£$%£$%*? fap filter

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nem
    CBC Početnik
    • 17.07.2008
    • 1
    • bgd

£$%£$%*? fap filter

Pozdrav.
    Da li neko moze da kaze sta moze da se uradi kad ti kazu da mora da se menja fap filter, a da ne platis 1 000 evra (posto toliko kosta u ovlascenom servisu)? Da li to radi jos neko za peugeot jeftinije?
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

Imas o ovome mislim na delu forum gde su Renault ili Peugeot, ne mora da se plati 1.000 eura ali ako se nevaram jeste negde oko 400

Comment

• Probisvet
      CBC Senator XXL
      • 07.06.2005
      • 423
      • FRANCUSKA

Moras da se snadjes da izbegnes te gulikoze, ja sam u opelu dobio predracun za katalizator 1100 evra a kupio ga (nov) i doneli mi kuci za 136 evra. Eto da vidis da je i to moguce ostane ti jos para da platis majstora i da vodis drustvo na pice

Comment

• RS-4
        CBC Veteran
        • 29.04.2008
        • 162
        • Norway

Sta se podrazumeva pod fap filterom? Da li se misli na DPF filter u auspuhu?

Pozdrav

Comment

• dieselman
          CBC Senator XXL
          • 14.11.2005
          • 833
          • tt

to je to...

Comment

• RS-4
            CBC Veteran
            • 29.04.2008
            • 162
            • Norway

Ok, verovatno je doslo do prezasicenja pa se ne moze izvrsiti regeneracija putem dijagnostickog aparata. Ako je tako onda motor ne moze da radi ili radi ali ne moze da postigne dovoljan br. obrtaja da bi regenerisao filter u tom slucaju filter treba skinuti, postaviti ga u vertikalan polozaj tako da strana koja ide u zadnji lonac bude gore i sipati bocicu aditiva (koji se koristi za ciscenje dizni i koji inace sipas u rezervoar) i ostaviti ga da stoji min. tri sata. To vreme je obicno dovoljno da razgradi unutrasnjost filtera a i vidi se kad pocne da curi sa druge strane, ako ne ponovi se procedura sa novom bocicom. Kad se razgradi treba to sve lepo isprati sa vodom ali opet u smeru kontra od izduvavanja!
            Nakon toga montaza i obavezna regeneracija sa dijagnostickim aparatom prilikom cega ce se javiti veeeeliki oblak dima sto od aditiva sto od zaostale vode.

Pozdrav

Comment

• dieselman
              CBC Senator XXL
              • 14.11.2005
              • 833
              • tt

..moze i on da se zaobidje ...

Comment

• RS-4
                CBC Veteran
                • 29.04.2008
                • 162
                • Norway

Moze ako se izbaci i promeni softver u motornom kompu za verziju bez DPF-a.

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

Znaci,moze i bez aditiva ...samo kako izvesti???

Comment

• RS-4
                    CBC Veteran
                    • 29.04.2008
                    • 162
                    • Norway

Originally posted by TECA
                    Znaci,moze i bez aditiva ...samo kako izvesti???

Postoji verzija ciscenja i verzija izbacivanja DPF-a koja se radi samo u slucajevima kad se auto koristi na kratkim relacijama pa se ne moze sam regenerisati.
                    Nisam najbolje razumeo na sta se konkretno odnosi tvoje pitanje "KAKO IZVESTI"?

Pozdrav

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Mislio sam kojim dijag.uredjajem se moze menjati softver i da li se iz igre izbacuje i rezervoar sa aditivom i sonde?Ili se samo filter skida i novi softver?

Comment

• RS-4
                        CBC Veteran
                        • 29.04.2008
                        • 162
                        • Norway

Whay ????

Nije bilo VREDJANJA, RUZNIH RECI, UDALJAVANJA OD TEME...
                        Ako smo Dieselman i ja malo tvrdje usli u diskusiju oko neceg zanivljivog i reletivno novog zbog cega je nastupilo brisanje?

Bilo bi lepo kad bi "neko" odgovorio...

Veliki pozdrav sa severa sveta!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Slobodno vi nastavite ali konstruktivno...

Postoji problem i postoje tri rešenja:
                          novi deo - kao predlog forumaša OK, kao rešenje čoveku se ne sviđa
                          pranje aditivom - kao predlog OK, kao rešenje nije rečeno koliko je trajno, postavljaču teme se delimično sviđa

i sad dolazimo do dela koji je očigledno postavljaču teme najinteresantiji,
                          a to je izbacivanje celog sklopa, a tu dolaze u obzir sledeći odgovori:

1. ne možeš sam u kućnoj radinosti, a ni ovde niko ne zna tačno kako, idi u servis
                          2. uradi to i to, tako i tako
                          3. evo me dolazim da pomognem spremi prase i gajbu piva
                          4. ponesi to prase i tu gajbu i dodji kod mene pošto to mogu da uradim samo kod mene u radionici

Svi ostali odgovori nisu u skladu sa duhom ovog foruma.
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

Od svih ponudjenih opcija,bez odgovarajuceg dijag.uredjaja,ni jedna nije moguca u kucnoj radinosti

Comment

Working...
                            X