Dexelia 5w20

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefan93
    CBC Veteran
    • 07.02.2013
    • 100
    • Sokobanja
    • Mazda RX-8

Dexelia 5w20

Gde uzeti gore navedeno motorno ulje ili ga poruciti ..?
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Verovatno samo u ovlašćenom servisu. Do skora je Profaco prodavao Dexelia ulja (sada na sajtu samo 0W-30, verovatno preostale količine). Kako mi je na jednom forumu rečeno:
    "Do sada je u ovlašćenom servisu sipano ulje Dexelia Ultra 5W-30. Problem nastaje nakon obaveštenja da Dexelia kao brend vise ne postoji i da je to ulje sada preimenovano u Mazda original motor oil koje ne može nigde da se kupi. "
    izgleda da je jedino rešenje ovlašćen servis. Do sada je Total grupa proizvodila ova ulja (možda i od sad ali samo za mrežu servisa Mazde). Možete pitati u profaco-u koja je njihova (Total ili Elf) zamena za isto. Ne znam specifikacije Dexelia 5W20, pa ne bih mogao napamet da Vam kažem. Total ima 2 ulja 5W-20 pa bi bar jedno od njih bilo ekvivalent (ili identično).

Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• stefan93
      CBC Veteran
      • 07.02.2013
      • 100
      • Sokobanja
      • Mazda RX-8

nisam siguran ali mislim da je to dexelia ustvari ENEOS ili ELF pakovao za mazdu ... ubitanju je ulje za mazdu rx8

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Siguran sam da ga pravi Total grupa (TOTAL LUBRIFIANTS S.A.).

Elf je pod Total-om (ionako). Da li je "šija ili vrat" svejedno. U Evropi Eneos nije.
        Napisao sam Total jer (bar koliko mi je poznato i do skoro) Elf nema (nije imao) 5W-20 ulje a Total ima (čak) DVA.
        Last edited by expendable; 19.05.2014, 20:00.
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
        X