Pitanjce ili vise njih?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • floydo
    CBC Član
    • 18.04.2008
    • 11
    • dejo.bn@gmail.com

Pitanjce ili vise njih?

pozdrav imam nekih pitanja na koja ne mogu da nadjem odgovore na forumu a to je za
    mazdu mx3:
    1. Kada ode zupcasti kais da li pomota ventile ili ne ?
    2. Sta sve treba zamjenit od remenja ui filtera iako je auto ocuvano nije vozeno ali volio bih ja sve to promijeniti?
    3. Ne radi mi kilometar sat trazio sam u motoru i izgleda da je ili osjecena sajla ili ispala ali neznam gde se zavrce u motor?
    i poslednje pitanje
    4. Sat za gorivo mi nesto ko radi i neradi sta da pogledam da bih ustanovio kvar?
  • gille
    CBC Senator XXL
    • 24.09.2006
    • 593
    • Belgrado

1. Kod tvog motora čini mi se da
    2. Zupčasti, klinasti, španer, filtere ulja, vazduha i benza
    3. Sajla se otkačila najverovatnije iz instrument table
    4. Instrument tabla ili kontakt na plovku u rezervoaru

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

Ja bih dodao pod
      2. antifriz zameniti a ako bas hoces onda i plocice na kocnicama, metlice brisaca
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• UkiMazda
        CBC Senator XXL
        • 16.11.2007
        • 444
        • Beograd
        • Alfa 156 2.0TS

Ja bih dodao pod:
        5. presvlake , ko zna sta je bivsi gazda sve radio na njima

Comment

• kwisko
          CBC Veteran
          • 14.04.2008
          • 124
          • bg

1.zavisi od broja obrtaja motora u trenutku pucanja kaisa znaci mozda nema stete a mozda je steta totalna , kad stavis nov kais (uzupcis po oznakama) ako motor upali i normalno radi onda nema stete a ako samo vergla a ne sastavlja ( ne pali) ... idi kupi drugu glavu i otvori komplet motor ... VECINA LJUDI NESHVATA DA JE KOD PUCANJA KAISA ILI CRNO ILI BELO ( ili je sve podrobio od letecih i lezecih pa dalje ili uopste nema stete )
          2.osnovno je da kad kupis "nov" auto zamenis : sve kaiseve ( najbitniji je zupcasti ), ulje , filter za ulje , filter za vazduh , filteri goriva i kocioni materijal (plocice i paknovi ) ako mislis da budes miran
          3. za sajlu neznam sta da ti kazem sem kupi novu , zakaci je na tabli pa onda onim ostatkom trazi gde ti je pinjon ( gde se kaci drugi kraj )
          4. Sto se sata za gorivo tice najverovatnije je u pitanju plovak u samom rezervoaru i najbezbolnija ti je varijanta da kupis nov da ne bi danima pokusavao da stelujes stari , jer u principu jednom kad ga skines i pipnes odredjeni deo nikad vise neces biti siguran u to sto pokazuje u smislu da ces sipati 20l goriva a on ti upali lampicu od rezerve ili ostanes bez goriva a on nije ni upalio lampicu ....

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

i svecice ako nije dizlo

Comment

• kwisko
              CBC Veteran
              • 14.04.2008
              • 124
              • bg

Originally posted by RedboX
              i svecice ako nije dizlo
              bravo rede , znao sam da sam nesto propustio .... svecice i kablove obavezno

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

kad se stalno saplicem na moje plave kablove moram da znam

Comment

Originally posted by RedboX
                  kad se stalno saplicem na moje plave kablove moram da znam
                  Pa jel sam ti zato hitno jurio kablove, plavuso moja?Da se saplices o njih?

Comment

• RedboX
                    CBC Senator XXL
                    • 28.11.2006
                    • 1537
                    • Novi Beograd

Evo evo

Comment

Working...
                    X