Jako retko ulje... Hitno... :)

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Odg: Jako retko ulje... Hitno...

Evo posle novog ulja i filtera se ne pali lampica, cak ni na 500 o/min na leru, ler je normalan, izmedju 700-800 o/min. Jedino sto sam primetio to da se ugasi 1 sec posle startovanja, a ne mogu da tvrtim da je tako bilo i pre, ili nije ili sam sad primetio posto sam joj posvetio vecu paznju. Ako npr. ugasim auto posle nekog vremena u radu, bilo 1 min. ili 1 sat i nakon toga upalim auto lampica se gasi odma po startovanju. A jedino sto znam od pre, dok nije hteo da upali, pa verglam duze gasio je lampicu posle nekih 5-6-7 sec. verglanja a auto jos nije upalio, a sad pali na pola kljuca... Pritisak cu svakako proveriti, a ako jel slab sumnja pada jedino na pumpu, ne verujem da je do radilice, posto pre generalne kada je lampica povremeno treperila na leru, 50:50, radilica je bila jako losa, skoro da je dosla na I spec. I to se dsalo i primetiti u radu, posto su se culi leteci. Sa lezecima je bilo malo bolje ali ne i u geranicama normalnog. Ako je sad opet ima tu problema, zapalim prvo auto pa majstore...

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Jesu li ti egalizirali radilicu?

Comment

• ludidzora
        CBC Senator XXL
        • 09.01.2012
        • 310
        • Banatsko Veliko Selo
        • Fiesta 200 iz mesta!

Originally posted by Franjo View Post
        Jesu li ti egalizirali radilicu?
        Prvi put se susrecem sa ovim izrazom... Radilica je isla u masinsku radionicu na obradu, Najbolju u Kikindi, bar po recima nekih ljudi, isla je na drugu spec, brusena, e sad jel radjeno jos nesto ili je egaliziranje = brusenje, ili brusenje + egaliziranje??? Iliti, sta je egaliziranje?

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Upravo to! Znači, komplet sređen polumotor.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Egaliziranje, egal je jednako a ovo bih preveo kao izjednačavanje a podrazumeva se sa merom, znači dovodjenje na fabričku meru

Može i kovanjem ako je neko strpljiv
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
              CBC Senator XXL
              • 09.01.2012
              • 310
              • Banatsko Veliko Selo
              • Fiesta 200 iz mesta!

Nije bas islo na fabricku meru... Radilica je sad na II spec...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

2. specijala je takodje fabrička mera... kad se pohaba na dveipo specijale, e to nije na fabričku meru
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
                  CBC Senator XXL
                  • 09.01.2012
                  • 310
                  • Banatsko Veliko Selo
                  • Fiesta 200 iz mesta!

Jasno... Znaci svaka spec. je fabricka mera... Evo jos uvek nikakvih problema, bar kao sto je bilo, Ulje drzi nivo, ne trosi posto ne dimi na auspuh, sem prekosinoc, kad je bilo maglustined pa je para izlazila pa se dalo primetiti, posto ima koju litru vode u auspuhu...

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

ludidzora ovo je izvuceno iz tvojih tema(pomoci ce ljudima da odgonetnu tvoju misteriju sa uljem):

1. Posto sam primetio da tesko pali, skoro pa jedva, i kada sam ga up[alio radio je na 3 klipa. IV nije radio. Skinem svecicu vidim mokra, malo je obrisem i vratim i opet nece. Zamenim je sa III, uplaim i opet radi na 3, stim sto sad ne radi III cilindar. Skinem je i stavim staru i radi na sva 4. Reko crkla svecica. Danas opet uplaim malo auto, naravno jedva, kad ono radi na 2. Ali sad ne rade I i III cilindar. Skinem svecice sad su i one mokre, kao i sve ostale, neka manje neka vise. Ocistim ih, vratim, zaverglam, ovaj put ne toliko puno, i opet ista situacija, radi na 2 cilindra, skinem svecice opet mokre. Takodje sam provalio i da su klipovi mokri, uzmem tanku okruglu turpiju, ili bilo sta duze, gurenem do klipa i izvadim i na vrzu bude mokro ali i malo crno, kao garez + benzin. I oseca se na benzin. Svecice su CRNE. Pretpostavljam da je bogata smesa i da dobija i puno goriva, cak bi rekao i da je potrosnja velika, mada sam ga malo vozio, oko 20km. Da napomenem da je auto na plinu radio lepo, 20-ak sati u mestu, sa benzinom u rezervoaru, tako da ne verujem da su dizne propustile inace ni na plinu ne bi lepo radio, mesao bi plin i benzin.

