Konverzija APC T5 na T7

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Konverzija APC T5 na T7

Uostalom, evo vam pa sami probajte:

1. Open T5 ecu.
    2. Search for a chip called HC123, it is near the ecu connector between two blue condensators. (see picture 1)
    3. Disconnect the leg 5 of the HC123 from main board as seen in picture 1
    4. Solder two welding dots together that are between the big resistor and HC123, do it nicer than in picture 2
    5. Close ecu, it would be wise to spray some protective plastic over modified parts
    6. Replace old T5 BCV with T7 valve. T7 valve has only 2 pins and T5 has four. Use only pins 2 and 26 (on trionic side) and leave the grounding wire disconnected.

Also need some software changes..

No other changes needed and I can ensure you that now boost control is 1000 times easier because T7 valve is so much faster.

Sto setice softverskih promena, potrebno je odraditi promenu frekvenciju kontrolnog signala za ventil, koristi se program T5Suite. Iscita se program u Trionicu, i napravi se par malih promena - kojih i kakvih, pitajte Gumetinu, jer necu da budem odgovoran za nesto sto cete zabrljati radeci kako ne treba, pa da ja posle budem kriv...ako hocete, eno vam Gumetine, bas se igra sa mojim T5, pa nek' modifikuje i vase, za sitnu nadoknadu

Napominjem da je ovo procedura za koju vam niko ne garantuje da ce funkcionisati pravilno, jer sam link za proceduru dobio sa dve razlicite strane u koje imam poverenja. Za navedene modifikacije sam 99% siguran da ce raditi, iako ne mogu da tvrdim da necete zavrsiti sa spaljenim trionicom. Ovo je isprobano od strane vise ljudi, i navodno radi - ja NISAM isprobao i ne mogu da tvrdim da ce raditi, iako verujem da hoce, te cu to i isprobati na svom autu, mada svaku intervenciju ove vrste radite na sopstveni rizik.
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • jugo
    CBC Član
    • 02.03.2007
    • 91
    • Banja Luka, BiH

hmh.. zvuci nteresantno, ali ipak je za mene to previse rizicno... vi imate strucnjake na svakom koraku u srbiji, a meni ovdje ako rikne ecu mogu da se uhvatim za usi i da igram kolce oko auta..
    JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!

Comment

• 206
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Da, a mi bismo ga bas popravljali

Sve sto moze da se desi je da ti ne radi APC, sto je opet bolja situacija nego da "radi" kako radi, jer bi onda ostajao na baseboostu umesto da pravi boost spike.

U najgorem slucaju, morao bi da vratis sve nazad kako je bilo, posto ECU ne moze da izgori od ove intervencije, samo moze da ne radi kako treba. Prelemis sve nazad, i to je to.

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394
        • tu iza coska(Milwaukee USA)

za one ki hoce sami da probaju program mogu skinuti ovde
        _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Konverzija uspela, ventil radi. Dakle, ko god hoce da proba, slobodno.

Softverske promene se svode na promenu PWM signala za kontrolu ventila, 20 sekundi posla modifikacije mape, a cela hardverska modifikacija gotova za pola sata.

Toliko o T5 ventilima od 200+ EUR

Comment

• TAZZ
            Banovan
            • 30.05.2005
            • 1409
            • NBGD,SERBIA

Izvini 206...

Piglu sam, pa me nije sram da pitam... kako si programirao Trionic...???

Chime???

Mislim konektori...

Jel to znachi da bi mogli da odradimo mapiranje auta sami???

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ti ne citas ono sto se napise, izgleda...?

Programiranje se radi programom T5Suite, Saab Power ti je dao i jedan od linkova gde se moze naci.

