Uvoz automobila iz Nemacke?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Da maksimalno uprostimo:
    Citroen XANTIA 2.0 HDI 2002 godiste
    u Minhenu kosta 3000 E MWS se oduzima od ove cene.
    koliko bi kostala cena u Beogradu do registracije (znaci sve do mog odlaska na salter kod tete da mi da saobracajnu)?
    https://t.me/pump_upp

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

Originally posted by djukic
      Citroen XANTIA 2.0 HDI 2002 godiste
      Nepostoji Xantia 2002 godište!
      A kod te tete možeš samo da dobiješ lisice!
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Uf bre dobro 2001 ili zameni Xantiu sa C3 VAN-om koji kosta istih 3000 E 2003 1.4HDI isto MWS se oduzima od cene

P.S. gledam danas na ponudi 98 godiste xatia a ono model iz 94.... Normalno registrovana na KG tablice vec 5 godina

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

po toj ceni u nemačkoj??? oću i ja par komada

oprema, koji motor običan ili 16v, boja, felne.......

P.S: enterijer posle nećeš naći ispod 400€
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Pazi enterijer kompletan u nijansi prednjih sedista (ne ono da moram presvlake) ponudili su mi na placu V8 u luci beograd za 300E (za C3) odnosno 200E za peugeot 206.
            Istu pricu su mi ponudili neki likovi pre nekoliko nedelja na Bubanj Potoku kada su videli da gledam VAN.

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

ponuda je jedno
              a kada treba da ti isporuči.....
              kombi stiže za koji dan
              zadržali ga na granici
              morao sam da dam bratu......

a ovi što su ti nudili na bubnju dok si gledao vana. Čudi me da ti nisu rekli ma daćemo ti na poklon. Pa nije blesav da ti kaže stvarno koliko košta enterijer! Ne bi nikada prodao auto. Original enterijer za punta u kompletu nema da se nađe ispod 350€. Ako se prepravlja prednje sedište onda je od 180€ do 250€.

Comment

• miroslavm
                CBC Senator
                • 13.02.2007
                • 208
                • Beograd, Zvezdara

Ljudi, čitajući ovo hvata me muka. Suština je da nikad nisi siguran za šta si istresao svoje krvavo stečene pare, bilo da si uvezao individualno ili ne. Sad ne pratim cene, ali , uz malo dužne pažnje možeš i na placu naći pošten auto. ja sam pre četiri godine na jednom malo poznatom placu kupio kola, i osim tekućeg održavanja nisam imao problema.
                Ali, prethodno sam ga odvezao u ovlašćeni servis na pregled, dijagnostiku i sve što treba, to nije skupo, i kad su mi potvrdili da prodavac ne laže, uzeo sam ga. Osim toga, rukovodilo me je da sam sa njima zaključio ugovor, znam gde su , ko su i koga mogu da tužim, zlu ne trebalo. ježim se pri pomisli da dovučem kola odnekud pa da se ispostavi da postoji problem. šta onda? Da idem u Nemačku. Nabavka auta iz uvoza je priča koja se ne završava odabirom i prevozom. Slažem se da su placevi na lošem glasu, ali nisu valjda svi, a i kupci tu moraju samo malo da budu aktivniji

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

Kupovinom vozila u nemačkoj od hendlera dobijaš garanciju od 6 meseci u slučaju kvara na vozilu.
                  Dokaz:
                  Original račun iz ovlašćenog servisa (ne od đure, mike pere), i isti iznos se refundira u roku od 7 dana po nemačkom zakonu. Imao problem i bogu hvala platio čovek bez po reči.

Isto kao i kod nas. Svako vozilo koje kupiš na auto placu mora da ti da garanciju na vozilo u trajanju od 6 meseci. Čak šta više nemora da ti da garanciju. Imaš fiskalni račun (ali ga čuvaj od sunca).

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ovo su sve rechi vec pomenutog vlasnika jednog og domaceg auto-placa, a ovakav "shablon" se, opet po njegovim rechima, primenjuje kod ogromne vecine ovdashnjih placeva
                    nadao sam se da nije tako crno i dezorganizovano. stanje.
                    mislio sam na nešto drugo što se inače primenjuje kod špeditera za druge vrste roba.

osoba A, osoba B , osoba C svaka za sebe pojedinačno odabere vozilo A u Minhenu, vozilo B u Stutgartu i vozilo C u Berlinu, npr.

