U znak secanja na Shampiona

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Evo jednog sajta koji opisuje karijeru Rolanda Ratcenbergera.
    http://www.f1rejects.com/centrale/ratze ... index.html

Uspesan i motivisan u auto-moto sportu dobio je priliku da se oproba u F1. Prilicno nekonkurentan bolid Simtec, iz koga je izvlacio maksimum ne bi li se kvalifikovao za trku. Na zalost pucanje prednjeg stabilizatora cini bolid potpuno neupravljivim i on zavrsava van staze i gine. Gerhard Berger njegov sunarodnik i kolega je jedan od malobrojnih koji je prisustvovao sahrani Rolanda Ratcenbergera, poznavao je i njega i njegove roditelje i pruzao mu podrsku u njegovim prvim koracima u F1.

Nek im je slava obojici, Rolandu i Senni

O Senni imamo i odvojen topic

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Originally posted by bojan
      Prvi vozac za koga sam navijao od kada znam za sebe...

Vecna mu slava...
      I jos da dodam - bio sam klinac i ubio sam se od plakanja!

RIP Ayrton

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

@off
        moram samo da vas upitam i ne bih da podstaknem neku diskusiju,ali samo mislite o tome:
        Sta bi bio danas Schumacher da je Senna ostao ziv?
        pre par godina su kolale nekakve glasine o nemackoj tajnoj sluzbi,isto vreme kada je Monika Seles povredjena sa nozem,i svi znamo ko je kasnije pokupio kajmak na teniskom terenu.Zvuchi kao neki los zaverenichki film,ali gde ima dima ima i vatre.
        @tema
        eeeeeee Senna ...gledajuci ovaj klip podsetio sam se kako je taj chovek vozio....i kakav je to karakter bio...neka mu je slava
        kako vreme brzo prolazi
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• nidza
          CBC Senator XXL
          • 16.04.2008
          • 496
          • nbgd

Ja sam se upisao u knjigu žalosti u brazilskoj ambasadi dan kada je bila sahrana.

Zanimljivo je da već 2 godine radim na 50 metara od zgrade ambasade i svaki put kad prođem pored nje setim se tog trenutka.
          Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Ja sam takodje jako voleo Sennu ali ne zaboravite da je M.Schumacher mnogo bolji vozac nego Senna. U smislu da ga je odavno prevazisao.
            Ne bi se nista desilo da mu Schumacher nije bio za petama stalno kao i onog kobnog dana. Ne da ne bi bilo nista nego ne bi postojala trka uopste da to nije uvek tako.
            Tesko je zamisliti takav pritisak. Ne cudi me da se desavaju takve stvari.
            Sve sto se desava je u nama samima. Potrebno je samo da se to nesto podstakne i onda vise za nas ne postoji granica osim one fizicke koja nas zaustavi u trenu. Delic sekunde i kraj. Nema sta da se diskutuje o tome.
            Tesko je verovati u zavere ili slucaj. U tom sportu to je NORMALNA stvar a posebno u ono vreme i jos pre tog vremena u pocetku F1.
            Sad je malo zbog pravila kao sigurnije ali....
            Vec odavno ne volim vise ni da gledam niti pratim intenzivno trke vec samo rezultate. Nisam od onih koji dodju na "festu" nadajuci se da ce da vide neciju krv. Da ce "nesto" da se "desi". I to je nazalost u NASOJ prirodi.
            Kome je bilo jos zanimljivo da gleda Schumacher-a GODINAMA kao da vozi sam?
            Svi su ocekivali mozda da se nesto desi? Da je i on poginuo mozda bi ostvario ocekivanja rulje. Ebiga, pametan je i zna kad je dosta mada je odavno bilo i previse od jedno coveka od krvi i mesa. Dugi su bili suvise slabi i to je trajalo dugo. Zato je bio godinama u vrhu. Veoma je to prosto.
            Ne zaboravite da je Jean Todt isto pravi carobnjak. Cega se god uhvatio bilo je vise nego super. Ima sve to svoje.
            Pobedjuje tehnika i hladna glava, ebes emocije, to nije ni za ljude a kamoli za vozace.
            Nije tolika steta sto mnogih dobrih vozaca vise nema medju nama ali je steta sto se mi setimo da je to veoma opasno tek onda kad neko ode.
            Oni su uvek u transu i nemaju pojma sta im se desava a svesno su na ivici jer su namerno usli u takvu masinu u koju se tesko ulazi ali isto tako tesko i izlazi posebno ako postoje visoki rezultati. Te sve okolnosti su opasnije od same voznje.
            Budite sigurni da su svi oni vremenom postaji nesto veoma drugacije nego sto su obicni ljudi. Da nije tako ne bi im palo na pamet da to rade sta rade. Gubitak osecaja za realnost je veoma ozbiljna stvar sa kojom se neko i izbori ali neko i ne...

Comment

• Snejk
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2008
              • 704
              • BG

Originally posted by nidza
              Ja sam se upisao u knjigu žalosti u brazilskoj ambasadi dan kada je bila sahrana.

Zanimljivo je da već 2 godine radim na 50 metara od zgrade ambasade i svaki put kad prođem pored nje setim se tog trenutka.
              I ja i prijatelj smo bili tog dana.. Mene je zapanjilo da je bilo baka koje su došle sa cegerima sa pijace i čekale sa nama na red po nekoliko sati da bi se upisale.

Priča da je Schumacher bio bolji je smešna.. Sva konkurentnost Benetona početkom te sezone je bila usled uklonjenih restriktora za protok goriva. Samim tim su mogli da postave agresivniju strategiju tokom trke. Svi se sećamo kako je nesrećni Joos mogao da izgori u bolidu.

1993. se videlo ko je uzeo 5 pobeda sa slabijim autom i uzeo bi još par da nije bilo tehničkih problema.. Na Doningtonu se videlo ko je pravi 'rain master'.

Comment

• AreOut
                CBC Senator XXL
                • 22.07.2006
                • 590
                • Zabjelo

Originally posted by dranix
                Ja sam takodje jako voleo Sennu ali ne zaboravite da je M.Schumacher mnogo bolji vozac nego Senna.

Vec odavno ne volim vise ni da gledam niti pratim intenzivno trke vec samo rezultate.
                Zato i imas gornje misljenje
                http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• TAZZ
                  Banovan
                  • 30.05.2005
                  • 1409
                  • NBGD,SERBIA

Bio je i ostao NAJVECI!

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

on je bio u osnovi CHOVEK-pa onda trkach!!!!
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Misko M
                      CBC Senator XXL
                      • 17.03.2007
                      • 652
                      • BG Vozdovac

...u ovom topicu ima mesta samo za jednog i to najboljeg a zove se Ayrton Senna, za ostale otvorite drugi topic pa obozavajte !!!
                      ...neverovatno da je proslo toliko od kad sam prestao da gledam Formulu 1 !
                      ...veeelika steta i jos veca tragedija se desila tog vikenda !
                      ...jedina uteha je sto je do kraja zivota radio stvar koju je voleo !

Comment

• 24v
                        CBC Senator XXL
                        • 11.12.2004
                        • 479
                        • Beograd, Karaburma

to ne moze da se kaze ni voleo ni obozavao...to je neopisiva ljubav prema tom sportu!!!!
                        I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

Working...
                        X