Tehnicki podaci o Spaceku i dimenzije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • @lix
    CBC Senator XXL
    • 17.12.2004
    • 875
    • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Tehnicki podaci o Spaceku i dimenzije

Neko me je nekad pitao kako da dodje to podataka za pravljenje sasije. Na sledecoj adresi ima sve potrebne podatke.

KLIKNI OVDE
    Što više za što manje
  • cakra
    CBC Član
    • 01.03.2006
    • 11
    • Mol, Vojvodina, SCG

sasija

da, odlican sajt sa osnovnim podacima za 2CV...
    zahvaljujuci momcima iz citroen kluba hrvatske koji su mi pomogli informacijom o gorespomenutom sajtu-napravio sam(nadam se uspesno) sasiju za mog spaka...
    vise informacija na sajtu http://www.cakra.co.nr
    nazalost, posto nemam radionicu-ni sa grejanjem ni bez njega ...
    radovi na restauraciju su privremeno prekinuti...do toplijih dana...
    cim malo otopli-pocecu da vas gnjavim gde i sta nabaviti za mog ljubimca...
    dotle-
    sve najbolje!

Comment

• @lix
      CBC Senator XXL
      • 17.12.2004
      • 875

Posetio sam sajt i odusevio se. Moga bi i neke slike koje nisi okacio na sajt da postujes ovde, na primer u grupi
      automobili clanova sa opisom

Takodje imamo lep obicaj da pozdravimo novopridosle clanove koji se predstavljaju u ovoj rubrici

Slike koje su nacinjene prilikom pravljenja sasije za moju dijanu mozes videti ako kliknes na ovaj link

Za Mol sam inace cuo. Niti manjeg mesta niti vise entuzijasta. Vidim da se savrseno uklapas u sliku.
      Što više za što manje

Comment

• cakra
        CBC Član
        • 01.03.2006
        • 11
        • Mol, Vojvodina, SCG

sasija

Hvala na lepim recima...
        Pogledao sam i slike izrade nove sasije za Dijanu...kako sve lako izgleda kad covek vidi slike...i kad neko drugi radi...(majstor)
        eh, da sam ranije (pre pocetka izrade svoje sasije) video sve ovo-ustedio bih sebi sate i sate mozganja (mogul ja to napraviti?)- neverice...ali i ovako je sve ispalo dobro...
        Imam dosta slika (a bice ih jos...)pa cu ih postovati i ovde, na forumu...
        cim malo bude lepse i toplije vreme-nastavak restauracije sledi...ima dosta da se radi i na karoseriji,naravno-ceo tok desavanja cu vrlo rado postaviti i ovde, takodje, sledi mi i nabavka neki delova, prvo cu da procesljam okolinu u potrazi za njima -pa ako nemam srece-svakako cu se obratiti i forumu

sve najbolje!
        deja

Comment

• @lix
          CBC Senator XXL
          • 17.12.2004
          • 875

Jedno pitanje, ko ce da ti radi limariju karoserije? Zaista me zanima kako to izgleda, jer i meni predstoji ta operacija. Pogotovu firewall.
          Što više za što manje

Comment

• cakra
            CBC Član
            • 01.03.2006
            • 11
            • Mol, Vojvodina, SCG

