Custom made CF intake

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TypeKoshiR
    CBC Veteran
    • 01.11.2004
    • 115
    • Kranj,SLOVENIA

Custom made CF intake

Evo narod malo sam se igrao kod kuce i napravio svoj intake iz carbona,
    fora u njem je da uzima maximum zraka koliko moze jer je model napravljen direktno za moj avtomobil za moju masinu i tako je nekde deblji nekde tanji...
    to mi je prva stvar napravljena od carbona al cu se nauciti radit sa tim, dosad sam radio samo sa poliesterom

evo kako to izgleda prvo napravis model onda napravis kalup od toga i onda produkt...ovaj je npravljen pravo za ovaj filter APEXi

Evo karboncic

-----

www.hondaaddict.com
  • Lukas
    CBC Veteran
    • 22.10.2004
    • 180
    • Slovenija

Pa Košir šta se žališ dobro izgleda još, kad pomislim ko je pravio čista 10

Taman dok ja kupim drugi avto ti češ se ispraksati sa karbonom na svojim kolima

Comment

• TypeKoshiR
      CBC Veteran
      • 01.11.2004
      • 115
      • Kranj,SLOVENIA

Originally posted by Lukas
      Taman dok ja kupim drugi avto ti češ se ispraksati sa karbonom na svojim kolima
      Pa znas da za tebe nema problema, pravit cemo sta ces htijeti,
      nadam se da cu se ispraksirati do tada

LP

www.hondaaddict.com

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Izgleda odlicno, koji si tip karbona koristio? Predpostavljam da je koriscen "hladni metod"? Zasto ne napravis kuciste za filter i izvedes crevo na masku ili sl. Ovako kako je uvuci ces samo vruc vazduh.

Moj drug u Austriji je testirao fabricki filter, open cone K&N i BMC u karbonovom kucistu. Sa karbonovim kucistem razlika u temperaturi se pokazala +2 C, sa fabrickom kutijom i filterom +6 C a sa open cone K&N +15 C. Sve ovo je izvedeno na 3 razlicita Passata V6, svaki je testiran sa sva 3 vida filtera.
        Boost or bust...

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Nice, mogu li da narucim klipove, klipnjace, i radilicu

E, super je ispalo, svidja mi se

Sad da ti je bas usisna cev bila chep , nebi se slozio, ali lepo odradjeno u svakom slucaju.
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• TypeKoshiR
            CBC Veteran
            • 01.11.2004
            • 115
            • Kranj,SLOVENIA

JOP to jeste moj plan i ovaj je vec napravljen za ta projekat, prije sam imao CAI(cold air intake)....
            Tako da to je prva faza od triju faza mog projekta...slijedeca stvar je air box i treca zadnja faza ce biti pravljenje zajemaca zraka iz prednjeg branika, kde imam tri velike rupe i ona na lijevi ce biti cijela lovilac zraka za filter

Tako da projekt jos nije over al zima jos nije pravo pocela

LP

www.hondaaddict.com

Comment

• tenzo RS
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2004
              • 309
              • Krusevac
              • Saab 9-3 TiD

...koja je cena karbona i gde si ga nabavio?
              8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• BOOST
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Relativno jeftin u zadnje vreme mu je puno pala cena

Ima ga u manje vise svakoj bolje opremljenoj prodavnici autodelova (aftermarket products) , verujem da je u celoj EU tako

Kod nas jedna hauba naprimer kosta oko 180?
                move your mind

Comment

• tenzo RS
                  CBC Senator XXL
                  • 01.11.2004
                  • 309
                  • Krusevac
                  • Saab 9-3 TiD

...pa zanima me cena sirovog...ako tako mogu da ga nazovem...kvadratni metar ili kako se vec prodaje...

Kod nas jedna hauba naprimer kosta oko 180?
                  ...hmmm...stvarno nije skupo...
                  8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Uh.. zadnji put kad sam gledao, jedva da je bilo skuplje raditi sa njim nego sa staklenim vlaknima, nekih 30 do 40% vise. pogledacu posto nemam predstavu za 1m2 posto su cini mi se 50x50 cm odresci za armiranje, necu da te lazem pa cu da vidim..