Ako mislis na fizicko programiranje samog chipa, otvoris ECU, izvadis cip, pa na EPROM programator, ili se nabavi kabl kojim to moze da se uradi bez odlemljivanja, ali otvaranje ECU-a je neophodno jer je konektor za kabl unutar Trionica, na ploci. Ne pitaj gde nabaviti kabal, ne znam, potrazi po netu, ili nadji nekog ko ima EPROM programator, to makar nije nikakav problem.

I sta podrazumevas pod time da odradis mapiranje auta sam? Kakvo mapiranje? Sto se tice ove konverzije nema nikakvog mapiranja, samo se promene dve vrednosti u dve tabele u rutini koja kontrolise solenoid, 20 sekundi posla...

Comment

• SAAB PoWeR
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2005
                • 1394
                • tu iza coska(Milwaukee USA)

poseti stranicu koju sam ostavio ako znas da citas engleski imas bas sve objasnjeno kako , sta i koje delove nabaviti , imas cak i gotove mape za stage 1,2,3,4,5,6, samo ih skines sa stranice i ubacis u svoj EUC.
                citaj i naces sve odgovore slucajno nesto nenadjes odes ovde

Username: goransaab
                Password: 123456
                pa trazi tu, imas raznih informacija o TRINIC-u
                takodje i kako skinuti informacije sa EUC i kako ih vratiti nazad , takodje koi kaclovi su ti potrebni i gde ih spoiti ...

sada
                procitaj ovo pa odluci dali ces se sam backati sa trionikom

ako razumes o cemu se radi onda si ok
                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• TAZZ
                  Banovan
                  • 30.05.2005
                  • 1409
                  • NBGD,SERBIA

Znam za to... mislim prochitao ...posetio onu stranicu...

sad mi je jasnije... vadi se eprom...ok..

Comment

• bruno
                    CBC Veteran
                    • 22.03.2006
                    • 146
                    • Beograd

ako postoji nacin da se prijavim na listu da se to uradi, ja bi rado ...
                    Naši ...
                    Kako znaš ?
                    Rečnik im poznajem ...

Comment

• jugo
                      CBC Član
                      • 02.03.2007
                      • 91
                      • Banja Luka, BiH

i ja isto....

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Kontaktirati Gumetinu, cena prava sitnica

Comment

• Gumetina
                          Banovan
                          • 12.12.2004
                          • 1082
                          • Novi Sad

Gumetina in da house

i dalje skace...

elem, konverziju mogu da odradim bilo kome, ko je zainteresovan, opasnost po trionic ne postoji posto se sama prepravka svodi na lemljenje tri tacke na ploci koje bi i pocetnik sa lemilicom u ruci znao da uradi.
                          grdja stvar je fleshovanje, za onoga ko nema interface ili programator.
                          sama modifikacija mape je prilicno trivijalna...

dalji info na pp

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Modifikacija mape jeste prilicno trivijalna - ali bas i nije ako ne znas koju sitnicu da promenis

Ecuprojects Forum, izmedju ostalog, navodi i sta se menja u programu, ali to NIJE jedina stvar koja mora biti promenjena.

Takodje, vredi reci da, iako je neki Stage sa T5Suite-om prilicno lako napraviti, tako nesto radite na sopstvenu odgovornost. Svaki Stage koji izadje iz Maptuna je testiran na rototestu i jako dobro se zna sta i koliko daje, a ljudi koji se bave pravljenjem tih mapa su najbolji koju u tom poslu postoje. Prckanje po mapama jeste prilino lako uraditi T5Suite-om, ali morate znati da to radite na sopstvenu odgovornost i razumeti posledice toga ako to ne uradite kako treba ili se zeznete u nekoj "sitnici" - sami ste krivi.

Comment

• jugo
                              CBC Član
                              • 02.03.2007
                              • 91
                              • Banja Luka, BiH

e 206 moze li sad mali presjek, kako ti se ponasa ovaj T7 ventil? jesi li zadovoljan i ima li kakvih promjena u odnosu na T5 ventil? osim cijene ventila naravno..

Comment

Working...
                              X