Atest na prepravke?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Firebird
    CBC Početnik
    • 30.08.2009
    • 7
    • Banjaluka

Atest na prepravke?

Nov sam ovde, ali mislim da bi ovo bilo dobro mesto za ovo pitanje, oprostite ako grešim.
    Dakle, o ovome se radi:

Dakle, priča je sledeća:
    Kolega konta uzeti staru bubu i "izmasakrirati" je. Trenutno smo u fazi crteža, planova i to, nismo još sigurni šta će kako ići, ali sigurno je da na VW Type 1 neće NI MALO ličiti, ni limarski ni konstrukcijski (motor maprijed, u opciji i transaxle, trapovi od drugog auta, itd...), faktički će od bube ostati jedino patos kabine, a i on vjerovatno izmenjen... :lol:

Problem je, taj auto ne bi bio "sandrail" za farme, nego daily-driver, za grada.
    A tu je fora što se mora registrovati.
    A tu je fora što ide na tehnički.
    A tu je fora... nije problem proći ga, ne radi čovjek auto da se ubije, sve će morati biti 100% perfektno, bolje od originala (inžinjeri, jbg...hehe)....etc.
    Samo, ko god pogleda auto, na stranu lim, ali znaće da buba nikad nije imala Mercedesov motor sprijeda...

Tako da...

Tu bi se trebao neki kao atest raditi?
    Kako, na koju foru, i da li je uopšte moguće!?

Šasija bi ostala, uglavnom, neizmjenjena, if that counts for something...

Eto, ako ko šta zna, pomagajte...

Pozdrav!
  • Optimista
    CBC Veteran
    • 22.09.2007
    • 171
    • Stapar

Re: Atest na prepravke?

Iskustva koja smo uglavnom imali u Srbiji (verujem da je isto ili bar slicno i tamo gde si ti) je da promena sasije nije veliki problem da se atestira. Cak nije veliki problem ni atestirati uradi sam space frame sasiju ukoliok je vario atestirani varioc i pored toga prilozis dokumentaciju koju traze (crtez, specifikaciju materijala i mozda jos po neku sitnicu). Problem je atestirati vesanje koje sam radis ali nije problem ako ugradjujes serijske delove sa homologiranih automobila!

Naravno sve ovo moze da padne u vodu ako natrcis na nekog ludaka koji iz samo njemu znanih razloga nece da potpise atest. Takvih nazalost kod nas nikada ne fali!

Probaj otici u atestni zavod i raspitati se detaljno o svemu! Mada ni to sto ti kazu nije garancija da ce se i posle tako ponasati. Ima ljudi koji su imali i takvih iskustava!

Srecno sa projektom!
    All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.

Comment

Working...
    X