Nissan Silvia s12

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • QV lale
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2005
    • 734
    • Zrenjanin (klek)

Nissan Silvia s12

Evo ovako: Zainteresovao sam se za Nissan Silviu s12...1986 godiste...motor 1.8 T (CA18ET)
    120hp...
    Ali problem je taj sto ja nemam pojma nista o istom!!
    Zagolicao sam sebi mastu : turbina,zadnja vuca,kupe ovo-ono...ali plasim se da se upustim u sve to zbog delova...Tako da trazim pomoc od svih koji imaju neke informacije,iskustva sa pomenutim modelom...bilo sta..cak i lovacke price su dobrodosle... =]
    Znaci da li je taj motor problematican,da li bi imao problema naci delove za njega...Znaci svako misljenje mi je dobrodoslo...
    I ako neko ima podatke o ubrzanju,max brzini,tezini...guglao sam ,wikipedisao sam ali slaba vajda...
    Ajde nemoj da vas mrzi!Treba mi pomoc...

Originally posted by Sheta_Junior
    ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

To je motor starije generacije, ujedno taj motor sa turbinom ide u S13...

Atmosferac, takve nosi i jos 3-4 Nissanova modela(varijacije na temu), iz osamdesetih godina proslog veka..Redak auto, problem limarija i svetlosna grupa, eventualno neke stvarcice, koje moraju original, ali mehanicki verujem da je dosta srodan sa ostalim Nissanima, npr. znam da nosi isti filter ulja kao 70% ostalih Nissana do 2.0...

Sasija S12, Silvia model, pravljen od 1984-1989...

Boze, sto se svi zalepe za egzotike, to trazi para za odrzavanje...

Comment

• QV lale
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2005
      • 734
      • Zrenjanin (klek)

Thanks Zivko
      Pretpostavio sam da su limarija i svetlosne grupe najveci problem...Limarija mi i nije neki problem...moglo bi se srediti,ali te sitnice koje trebaju biti original,e to je vec problem...Jeli bi mogao ti nesto da nabavis? Pretpostavljam da,da.Ali kolika je to sve zezancija? I jeli imas informacije da li ih ima u Srbiji?

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

Originally posted by TRIO_driver

Boze, sto se svi zalepe za egzotike, to trazi para za odrzavanje...
        khm, khm, to nesto na moj racun

@QV lale - brate, ne znam sta da ti kazem za RWD Nissan
        ludo izbalansiran i super zabavan, valjda je i S12 takav
        za taj motor ne znam kakav je, ali ovaj moj kad krene da duva , leti

ja mislim da ti je najmerodavnije da postavis pitanje na http://www.nissan-hr.com/forum/

zelim ti da uzmes taj auto, i predjes na ovu nasu kosooku stranu, ali kako kaze nas narod "Lako je tuđim kur*em gloginje mlatiti", tako da moras sam da izvagas

mada, tesko je racionalno razmisliti kad sednes u tako neki auto
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• QV lale
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2005
          • 734
          • Zrenjanin (klek)

@Skyline- Za taj tvoj nemam para...a tako bih ga posedovao...e zato ,krecem polako i redom... Auto mi treba za zezanciju...naravno,sredio bi ga da izgleda sto vise u Japanise style...
          Upoznat sam sa japancima sto se tice njihovih izdrzljivih motora i znam otprilike kako tu stoje stvari...ali ne dovoljno...Auto ima turbo,RWD,preeedivnu liniju(makar meni) a ja vrelu glavu i fantastican entuzijazam...zato hocu da pazarim tako nesto...za 300zx nemam kesh...za s14 takodje...jbg. preostalo mi je ovo
          Ja bih te zamolio ako mozes umesto mene da postavis pitanje na http://www.nissan-hr.com/forum/ ,naravno ako si registrovan...posto je tamo sve zakljucano i mozes da ga pu**s ako nisi registrovan...
          pozz

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

znas kako
            da mi nije matorih, koji su me castili za zavrsen fax i posao ( koji sam dobio pre godinu dana ) ja bi ga duvao

ne bih imao ni za Golfa dvojku, a kamoli za ovo sto imam
            doduse, za pare Golfa, mogao sam da uzmem S13
            jel da da je smesno da G2D i S13 kostaju isto

ne znam koliko je S12, ali ti je moj savet da pokusas da uzmes S13, imas jednu u Jagodini sa repariranom turbinom za 3000, tel je 0654343438

ipak je noviji i malo veci auto
            pod haubom mu je CA18DET sa vec ozbiljnih 169ks
            vrlo se slicno vozi i vrlo slicno ide kao ovaj moj

a i ako ti zatreba neki deo, lakse ti je naci neki polovan na otpadu u srbiji ili komsiluku

za nissan-hr cu videti sutra da procackam ili da pitam, mada ti je moj savet da se regas ( cimni admina ili ja da ga cimnem ) jer ima svasta nesto da se sazna kod njih
            mnogo su ozbiljniji od nas po pitanju Nissan-a
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• QV lale
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2005
              • 734
              • Zrenjanin (klek)