limarija

Pozdrav,
            HM, nisam jos nista odlucio konkretno...ima ovde dosta majstora koji to rade...e sad kako rade to je vec drugo pitanje?
            Brat mi se bavi recimo i time, a imam i jednog doobrog majstora ovde u Molu - samo sto je otrovno skup!
            Da budem iskren-ako ce cena rada majstora biti veca od 200 evra-
            (treba da promenim pedal patos, pragove i dva patosa...a i onaj prednji ventilacioni otvor je katastofalan...ma sve je katastrofa!!!) onda cu da sve radim sam!Nije da hocu da ispadnem prepametan-ali mislim da ako covek hoce -moze i to da nauci!
            Kako?pitacu nekog ko se razume u te svari :
            ), a za 200 evra vec moze da se kupi CO2 aparat (a za njime zudim vec godinama...) koji je neophodan alat za te stvari, a kad odradis posao -mozes ga prodati ili zadrzati!
            Mozda imam malo uvrnut pristup prema stvarima-ali veruj mi, svasta mozes uraditi sam-samo treba imati malo vere u sebe i pomoc prijatelja!
            kao sto rekoh u prethodnom postu-imam par mesta koje cu prvo da obidjem-mazda naletim i na malo bolju karoseriju-koju ne treba bas tako kompletno sredjivati...jer ova moja postojeca je zaista losa-vec je bila radjena i to ko nogama(citaj: ima gita na kile!)

Sto se tice farbanja-e to radim sam 1000%.Imam sav potreban alat a iskustvo sam stekao farbanjem motora, bojlera, kucnog namestaja...
            odnosno farbanje mi dodje kao strast!
            videcemo kako ce sve ovo ispasti...

Sve najbolje!

Comment

• @lix
              CBC Senator XXL
              • 17.12.2004
              • 875

e stvarno mi se dopada kako razmisljas.
              Nego jedno pitanje. Jesi li siguran da mozes CO2 aparat da nabavis za 200EVRA? Nesto mi je to malo - spram cene novog. Ili je mene neko pokusao da odere
              Mislim da to nije cifra oko koje bi se trebalo kolebati. Meni su za limariju i dugine boje trazili 500EVRA da srede. E sad, ako je aparat 200 i delovi limarije oko 100-150EVRA onda se i ova investicija isplati pogotovu sto bih bio siguran da ga od mene niko bolje ne bi sredio.
              Što više za što manje

Comment

• cakra
                CBC Član
                • 01.03.2006
                • 11
                • Mol, Vojvodina, SCG

co2

Pa vidi, meni su nudili CO2 aparat bez boce za cca 17000 din...
                za te limarske poslove ti ne treba neka amperaza...posto je lim tanak...
                Slazem se da neki ozbiljniji CO2 aparat , sa raznim opcijama varenja-tackasto..itd. kosta mnogo vise..cca 500-800 evra..ali sta ce ti to ako ne varis deblje limove i ne koristis aparat 8h ili 24 h non-stop dnevno!

Profesionalni svajs aparati su pravljeni da rade non stop bez pauza, sa nazivnom amperazom...e sad ovi takoreci hobi ili poluprofesionalni rade sve to ali nisu u mogucnosti da rade non-stop, treba cesce stati i hladiti aparat(i majstora - ali ne vodom, vazduhom , nego pivom...)

imam ovde u firmi (radim u lokalnoj kablovskoj TV, a gazda je bivsi metalac pa ima svega i svacega...) jedan Gorenje varstroj MIG\MAG svajs
                aparat od 600A sa vodenim hladjenjem...ma monstrum od aparata! ali nazalost u vrlo losem stanju...bez polikabela..itd
                Mozda ga osposobim-samo mislim da ce me vise kostati nego da pazarim jedan nov-novcat ali kompletan poluprofesionalni CO2...i koji ce biti samo moj.

duvaju mi za vratom na poslu... treba malo i raditi...
                pozdrav
                deja

Comment

• @lix
                  CBC Senator XXL
                  • 17.12.2004
                  • 875

Cool. Ovo je koristan info. Naravo da ne bi radio non stop. Sta vise i ja bih se hladio pivom ali o tom potom.
                  Zanima me sledeca stvar: Na sajtu si napisao da si radio reparaciju alternatora. Sta je to u tvom slucaju, osim ciscenja i farbanja predstavljalo i gde si nasao delove?

