Replica Lamborghini Diablo, Countach etc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vizant
    CBC Član
    • 28.03.2006
    • 23
    • sever
    • Kia Sorento v6 3.5 '05 Alfa Romeo 164 super v6 24v '94 Alfa romeo 1750 GTV '71

Replica Lamborghini Diablo, Countach etc

Reko da l neko nema sluchajno iskustvo sa nekom samogradnjom
    i jel ima nesto da kaze na tu temu, ja sam nabavio kompletne planove u autocad-u (ima i jpg slika)kako da se napravi shkoljka diabla, countacha ,
    gt40 i josh nekih modela od Fiberglassa shasija je od pontica fiera sa v6 ili od bube zavisi sta padne pod ruku, u principu treba oko 1000-1200 sati
    da se sastavi ceo auto uz prilichno zezanja al rezultat je sjajan.
    cena celog sklopa ispande oko 1000 $ mislim fiberglass deo bez motora shasije i doterivanja dok su gotovi od 5 do 15 $ tako da nije mala razlika i plus se nauchi neshto Ako nekog interesuju planovi rado cu podeliti !!
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Zanimljivo
    Ali mene zanimaju nacrti samo za jedan auto - Lancia Stratos
    Da nemas mozda to?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Vizant
      CBC Član
      • 28.03.2006
      • 23
      • sever
      • Kia Sorento v6 3.5 '05 Alfa Romeo 164 super v6 24v '94 Alfa romeo 1750 GTV '71

Aj malo linkove, pa kazite nesto

http://www.extremeconceptsengineering.c ... /plug.html
      http://www.kitcar.ca/index.php?PHPSESSI ... b35b8a40d&

http://www.statikdesign.com/scratchbuil ... 0mold.html
      obrati paznju na tog lika, posvecen je projectu

http://www.artiplast.pl/index.htm poljaci najjeftiniji

http://www.lamborghinireplica.com/ForSa ... 20Sale.htm

osnove rada sa fiberglassom

diablo replica sa v12 BMW motorom
      ima josh al ovo je dovoljno za pochetak !
      Ako hocesh da radish tu Lanciu u fiberu, nabavaish model ubacish u AUTOcad napravish matricu i eto osnove za kalup, naravno nije bash lako al ovo su stvari koje se rade godinama. Koj pogon ima ta Lancha?
      Posto svi ovi extremni talijani moraju da imaju srednji ili u najgorem sluchaju zadnji pogon tako da samo par auta upada u izbor za shasiju i
      motor/menjach, osim ako se ne pravi cevasta shasija shto je prilichno zahtevan posao!

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Iskljucivo cevasta sasija za Stratos. Motor centralno, pogon pozadi. Ona je originalno imala Ferrarijev V6 ali bih ja isao na Fiat/Lancia twin cam (2.0 16v turbo).
        Za mene je preveliki posaoda se bakcem sa pravljenjem panela od fibera. Znas li da li neko pravi to kod nas? Neko ko bi mogao da nabavi sve sto treba, napravi i proda mi?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Nisam bash 100% siguran ali cevasta shasija mozhe napraviti problem prilikom homologacije. Tachnije, prochitao sam negde da je veoma teshko dobiti homologaciju - ovo treba istrazhiti...

Uroshe svaka chast za izbor replike, nadam se da cesh je naci.
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Vizant
            CBC Član
            • 28.03.2006
            • 23
            • sever

hm u Shvedskoj mislim da nije problem legalizovati cevastu shasiju, a i dole na mashinksom u Nishu chini mi se da su ljudi lako legalizovali svakakva chuda bar devedestih, ne znam kakva je sad situacija, mislim kad neko napravi triak od bube i to moze da se vozi onda moze valjda i cevasta shasija sa pravim ogibljenjem, kochnicama po meri etc, naravno nadje se neki mashinski inzenjer da prevede to struchno.
            Inache ja izgleda da hocu da se bakcem da pravim sam lambo diabla od nule ali na shasiji fiera, cevasta shasija mi je preveliki zalogaj i morao bih mnogo da shirim tim strychnjaka (hehe) ovao sa par drugara koji poognu tu i tamo mislim da moze da se zavrshi naravno ne zurim se i rachunam na nekih 5 god, laganice posla bez zurbe i sa detaljnim planom korak po korak sta cu kad da radim.
            A sto se tiche stratosa bar koliko ja pratim ne verujem da to niko ne radi u svetu a kamoli u Srbiji, zato shto nije komercijala, ugalvnom se rade lambo, Ferrari, Cobre zato ako ocesh BASH taj auto moracesh da podjesh od modela...mislim ne izgleda tako strashno, ima jedan madjar koji jede malu decu od fiberglassa al cene su mu evropske tako da mu naruchish samo jedan stratos koshtalo bi te 20 k evra za fiber shto sigurno necesh da platish a ako napravish sam oko 800-1000 max mislim u krajnjem sluchaju. Jer treba praviti kalupe pa u njih izlivati fiber. Sta ce on posle sa tim kalupima ako niko vishe nece taj model na pr.

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Stratos je jako popularna replika
              Npr www.hawkcars.co.uk pravi kitove...

Comment

• Vizant
                CBC Član
                • 28.03.2006
                • 23
                • sever

Je si provalio cenu od 10 k funti iliti oko 16 k evra tako da nisam mashio mnogo. Plus motor i ostalo ne vredi tih para bar po meni.
                Al sad to je moja pricha ...........

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Ma cena je previsoka... Ali sa drgue strane, dobijes gotov kit koji trebas da sloziz... Sumnjam da bih ja ikada mogao da napravim tako dobre fiber panele... Ali... kada bih ansao nekoga da mi uradi

Mislim da cu ipak sacekati da se obogatim

Comment

• manijac
                    CBC Veteran
                    • 30.03.2005
                    • 109
                    • Bor

Evo ti na ovom linku imas paper modele mogu da pomognu u repliciranju.

Comment

Working...
                    X