Bas me interesuje kako je u SLO ?

Edit: 25cm X 100 cm = 25 ? (high moduls fiber 250gr /m2) sa masom za povezivanje.

Znaci oko 100 ? m2 ali ako se uzima 50 komada u pola cene.
                    move your mind

Comment

• TypeKoshiR
                      CBC Veteran
                      • 01.11.2004
                      • 115
                      • Kranj,SLOVENIA

Moze biti 180EUR ali moras znat nesto da te haube nisu pravljene od samog karbona nego je samo jedna plast karbona od zuna ili ako imas srece jos jedna unutra ostalo je poliester...prava CF hauba ti dodje minimum 400$...

LP
                      Pogledati cu koliko stane u trgovinama kod nas karbon m2...jer ja sam ga dobio od prijatelja za dosta jeftinije nego je trgovini...a i tesko ga je dobiti barem one kvaitetne...karbon-kevlar..(imam i toga) dobija se karbon u samo nekolika izvedba i idu po gramima !

www.hondaaddict.com

Comment

• Nenad
                        CBC Senator XXL
                        • 06.01.2005
                        • 1364
                        • BBgd/Mow

TupekoshiR-

da li znas neku radionicu koja proizvodi custom delove iz plastike (kao sto je u autu) ili nesto tog plana?
                        Treba mi drzac za razne pokazivace (auto gauges) tipa Defi, Autometer,itd., imam sliku kako treba da izgleda ali nemam dimenzije itd.
                        Boost or bust...

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Da, u pitanju je plasticna sa laminatom od kolfibera sa obe strane.

Jedna koja je sva od kolfibera i odobrena za upotrebu sa sigurnosnim certifikatom od strane proizvodjaca marke auta ima cenu od 1200-1800 ?.
                          move your mind

Comment

• TypeKoshiR
                            CBC Veteran
                            • 01.11.2004
                            • 115
                            • Kranj,SLOVENIA

Originally posted by BOOST
                            Da, u pitanju je plasticna sa laminatom od kolfibera sa obe strane.

Jedna koja je sva od kolfibera i odobrena za upotrebu sa sigurnosnim certifikatom od strane proizvodjaca marke auta ima cenu od 1200-1800 ?.
                            JOP imamo i mi te jeftine, ali s tom nema nista nego samo look i mozda koji gram manje nego obicna, preko zime probat cu napraviti jednu custom haubu za moj automobil i samo od CF...a sta se tice carbona nije to vrlo jeftin material samo pogledaj koliko ide materiala na jednu habu ide najmanje 4 sloja CF i to je najmanje onda moze i carbon-kevlar da je jos jaca pa si ti izracunaj onda koliko te to dodje i da ne racunas jos smolu, vosak, utrdivac, PV-jedno locilno sredstvo...i jos je stvari koje trebaju karbonu...i onda ima jedna hauba sigurno 1.5m2 i puta 4 i onda dobijes dobru cifru $$$ samo za jednu ****nu huabu...

LP
                            Tako da za mene ovaj material uopste nije jeftin prema staklenima vlakna-ma koje su zaista đaba ali imas i skupe verzije i toga

www.hondaaddict.com

Comment

• TypeKoshiR
                              CBC Veteran
                              • 01.11.2004
                              • 115
                              • Kranj,SLOVENIA

Originally posted by Nenad
                              TupekoshiR-

da li znas neku radionicu koja proizvodi custom delove iz plastike (kao sto je u autu) ili nesto tog plana?
                              Treba mi drzac za razne pokazivace (auto gauges) tipa Defi, Autometer,itd., imam sliku kako treba da izgleda ali nemam dimenzije itd.
                              JOP znam,
                              ima moj prijatelj tu stvar jer sam muja dao da iskopira mog koji je od autometer-a i u njega staju troje pokazivaci a idu na D stub...to je taj stebric koga gledas kad oces pogledati u vizor-side mirror...
                              pogledaj koliku cenu ima na svome home page www.ustyletuning.com
                              stvar je pod "poklopci motora" a ako sam pravo vido dođe te 36EUR

LP

www.hondaaddict.com

Comment

Working...
                              X