2. Sad sam probao opet, ali je stajao jedno 4-5 sati bez svecica, vratio ih, zaverglao malo, i opet su mokre. Znaci u startu ih zamasti, odma dok ih uvrcem... xaxaxa... salim se malo...

3. Sad kao da ne radi ni jedna nova... Posto imam samo jednu staru, stavim nju i 3 nove, i uvek dok verglam javlja se samo jedan cilindar i to onaj gde je stara svecica. Ostale su mokre dok je ona suva, u bilo koji cilindar da je stavim. A sve i jedna svecica baca varnicu. Jel moguce da su pocrkale a da bacaju varnicu, ali ne dobru???

4. Evo sad sam opet nesto cackao, i skinuo sam regulator pritiska na kraju rejla, i bilo je toliko prljavstine, verovatno nije skroz bilo zapuseno ali je difinitivni smanjivala protok i povecavao se pritisak u rejlu i zbog toga bila bogata smesa, moze biti??? kad sam malo srafcigerom pipnuo tu prljavstinu odma je poselo i gorivo iz njega da izlazi kroz te otvore

5. Evo danas se setio da kupim jos benzina pa da ga probam opet, i radi... Imao sam problema, prvo je radio na 2 cilindra, pa sam gledao oko simulatora dizni i ispostavilo se da je on. Na dzeku sto ide u njega se izvukla jedna zica i jedna u samom dzeku. Spojio sam ga na njegove dzekove sa instalacije i radi na sva 4, u pocetku dok je bio ladan posle minut rada svecice su bile crne

6. E sad lepo radi na bezninu, samo nesto "stekce"

7. A da cela stvar ne bude tako lepa, desi mi se nesto katastrofalno... na leru mi se upalila lampica za ulje...

8. u tom trenutku je auto bio zagrejan na punu radnu tem. i ulje je redje, kad izvucem merac ima jako tanak sloj ulja na njemu, malo iznad pola mere. Pa jel ima neko neku rec da kaze?

Nadam se da ce neko reci coveku sta je problem, procitaj ono sto si pisao pa ces i sam shvatiti, nadam se, a ako ne shvatas onda auto kod majstora i okani se popravki auta.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Originally posted by ludidzora View Post
                      Evo posle novog ulja i filtera se ne pali lampica, cak ni na 500 o/min na leru, ler je normalan, izmedju 700-800 o/min. Jedino sto sam primetio to da se ugasi 1 sec posle startovanja ... Ako ugasim auto posle nekog vremena u radu, bilo 1 min. ili 1 sat i nakon toga upalim auto lampica se gasi odma po startovanju...
                      Samardžiću, đaba si krečio, kad nisi pročitao ovaj post. Čovek u međuvremenu izvršio i generalku.

Comment

• ludidzora
                        CBC Senator XXL
                        • 09.01.2012
                        • 310
                        • Banatsko Veliko Selo
                        • Fiesta 200 iz mesta!

Generalna je uradjena pre svih ovih pitanja i problema.

1-4. Vlazio je jako svecice, dobijao puno benzina, i resio sam problem ciscenjem regulatora pritiska. Cistio sam samo rail dok je bila radjena generalna, sto nisam regulator skinuo, nemam pojma...

5. Tu je bio problem samo u dzekovima od simulatora dizni, bio je skinut kao i ceo plin, radi registacije, posle sam sve vratio nazad i kad sam njega stavljao izvukle su se dve stopice iz dva dzeka i dva cilindara nisu radila. Mislim da nije stvar za majstora, instrument u ruke i sve se da videti.

6. To su definitivno dizne. Posto u radu na plin se ne cuje nista, prede kao maca... Da li to tako treba ili ne, nemam pojma, prvi put imam posla sa ovim sistemom ubrizgavanja, neka neko iskusni kaze. To nije neki jak zvuk, ali ako se obrati paznja cuje se skljockanje.