Ja bih osim alternatora trebao da repariram alnaser, treba da promenim cetkice
                  Što više za što manje

Comment

• cakra
                    CBC Član
                    • 01.03.2006
                    • 11
                    • Mol, Vojvodina, SCG

alternator

Pa, promenio sam lezajeve-bili su stvarno dotrajali, izravnao kontakte-prstenove na rotoru, jos mi samo preostaje da promenim
                    cetkice ili nosac cetkica za regler...e sad tu ne znam da li pase iskrin regler ili..?to cu jos da proverim...
                    Lezajeve mozes da pazaris svuda-nisu nista specijalno, nemoj stedeti-kupi SKF ili FAG...
                    anlaser sam takodje pregledao...cetkice su bile ok, lezajevi...piksne...sve je novo...
                    Jos samo treba da odnesem karburator na ciscenje /remont...ima u Novom Sadu sijaset servisa koji se bave time...
                    takodje je i ceo motor opran , limovi prefarbani...i sad izgleda kao nov!
                    Nisam hteo da ga rastavljam-ovako na oko (uvo) je ok, nema smisla trcati pred rudu...kad ga pokrenemvec ce reci sta mu fali... .

Sispenzioni bubnjevi su napravljeni novi...odes kod limara, i saviju ti ih i naprave od 1mm lima...takodje su i ferode na suspenzijama zalepljene nove...
                    jedino sto mi nedostaje su one cevi sa srafovima za pricvrscivane/podesavanje suspenzija...imam dva komada-njih sam uspeo bezbolno da skinem ali sam preostala dva morao da isfleksujem.... ...ah da i one buffer gume mi nedostaju...sve cetiri su u vrlo losem stanju, stavicu nove svakako...samo da ih negde nabavim...
                    naravno i sva 4 amortizera ce da budu nova...ovi stari nisu ni za sta...
                    Naravno i zadnji kocioni cilindri sa onim spiralnim kocionim crevima moraju da idu novi...ovi postojeci su ko sito porozni od rdje...

Kao sto vidis , ima tu dosta da se radi ...ali neka...kad ga odradim bice kao nov!!!

Comment

• @lix
                      CBC Senator XXL
                      • 17.12.2004
                      • 875

Pa to je i moja logika bila. Prvo sasija jer je ona kicma automobila. Pstalo ce redom. Prvo moram da nabavim Gume, sve cetiri (mada kada sam video sta ljudi voze moje su u super stanju, ali je realno daleko od dobrog), ubrzo i amortizeri jer prakticno nemam amortizaciju ni na jednom tocku. Trebalo bi zameniti lezajeve na mostovima jer su u losem stanju. Na kraju ide i ta nesrecna limarija. Inace evo bas danas sam konacno poravio onu pumpicu za pranje stakla. nemas pojma koliko mi je muka zadavalo.

A za alternator, bar kod mene su Iskrini delovi tako mislim da nema problema.

I da ne zaboravim. Cestitam ti sina Luku, vidim da je skoro dosao na svet. Pa da pocnes od malih nogu da ga ucis sta je pravi auto

pozdrav
                      Što više za što manje

Comment

• cakra
                        CBC Član
                        • 01.03.2006
                        • 11
                        • Mol, Vojvodina, SCG

2cv

Hvala za LUKU... jos se snalazimo sa novopridoslim clanom...

Kako si sredio tu pumpicu za vodu? stavio si elektricnu od Yuga/101 ili?
                        I kod mene ne radi, a to zna biti nezgodno...jako nezgodno!
                        Pa kako sam kazes, i ti imas dosta za uraditi na svojoj masini...jedino sto je ti vozis...a ja mog spaceka samo gledam..

Ovih dana cu probati da sastavim sasiju u da je stavim na tockove-cim mi tockove vrati kum kome sam ih pozajmio (trebale su mu da registruje Citroen GS! Posto ne moze da kupi nove gume nigde? To mi nikako nije jasno-trebalo bi da ima tih guma...135/15 145/15....sada ih i mali SMART koristi...

