model 115

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

model 115

pozdrav....nekada davno ,davno miki nije izlazio iz pomenutog modela..
    a sada ovde vidim da nije uveden ni u objasnjenje podforuma...molio bih da se to izmeni...inache 74 godiste,pregurao mnoooogooooo km-a....
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • vaskemica
    CBC Veteran
    • 22.01.2008
    • 108
    • Srbija,Kragujevac

Podrzavam predlog.Divan auto.
    Nije dozvoljen link prema drugom forumu, promenio Dora

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

pa zato sam i napisao...nije mi jasno,jer auto je jednom recju pokopao mercedesovu politiku prodaje rezervnih delova.nas je bio neke zute (bez boje),nasledio tada takozvanog reponju koji je otisao iz porodice(v8 benzinac sa bosch pumpom-inache drugi ili treci merc u Sapcu )fabrichki 200D motor...e na tom se ucilo voziti

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• HEMI 426
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2005
        • 1833
        • Novi Sad -United States of Liman

Originally posted by mikimazda
        nasledio tada takozvanog reponju koji je otisao iz porodice(v8 benzinac sa bosch pumpom-inache drugi ili treci merc u Sapcu )

reponja V8 benzin !?! V8 od 3,5 litara je isao samo u kupea ili kabrioleta koji su bili jezivo skupi i nije ih bilo u tadasnjoj sfrj ( mozda 1 ili 2 kom ). inace, kupe i kabrio nisu imali repove pa ih tako nisu zvali reponja . Ako ste imali W111 ( tzv veliki reponja, jako redak u civilnim rukama, najcesci kao vozilo iz pratnje ) onda je najjaci motor bio 3 litre sestak a ako ste imali W110 ( reponja ili mali reponja ) onda je najveci motor bio 2,3 cetvrtak...

sve u svemu, V8 benzin u Mercedesovoj limuzini samo u W109 ili W116....

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

mogucw da sam ja pogresio da je bio zvan reponja..secam se samo da je bio limo i da je imao v8 motor sa tim bosch pumpama...ma bio sam bre mali

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• HEMI 426
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2005
            • 1833

mercedesove limuzine koje su imale V8 motore

W108/9

W116

W111 Coupe ( veliki reponja coupe )

Koji je bio tvoj? =]

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

nije bio moj..ja sam bio mali...onaj prvi....eh....

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• HEMI 426
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2005
                • 1833

cestitam miki, imao si prilike da se vozas u jednom od prilicno retkih pravih mercedesa... W109 350 SEL sa vazdusnim ogibljenjem...opasan auto, kako onda tako i danas...

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

ne samo vozam,vec i da provedem svoje prve km u jednom autu ...inache auto je kao nov kupio tadasnji vlasnik poslasticarnice albanac-siptar,i posle dve godine dosao je u nas posed..
                  ali tema je w115
                  e ljudi sta je taj auto sve pretrpeo(njegovi trapovi)...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• vaskemica
                    CBC Veteran
                    • 22.01.2008
                    • 108
                    • Srbija,Kragujevac

Ehhhh W109 350SEL,kako bi bilo lepo imati ga,ali je pretesko naci ga.Ja se nadam da cu u skorije vreme biti u mogucnosti da uzmem jedan W115 ili W114(sto bih vise voleo) i da ga sredim.Inace sad i nisu toliko skupi tako da je to izvodljivo.Imaju dva W115 kod mene u Kg-u,vidjam ih svaki dan,nisu ekstra ali ok su.
                    Nije dozvoljen link prema drugom forumu, promenio Dora

Comment

• Qwerty
                      CBC Član
                      • 05.02.2008
                      • 28
                      • Beograd/Zaklopacha

Ja treba ovih dana da idem da vidim jedan w116...
                      Auto je navodno potpuno rasklopljen i zapoceta priprema za farbanje,sto meni odgovara,mogu da vidim na licu mesta kakva mu je limarija...

Inace lik ima jos jednog w116 kojeg daje uz ovaj za delove,a cena ce biti kako mi se cini neka simbolicna,posto ovaj samo gleda da se otarasi auta...
                      "Horse Power is how fast you will hit the wall,but TORQUE is how far you will move the wall after you hit it..."

Pod ovim se podrazumeva da vozis MB,a ne VW...

Comment

• SOLOCO
                        CBC Član
                        • 22.10.2007
                        • 41
                        • NIS

Moj drug je pre 2 meseca u Becu uzeo crnu 115-ku sa 83h km.platio je 3800e,ali auto je savrsen-kao nov...verujte da je dozivljaj provozati se u onakvoj 115-ci...zdrav rad dizela i onaj njegov karakteristicni zvuk,nema da stane negde da mu ne pridju ljudi...a ovde kod nas te 115-ice pamtim samo kao trule krseve sa po 10kg kita na sebi.....Izvozio sam sve najbolje i najnovije modele Mercedesa,ali je ipak dozivljaj provozati ovu 115-ku

Comment

• Alien108
                          CBC Veteran
                          • 03.06.2008
                          • 129
                          • Beograd

Originally posted by HEMI 426
                          cestitam miki, imao si prilike da se vozas u jednom od prilicno retkih pravih mercedesa... W109 350 SEL sa vazdusnim ogibljenjem...opasan auto, kako onda tako i danas...
                          Mala napomena, 3.5l se ugradjivao i u W108 za kojeg bas imam i originalni prospekt!
                          Inace sam veliki zaljubljenik u W108/109 modele sa kojima sam presao oko nikad lepsih 400.000 km (7 kom. uglavnom 280 S/SE). Sada vozim W124 300E i BMW 635CSi, al su mi svakako u najlepsem secanju upravo 108-ice. Nazalost retko sam imao priliku da vozim i W109, od kojih je naj onaj zeleni 6.3 nekada u posedu Brankovog sina iz NS. Imam obicaj da kazem ko nije provozao bar jednom W109, nije merodavan da prica o Mercovima i autima uopste. Izvinjenje unapred onima koji to stvarno nisu (nadam se da hoce), ali ovo sta sada vozim nije im prici. W108/109 je odavno skup sport i nadam se da cu imati sredstava da ponovo sednem u svoj, jer ove aute vredi kupiti samo u dobrom stanju, sve ostalo ispadne preskupo!

Pozdrav!

Comment

• FloMaster
                            CBC Početnik
                            • 10.07.2008
                            • 3
                            • Zrenjanin

Da li ima nekog da vozi w115? Iskustva.......
                            Evo ja za pocetak. Auto je kupljen 97 god, a ja sam polozio vozacki 99, tako da je to jedini i prvi auto koji od tad vozim. Mogu reci da me je na pocetku smarao slabim ubrzanjem, pa mi je uvek bilo kako su svi brzi od mene...
                            Kasnije, vremenom mi je auto pokazao da nikako nisam manje motorizovan od drugih. Sta vise i dan danas mi uliva toliko poverenje i samopouzdanje tokom voznje da mi nije bitno sto je neko brzi..Svu tu brzinu ovaj auto nadoknadjuje svojim drugim atributima i jednostavno daje svoj stav, kako u gradu, tako i na otvorenom.
                            Ono sto mi se svidja je da ovaj model nikoga ne ostavlja ravnodusnim.
                            Ima onih kojima se uopste ne svidja, zastareo model. Medjutim, kad ih provozam uvek hoce jos jedan krug...A uvek ima onih koji zastanu, pa nesto radoznalo pitaju...

Comment

• milannik
                              CBC Senator XXL
                              • 23.12.2004
                              • 1455
                              • Niš

Nista ti to ne vredi dok nedas neku fotkicu auta

Comment

Working...
                              X