7-8. Video sam da nesto nije u redu sa uljem i nadao sam se da je do njega, otisao sam do majstora koji je potvrdio i rekao da menjam ulje. Uzeo sam drugo ulje i filter i zamenio, i za sad nema problema. Da li je bilo fals ulje, ili je dobilo jako puno benzina od silnog verglanja dok je dobijao puno benzina, ne znam, mozda je i nesto trece u pitanju, vreme ce pokazati...

Ja ne mogu da shvatim nista iz ovoga, sem da auto radi lepo na benzinu, ne kvasi vise svecice, ima dobro sagorevanje, na sta ukazuje boja svecice. Auto takodje radi lepo na plinu, koji sam sam ugradio i sam stelujem. Najmanji problem da se auto za svaku sitnicu tera kod majstora. Pogotovo da im menjaju ulje i antifriz, ili duvaju gume. Sto bi bio ovca za ****nje? Ja oteram kod nekog majstora, on krene od pumpi preko creva do dizni, pa do regulatora, i onda opet nazad u rezervoar, a uradi isto sto i ja i kaze 100e hvala lepo. Jednostavno nisam takav, inace u zivotu, takav mi je i posao, moras sve znati, zelim da znam sto vise, mogu da naucim mnogo i zelim da radim sto vise. I opet, ja sad vidim u dvoristu auto koji trenutno radi bez problema, a imao ih je, i evo jos jednom, prosvetli me sta je tu lose???
                        Last edited by ludidzora; 04.03.2012, 23:55.

Comment

• b_samardzic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 1557
                          • Smederevo

Nije bio problem do ulja nego do prebogate smese. Benzin je razredio ulje pa ti se zato palila lampica i ulje nije ostajalo na sipci.

Savet je bio iz dobre namere jer ako nisi resio problem mozes da upropastis motor.

Naravno da nisam protiv toga da sam cackas zato sto i ja sam odrzavam aute. Drago mi je ako si resio problem prebogate smese. Znas li sta je bio uzrok tome?

Comment

• ludidzora
                            CBC Senator XXL
                            • 09.01.2012
                            • 310
                            • Banatsko Veliko Selo
                            • Fiesta 200 iz mesta!

Nema frke... I ja se nadam da je bilo do toga. Mada to je bilo verglanja u prazno, ne mogu da kazem koliko ,dok se nije akumulator izpraznio jendo 2x, i voznje nekih 10-ak km max. ni ja vise ne mogu da se setim tacno, napisao sam negde. A koliko je moglo benzina zavrsiti u ulju za to vreme, nemam pojma.

Problem sam resio, kao sto sam napisao, ciscenjem regulatora pritiska, koji je bio zapusen i nije islo gorivo kroz njeda, ili u malim kolicinama, te se nije vracalo u rezervoar nista ili jako malo, i samim tim se povecao pritisak u railu i ubrizgavao je vise goriva nego sto treba. Kad sam njega ocistio problem je nestao, lepo radi na benzinu, svecica je normalne boje, nisu mokre, pali lepo posle voznje na benzin...

Comment

• ludidzora
                              CBC Senator XXL
                              • 09.01.2012
                              • 310
                              • Banatsko Veliko Selo
                              • Fiesta 200 iz mesta!

Evo mene opet... Merio sam pritisak kod majstora i izgleda OK. Nisam licno gledao u manometar ali po njemu je sve u redo, oko 1 bar u leru na zegrejanom motoru. Ali je ostao problem posle duzeg stajanja auta da se po stratovanju lampica gasi malo kasnije 1-2 sec. Kako sam jos vise obratio paznju, cujem i hidropodizadze da malo zaklepecu za to vreme, mozda malo kradje nego sto lampica gori. U radu ne paliu lampicu, ni na leru, cak ni na 500 o/min.

E sad, jel filter moze da pravi takav problem? Stavio sam isti koji je bio i pre, nov ali isti proizvodjac. Takodjhe sam video da tu gde ide filter ima u bloku neka kuglica, jel to nepovratni ventil? Da nije on zaglavio pa ulje silazi iz glave, podizaca nazad u karter pa mu svaki put treba da opet napuni sistem. Majstor mi kaze da ne brinem, da su te stvari normale...

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Na koliko obrtaja ti je naštelovan ler? Kod reno vozila, ispod 700 rpm je neregularan rad sistema. Normalno je 800 rpm.

Comment

Working...