špediter organizuje zbirni transport, utovari gde treba željenu robu tj vozilo preveze uz sve prateće administrativne radnje i istovari u carinski magacin u Srbiji u gradu A Beogradu, u gradu B Kraljevu i gradu C Vršcu, npr. ili na kućnu adresu doveze auto.

svakoj osobi ispostavi račun za svoje špediterske usluge.

pri tome mislim na ispravan u svemu auto kupljen tamo negde, nikakvi otpadi nikakvi slupani nikakvi koji se ovde krpe ili slično.

kao što se radi zbirni transport recimo iz SAD, koji je već uhodana praksa barem za isporuku u Beogradu sa bilo koje adrese u SAD uz unapred poznate troškove dostave (dostavlja se na kućnu adresu).

znam i ja da je većina auta ovde na placevima sumnjivog porekla u kvalitativnom smislu pogotovu limarijski i da se najradije uzima sa otpada na zapadu tako djuture, mislio sam da li je sazrelo vreme i da li postoje špediteri- firme koje su specijalizovale za transport na višem nivou kvaliteta i organizacije celog tog uvoznog procesa.

možda čak i da naručiš telefonom ili e mailom konkretan auto, oni ti uzvrate pozivom ili mailom radi potvrde, evenutalno neki paušalni trošak i predugovor..i to je to.

u smislu elektronske razmene podataka oko narudžbe usluge, i potvrde iste.

da li smo previše zaostali u odnosu na druge pa još nismo u stanju da dostignemo takav nivo trgovinskih mogućnosti, ja previše očekujem od špeditera ?

da li su naši zakoni dovoljno fleksibilni da se uvoz automobila konačno ne smatra opasnim po državu ?

pitam jer auto je zaista običan komad lima, roba ko i cipele ili bilo šta drugo čime se po svetu najnormalnije trguje bez mnogo filozofiranja i tih silnih koraka koji su se ovde pominjali.

koliko znam Neckermann je imao tako organizovan sistem prodaje i špedicije, i to je funckionisalo i kod nas ne uvek savršeno ali sasvim prihvatljivo.

sada kada je ukinuta potreba homologacije pri uvozu kod Zavoda za standardizaciju, trebalo bi i da uvoz može brže i time jeftinije da se obavi, a špediteri brže obrnu kapital i time ostvare uštede.

mada kada pomislim da ceo ovaj biznis nije niti postojao pre manje od 10 godina već je i ovoliki napredak značajan.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Originally posted by ada
                      prepusti taj deo posla ljudima koji se time bave.
                      Evo zašto sam rekao ovo na početku teme!

Kao što vidite nije jednostavno uvezti kola u srbiju. Ali ako krene neko u pustolovinu neka slobodno upotrebi moj broj telefona i pomoćiću koliko bude u mojoj moći.

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Originally posted by sw.brick
                        [quote:3lj8z92a]osoba A, osoba B , osoba C
                        Ja sam oliver mlakar
                        [/quote:3lj8z92a]

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Ma oni nudili enterijer ali iskreno meni i netreba. Meni treba mali VAN za grad. Medjutim na jednom od placeva cuh da su zabranili uvoz VAN-ova sa staklima?

U svakom slucaju da netupim vise cena u nemackoj 3000 EUR-a + 500 za uslugu + koliko jos do cene u Beogradu?

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

ujutru ti proverim koja je kataloska cena to jet koliko ce ti biti sve do registracije a ti mi barem kazi da li su papiri nemacki ili neki drugi.
                            NAPOMENA: U nemačkoj se u zadnje vreme prodaje jako puno vozila sa IT. FR. DK. E. saobraćajnim dozvolama

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Nemacki papiri su naravno vozilo je na placu od hendlera se uzima.
                              E i da imas li iskustva sa Slovenijom, sve sto sam video da je doslo iz slovenije bilo je odlicno.
                              Pazi slovenija mi je samo 50E daleko (koliko kosta karta autobuska...)

Comment

• ada
                                CBC Senator XXL
                                • 04.06.2005
                                • 2375
                                • Novi Sad
                                • Svasta nesto

Nema veze da li je auto od hendlera bitno je čiji su papiri.

Opet slovenci kod njih su 99% it vozila. Ako nije svako vozilo koje ima slovenačku saobraćajnu bez obzira na godište ide na homologaciju osim opet ako se carini u subotici. Katalog se primenjuje italijanski što u prevodu znači najpovoljnije za carinjenje.

Comment

Working...
                                X