ukucas gore desno gde pise VIN poslednjih 7 brojeva sasije i sve saznas.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Hvala, puno!
Nasao sam.Hteo sam da vidim da li moj auto ima klapne na usisnoj grani posto sam cuo da je 2001. godina kada je bilo vise modela, sa i bez klapni
UUUU...ali on ima jos neke oznake....204D1....a na sajtovima nalazim da ima M47D20, ....Koliko sam razumeo, M47D20 je pravljen do septembra 2001. i tek tada su ubacili te klapne, na modelu M47TUD20. Kasnije, oko 2004. su to izmenili i resili problem onih srafova koji ispadaju.
Da li je to tacno?
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
M47 motor(136 konja, pumpa-dizna, vp44 nema klapne.
M47N common rail motor(ukljucujuci M47N/M47TU/M47TUD20)(150 konja face lift model Avgust-September 2001 na ovamo) ima klapne.
M57 motori (M57D)(525d i 187 konja 330d) nemaju klapne u kombinaciji sa manuelnim menjacem ali sa automatskim imaju.
M57N motori (M57TUD)(525d i 330d 204 konja) imaju klapne bez obzira na menjac.
posle 2008, motori sa 4 cilindra nemaju klapne a sa 6 cilindara imaju drugaciji sistem klapni koji se ne raspada.
daklem, nemas klapne.
Comment