Elem auto 1992 god 100 kw mehanika dobra sve cvrsto stoji amortizeri dobri ali volan neprecizan,doduse dobro prati putanju ali povratna inforacija je losa(kao da vozim po jajima).Svaka pomoc dobro dosla.Hvala
lebdeci volan
Collapse
X
-
Izvestaj sa reglaze trapa nisam uzeoDa uklonim neke nedoumice,ja sam treci vlasnik auto je kupljen sa ovim uslovno receno nedostatkom.Nisam pre vozio slican auto da bi napravio poredenje.Ponasanje u voznji sam pripisivao losim amortizerima dotrajalim stabilizatorima islicno,dok to nisam doveo u red.Sad je sreden a problemcic ostao.Znaci oko sredine volana blago neprecizan avoznja u krivini usmeravanje auta pracenje putanje je dobro.Ako sam dobro objasnio.
Comment
-
-
Ako sam dobro razumeo, ti si auto zapravo kupio nedavno od drugog po redu vlasnika? Ovaj "nedostatak" si kazhesh pripisivao loshim amortizerima, dotrajalim stabilizatorima i sl. a sad se chudish da i nakon shto si te stvari sredio - "nedostatak" je ostao?
Znachi, auto se ovako ponasha od prvog dana, i tako se i ponasha i nakon shto si odradio amorte, stabilizatore, postavio nove gume, centrirao trapove...
Meni se onda chini da ovde zapravo i nema problema niti bilo kakvog nedostatkaTim pre shto kazhesh da auto dobro drzhi pravac i zadatu putanju, odnosno nema nikakvih drugih simptoma koji se mogu registrovati u vozhnji. Ako si odradio sve shto kazhesh a i dalje imash slabu povratnu informaciju od upravljacha, onda se bojim da je taj auto, odnosno njegov upravljachki sistem, jednostavo tako konstruisan i nije od onih automobila koji putem volana "razgovaraju" sa vozachem, poput recimo modela porschea, bmw-a ili alfe (ili bar vecine njih).
Nisam nikad lichno vozio taj model tako da nishta ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da auto iz te klase, tih godishta, sa pretezhnim akcentom na USA trzhishte, jednostavno nije ni napravljen da prenosi bilo kakve informacije vozachuTo je jednostavno - neunishtiva limuzina svog vremena, sa bukvalno proslavljenim motorima iz EJ klase koji su bez problema prelazili preko 500000 km, sa jako dugachkim i bogatim spiskovima standardne opreme, sa predimenzionisanim trapovima i osovinama, i generalno konstruisana tako da traje, i traje, i traje... =]
Dakle, mislim da ochekujesh od ovog auta neshta shto on nije mogao da radi ni u fabrichkom stanju. Jednostavno, postoje takvi automobili chak i danas, da ih ne imenujem, koji definitivno ne pruzhaju nikakvu povratnu informaciju i ni na koji nachin ne govore vozachu shta se deshava ispod tochkova. Kad komentarishe upravljivost takvih modela danas, poznati humorista Jeremy Clarksonn kazhe da su "cheesy"Dakle, takvih modela ima i dan-danas, narochito u segmentu vishe srednje ili visoke klase, i narochito kod odredjenih proizvodjacha koji tvrdoglavo forsiraju takvu filozofiju shto se direktnosti, osecaja i povratne informacije upravljachkog sistema tiche.
Izvini ako sam te pogreshno razumeo, ali ako si ti auto tek kupio onda mislim da nema potrebe da trazhish gde je problem, jer ga nema. Da si vlasnik auto odavno, a da je on pocheo da se ovako ponasha u poslednje vreme, onda bi bilo logichno da je neshta krenulo naopako. Ovako, i sam si naveo da nemash lichno isksutvo odranije sa ovim ili nekim slichnim modelom, tako da ne mozhesh da napravish poredjenje shto se te upravljivosti tiche jer jednostavno nemash reper za poredjenje. Ako sam te ispravno razumeo, onda ti savetujem da se shto pre naviknesh na taj "tup" i "sirkast" osecaj u upravljachu, jer to je jednostavno karakteristika tog modela, i to je to. Mozhesh to shvatiti kao nedostatak, nekvalitet, kako god, ali taj model ima i pregrsht kvaliteta od kojih je najvazhniji izuzetno visok kvalitet same izrade, a uz "bulletproof" motore taj auto je napravljen da traje bukvalno decenijama i stotinama hiljada kilometara...
PS. Ako malo "prolistash" internet mozhesh doci do nekih inostranih (uglavnom usa) site-ova vlasnika Subaru vozila, medju kojima ima i vlasnika modela Legacy prve i druge generacije. Tamo je sasvim normalno da ti motori bez ikakvih intervencija ili problema "trche" svoju vec 350 i koju hiljadu, ili chak i vishe.
Milja, naravno...
Comment
-
-
Overspeed hvala zaiscrpni post i meni je padalo na pamet na mozda trzim problem tamo gde ga nema.Auto je stvarno napravljen robusno prilicno je udoban ali ... taj volan bas me nervira.Postoji li mogucnost neke promene na upravljanju da bi se malo poboljsala osetljivostvolana
Comment
-
-
.servo pumpa pusta po malo ulja
zbog tog kvara pumpe može i da odziv volana bude mlitav jer nema pritiska koji je predvidjen a sa druge strane ulazi vazduh u letvu volana.
za ispravana odziv volana i nivo ulja u volanu mora da bude adekvatan, uvek iznad min (meri se na vruće) a uvek manji od max (meri se na hladno).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment