YUGO EFI M4.6 remap? + Turbo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • koralko91
    CBC Početnik
    • 25.09.2011
    • 8
    • Zemun

YUGO EFI M4.6 remap? + Turbo

Zdravo svima,

Interesuje me, postoje li šanse remapiranja mape ubrizgavanja i paljenja na motronic verziji 4.6 u svrhu natpunjenja?

Malo sam se poigrao na 1.1 motoru i napravio neke adaptere, cevi, creva i izduv, ono što mi fali je mesta na ulazu u turbo kompresor da ceo sistem probam na primitivan način sa karburatorom i da smešu guram kros kompresor i direkt u usisnu granu..

Takođe sam probao sa plinom da gonim ceo sistem, tako što sam pritisak turbine doveo na atmosfersku stranu isparivača ta iteracija radi na praznom hodu ali pri pokušaju voznje odnosno pri opterećenju motora problem je prelazni rezim gde turbina ''dune'' i poništi vakum a nema ni pritiska sa druge strane isparivača da kompenzuje i u tim situacijama se autmatski zatvara dotok plina, motor umire ili se gasi potpuno.

U međuvremenu nabavio sam 1.3 efi sa pomenutom verzijom motronika, ako ništa osvežiću ga i voziti u atmosferskoj varijanti..
    Sve ovo bih kasnije pratilo ubrizgavanje plina kako zbog veće oktanske vrednosti (>100) tako i zbog jeftinije vožnje.
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Ono sto ti odmah mogu reci je da iznad 0.3 bara nadpritiska ne moze nikako jer senzor za merenje pritiska u usisnoj grani meri samo do 1.3bara. E sad ugradnja drugog je komplikovana jer u sklopu tog senzora je i senzor za merenje temperature u****nog vazduha tako da bi to trebao da iskombinujes a cak i da nadjes odgovarajuci senzor ili uspes da ukombinujes dva zasebna, pitanje je da li sam ECU moze to da podnese sto ti mogu preporuciti da kontaktiras firmu NovaSpeed kod koje sam ja radio cip tuning na tom sistemu, ali samo za atmosfersku verziju. Ne znam da li ciljas neku snagu ili je cilj samo staviti turbo, ali mozda je lakse uz prepravke na atmosverskoj bazi dobiti odredjene performanse ili neki drugi nacin izvesti to.

Ako nije problem, postavio bih link do teme sa Zastava Foruma sa slicnom tematikom:
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• koralko91
      CBC Početnik
      • 25.09.2011
      • 8
      • Zemun

Pa nije ni to loše ako bih pritisak natpunjenja turbine limitirao na 0.3 to bi moglo doneti teorijsko povećanje maksimalne snage i do 85ks što i nije tako loše, bilo je ovde nekih postova čini mi se od strane ''krvoklok'' koji je modifikovao neko ubrizgavanje, a i na drugom forumu se našao lik koji je postavio post ''motronic 4.6 provaljen'' ali se nije više javljao i pojavljivao..

Ne bi bilo loše ako je iko imao iskustva sa isčitavanjem eprom memorijskog čipa oznake: B58399 AMD, kakav je programator imao i sa kojim se softverom služio za obradu podataka.

Comment

Working...
      X