležajeva.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• CannoN
              CBC Senator XXL
              • 15.09.2007
              • 485
              • Beograd

A osvezavanje motora verovatno podrazumeva zamenu ulja i eventualno filtera ulja

Nisam uspeo da saznam sta je onaj majstor generalisao ovom mom ortaku jer mu nije dao nikakakav spisak sta je menjao a ovaj nije ni trazio - ne zanima ga kaze jer hoce da kupi auto iz ovog veka i to sa turbinom pa jos da bude benzinac...

Tako da ce ovaj Opel uskoro na prodaju... samo da se razradi tj. da vidi je li operacija uspela...

Comment

• Sapcanin
                CBC Senator XXL
                • 13.12.2006
                • 317
                • BG
                • Peugeot

evo ja i matori upravo radimo, ali je u pitanju 6-ak iz Class kombaja, pa neznam da li se racuna, tj. da li ce Dorino uvo imati posledice
                Poljoprivredne masine

Comment

• Mail Man
                  CBC Član
                  • 10.10.2007
                  • 90
                  • Beograd

Originally posted by prolupator
                  @remus: Sigurno nisi razumeo drugara ili je kupio diplomu sve s jogurtom i burekom u pekari...
                  @postar: ne 'eri da neko poverava svoj motor u tvoje ruke ?!

Dragi Prolupatore!!!
                  Teoreticara kao sto si ti ima pun grad ,a kada treba nesto da se konkretno odradi vi se cesete po glavi!!Zato te molim da mi NE VREDJAS profesiju i moje drage kolege(kakvi god oni bili).
                  Posto ti ZNAS sta je PUNA GENERALNA OPRAVKA molim te objasni nam taj pojam i prosvetli nas!!!

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Ne osecaj se licno napadnutim, ni ti ni bilo ko...
                    Tema je "post-generalni tretman motora" sto podrazumeva kompletan generalni remont motora i pratecih agregata, od babe pravis devojku...
                    Za automobile se to radi jedino iz velike i ogromne ljubavi ka tom automobilu i skoro nikad sve odjednom. Sve ostalo je neisplativo jer cesto generalni remont kosta koliko taj automobil u ispravnom stanju.
                    Kad se odradi takva generalka post-generalni tretman je kao da je motor nov. Ide se s istim periodom i nacinom razrade.
                    @mail-man to dobro zna jer se bavi i teretnim vozilima.

Najgore je kad se generalkom nazove menjanje karika, letecih lezajeva i gumica ventila.

A sto se ceskanja po glavi tice... zato i imam frizuru kakvu imam da bi se lakse ceskao
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Mail Man
                      CBC Član
                      • 10.10.2007
                      • 90
                      • Beograd

Iskreno da ti kazem ne osecam se prozvanim,nego mi smeta sto otprilike 80% ljudi zna sta pise u knjigama i onda se prave pametni a u stvari nemaju pojma.Jednom recju nezna ni tocak da skine.
                      Sto se tice generalne opravke to se zna sta znaci tj. sta se sve menja.Pocnes sa filterom za vazduh a zavrsis sa filterom za ulje.Polu generalna je nesto sasvim drugo!!!
                      Slazem se sa tobom da je post full generalni postupak isti kao i kada si kupio novi auto.
                      Frizura ti je VHR!!!Pametna kosa pobegla sa lude glave

Comment

Working...
                      X