S13 mi je ruzniji od s12 , ali bi ga opet pre posedovao nego s12 , posto je kao sto si ti rekao - ozbiljniji , mladji , snazniji , veci...ali nemam toliko kesha.. Jbg. Kesh nije moj...Matori nece ni da cuje , ako nije Alfa, ali ja zelim nesto uzbudljivije,nepoznatije.mislim ok. 33 16v pojede s12 za vecericu,ali nije mi to-to...ovo je Nissan bre!Japanski coupe!!Najlepsi kupei(valjda se pise tako) dolaze iz Japana...Nista mi tako ne nabacuje osmeh na lice kao kada vidim neku Alfu ili neku Japnstinu tipa Celica,Mr2,Supra stara,Silvia,300zx,200sx..
              Hocu da se malo zezam sa nepoznatim,ali ne po svaku cenu,da se zaglavim sa tim i da se sje**m...
              A sto se tice prelaska redove Kosookih,od toga nema nista...Ipak je za mene Alfa:No:1 ,ali rado bih bio na obe strane u isto vreme
              Ti vidi ,da li tamo ima nesto o S12 ,a ja cu sutra da probam da se registrujem,da vidim sta oni to toliko kriju..
              Ostali: Ako znate neku s12 u kraju ili imate neke informacije bacite ih ovde!Bicu vam veoma zahvalan

Comment

Da, i ja bih ti isto to rekao..
                Moze sve da se nadje, kao sto sam ti rekao, mehanika nije problem, ali je S13 bolja kupovina, vise ih ima, ja u zivotu nisam video Sylviu, pa ti vidi, a nagledao sam se i SX, ZX i NX serija Nissana...

Lici na Sunny coupe, pa opet na Stanzu malo, ali nije, to je klasa Corolle GT AE86, zanimljiv da, definitivno, ali bolje vijaj S13, ni oni nisu nista bolji, ali ih ipak ima vise..A znam gde ima jedna u delovima, mogu da se raspitam, ako uzmes, kako ces je krpiti..

@Skyline: Ma, jok, ja to odmila...

Comment

• QV lale
                  CBC Senator XXL
                  • 09.11.2005
                  • 734
                  • Zrenjanin (klek)

Pa hajde...raspitaj se ako ti nije problem...Mozda izrodi iz svega toga neka dobra kombinacija... A ja cu sacekati da se jos neko javi,jer mora biti makar 1 s12 u Bg!Navikao sam da se u BG.nadje bas sve.. Tako da cu cekati jos malo..Jer kada bi nasao jos jednu u nekom zalosnijem stanju za neke sljive,verovatno bi je i uzeo...Nasao sam jednu,ali mora jos jedna..ili makar delovi..Da bi se upustio potpuno u avanturu.Ali ja bi to cisto iz zezancije..da ispunim neke svoje takoreci snove...Iskreno ,popalio sam se na cvrletovu AE86...Svidja mi se to kako se sredjuje Toyota i kako pocinje da poprima izgled Japanise drift automobila...

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

ja sam svoj, perfektno ocuvan S14 nasao u NOVOM SELU kod VRNJACKE BANJE i to kod momka koji uopste nije neki parajlija, vec prosecan gradjanin, porodican covek, tako da ne mora da znaci da je sve u BG. Obicno biva jer je to cetvrtina srbije, ali kao sto vidis, svasta mozes da ocekujes

stavise, ima jos jedan S14, i to u ARILJU

Comment

• Gatti.Gatozza
                      CBC Senator XXL
                      • 26.09.2006
                      • 411
                      • Zemun
                      • Lybra 1.9 / XJ600S

Originally posted by QV lale
                      Navikao sam da se u BG.nadje bas sve..
                      Traži malo i sa strane. Nekoliko odličnih automobila koji su kupljeni skoro, kupljeni su van Beograda. Na primer, viđao sam u oglasima fantastične Mazde u negotinskoj krajini...
                      MAZDA

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

kao sto rekoh, ne mora da bude Beograd

1987 Nissan Sylvia 1.8 t
                        Kosjeric, mogu i da ti se raspitam za ovaj auto

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=52027

Comment

• QV lale
                          CBC Senator XXL
                          • 09.11.2005
                          • 734
                          • Zrenjanin (klek)

E taj Skyline!! E taj sam i ja nasao...Kosjeric...
                          Pazi to za Bg sam stavio zato sto verujem da ima makar 1 u bg.posto sam 1 vec nasao van njega...Naravno..trazicu na sve strane...Sto se oglasa tice,sve sam ih presao uzduz i popreko...preostalo mi je da se nadam nekim informacijama ljudi sa foruma i da cekam..
                          Sky-ajde vidi za tu belu Silviu iz Kosjerica,ako budes imao vremena,pa mi javi...
                          pozz

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

ja sam i ovaj moj sx i taj u Arilju nasao u novosti oglasi, ne na internetu, tako da savetujem i kupovinu papira

a za ovaj sx ne mogu licno da vidim, ali mozda mogu da zamolim jednog momka da se makar raspita, mali je Kos, svako svakog zna

Comment

• QV lale
                              CBC Senator XXL
                              • 09.11.2005
                              • 734
                              • Zrenjanin (klek)

Vidis ,to za oglase nisam znao..
                              Ali saznao sam da je za Evropu bio model samo u hatchback varijanti i uopste nisu dobijali u Coupe varijanti...Coupe je bio u Usa, Australiji i Japanu naravno..
                              Jos me nesto muci,a to je sto nigde nisam uspeo da nadjem podatke o tezini,ubrzanju,maksimalnoj brzini za S12 1.8 T (CA18ET)
                              guglao sam sinoc 3h i opet nista nisam nasao...

Comment

Working...
                              X