Cim bude nesto novo-saljem slike...
                        Ajd, veliki pozdrav
                        deja

Comment

• @lix
                          CBC Senator XXL
                          • 17.12.2004
                          • 875

Kada sam malo razmislio, shvatio sam da nekih 1400 dinara koliko mi je trebalo da postavim ovu elektriku nemam. onda sam zasukao rukave i pogledao pumpicu. Ispostavilo se da je ista ispravna (na kraju krajeva toliko je jednostavna da i nema sta da se pokvari). Kod mene je bio problem sto je izlazna cevcica korodirala pa je trunje potpuno zapusila crevo i brizgaljke. Otisao sam u prodanicu ljubimaca, kupio 2m creva za vazduh za akvarijum. Odmah pored je bila prodavnica auto delova i tamo sam kupio brizgaljku za keca. Eno prska, prsti samo. Svaki dan idem od Panceva do posla (Novi Beograd) i kako je ovo sugavo vreme jako cesto mi se vetrobransko staklo prlja. Do petka sam cetiri pet puta u toku voznje morao da stajem i da sundjerom cistim staklo. Sada toga vise nema. Lepota. I sve to za 140,00 dinara. Dakle, 10x manje.

Gume 145R15 nije problem naci jer te iste gume koriste i Bube kojih ima puno. Ja sam precimo pre neki dan naleteo na jednu radnju na Juznom Bulevaru koja ih ima. 3250,00 komad.

Sto se nasih guma tice, zaista ih smart koristi. Doduse, profil im je 70 a ne 80. i kostaju 5600,00 komad bez PDV-a.

To je jako puno i ne zelim da je uzimam. Iz AP sporta sam dobio uveravanja da ce krajem marta dobiti veliku kolicinu 135R15 po ceni od 3600,00 (PDV je u ceni). Tako da cekam da se to desi.
                          Ako si zainteresovan mogu da te obavestim ili cu okaciti obavestenje ovde na forum.
                          Što više za što manje

Comment

• cakra
                            CBC Član
                            • 01.03.2006
                            • 11
                            • Mol, Vojvodina, SCG

gume

Obavezno javi za gume!Ja imam nazad 145/15 i te su ok, ali one na prednjim tockovima su looose...tako da ce mi trebati 2 kom sigurno!
                            Bilo je u madjarskoj guma -TOYO- za SMARTA...nekih 40-50 evra komad...ili manje...pa ako ovde ne bude onda cu da skoknem do Segedina...

Sto se tice prskalice...moja je polomljena , tako da cu ipak staviti nesto na struju...eh da je tih prokletih novaca malo vise... di bi nam kraj bio!?
                            Odlucio sam da prodam motor-Pretisa, jer drugacije necu moci da sredim Spaceka, a takodje sam odlucio i da pazarim MIG/MAG svajs aparat...
                            samo mi ostaje da se nadam malo toplijem vremenu, pa da vec pocnem da majstorisem....

pozdrav!

Comment

• @lix
                              CBC Senator XXL
                              • 17.12.2004
                              • 875

Mozda bi vredelo pokusati sa namestanjem pumpe. Bilo kakve ce biti dobra. Znas li mizda one stare pumpe koje se nalaze na filteru goriva kod traktora? To kad traktor ostane bez goriva, onda sa tim pumpas...

U svakom slucaju ako bas zelis elektriku, onda uzmi opremu od keca, jer on ima kesu zapremine 1,5litara koja se lako meze smestiti bilo gde. U Pancevu pumpa kosta oko 600 dinara i isto toliko kosta i kesa/posuda. Ne zaboravi da ti treba neki taster u to strujno kolo a ne bi bilo lose i da ga zastitis i sa jednim osiguracem, zlu netrebalo. Cini mi se da je najpogondniji onaj cevni koji se koristi za radio kasetofone u kolima.

Za gume ne brini, cim stignu obavesti cu te.
                              Što više za što manje

Comment

Working...
                              X