Jako je skupa operacija.
Auto moze lako da se vozi i bez servoa posto nije suvise tezak.
Licno ne mislim da je za taj auto to sto nema servo neki poseban nedostatak.
Mozda je vezano konkretno za ovaj primerak yarisa, ali veruj mi ima poprilicno "tezak" volan za auto bez servo uredjaja. Jos kada se iskombinuje sa Oliva misicima , prava je muka.
Mislim da zaista to mozhe da se provali sa jednom chetvrtinom okreta volana, naravno sa upaljenim motorom. =]
Ne bih rekao da ce crkao servo, Toyota je to
Ne reche koje je godishte Yaris, ako je iz pochetnih godina proizvodnje nemoj da te chudi i ako nema serva, on je na "spartanskim" modelima iz nizheg segmenta (nivoa opreme) bio tek na listi opcija.
Onda zaista postoji mogucnost da se radi o modelu bez serva. Ako se ne varam, servo je na Yarisu prve generacije postao standardna oprema negde sredinom 2003. godine, zajedno sa ABS-om i elektronskom kontrolom raspodele kochione sile (EBD).
Sad se setih - novi Yaris ima elektro umesto hidraulichnog serva, ne znam kakva je situacija sa prvom generacijom po tom pitanju. Ako je isto reshenje primenjeno i tamo, pochni sa proverom od najjednostavnije stvari - na tabli osiguracha proveri onaj ispod kojeg stoji natpis PAS (power assisted steering) ili tako neshta... U svakom sluchaju neshta sa slovima P i S
Comment