Sportski filter u dizela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wartburg
    CBC Senator XXL
    • 01.02.2005
    • 663

Sportski filter u dizela

Da li se sme stavljati sportski filter (pecurka) u dizelasa?
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Bolje bi pitanje bilo cemu bi to sluzilo

Rankok?

Pitaj njega

Comment

• Wartburg
      CBC Senator XXL
      • 01.02.2005
      • 663

Prvenstveno ne da bi se dobila snaga nego jednostavno bolja je investicija staviti njega jer je u svakom slucaju bolji od fabrickog tj duze traje.

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Pretrazi forum, ima dosta price o sportskim filterima i njihovim negativnim efektima..

Drugo, ako je moderniji dizel, ja milsim da ne treba stavljati vazdusni filter koji nije fabricki, jer to vodi do stradanja protokomera. To je samo neko moje razmisljanje....

A drugo, neznam kako mislis da ustedis, kad je filter za vazduh 5-6 evra, a trebalo bi da se menja na 10-ak hiljada km. Kad ces da stignes da ustedis, ako stavis neki koji se ne menja, nego pere (uzmi u obzir da i tecnost za pranje kosta...)

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

ljudi rekli sve...ja samo da dodam...smanjuje trubo rupu...i imao bi funkciju kada bi se islo ponovo na remaping ECU-a.

BRABUS: mnogo si neinventivan...pa mi smo u Srbiji...(imamo "Mer Extra")
          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

nisam probao a moram...da ga stavim u rezonantnu kutiju...pa da vidim onda kako ce da se ponasa.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ljudi rekli sve...ja samo da dodam...smanjuje trubo rupu...
              hm, imas neka merenja ?
              probao i osetio TO ?

dizel sam po sebi ima sistem u**** i fabricki filter koji je projektovan za bar 10 puta vise vazduha nego sto motoru treba. kod dizela nikada nije problem u dobavi vazduha pa ne vidim ni kako bi stavljanje bilo kog filtera ili totalno skidanje i vozanj bez filtera ista promenilo po pitanju rupe koju pravi TURBINA kao takva ?

nisam cuo da postoji auto serijske proizvodnje kome je filter vazduha usko grlo koje ne moze da propusti dovoljno vazduha potrebnog motoru u bilo kojim mogucim i nemogucim radnim uslovima, obicno filter vazduha iz fabrike je 3-5 puta veceg kapaciteta u litrima u sekundi od onoga koliko sam motor moze da u**** svojim obrtanjem.

menjanje filtera je 99,9999% (ostavljam mogucnost do 99,99999% inze njerskih) nemerljivog efekta po pitanju disanja motora i osim placebo efekta i novcanika nema drugog uticaja na funkcionisanje auta.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

Brick, probao, osetio...(OSETIO = znaci nije mala razlika, po mom rezonu sve sto se oseti nije mala razlika...) a cak mogu da ti i demonstriram...ako mi ne verujes...

...ali sam zaboravio da dodam da se max brzina smanji+ povecana potrosnja za 15%! Kada sam vratio oem filter sve je bilo kao pre...

znas i sam da se teorija i praksa nekada ne podudaraju...i meni je malo bilo cudno...

p.s. nisam ga ja kupio dobio sam ga...tako da placebo efekat otpada...a to znaci i da ga prodam...nista ne gubim!

Comment

• Wartburg
                  CBC Senator XXL
                  • 01.02.2005
                  • 663

Fala na odgovorima.

Comment

Working...
                  X