Max iz 1.4 motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Max iz 1.4 motora

Dali bi neko mogao napisati koliko bi se moglo izvuci iz motora 1.4(fiat tipo).Znaci neki maksimu i sta bi sve trebalo raditi na motoru auto nebi bio vozen puno mozda jednom mjesecno.
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Pre nego sto se javi neko strucan, samo da te podsetim da je limit koji mozes da postignes na nekom motoru najvise odredjen sredstvima koje si spreman da ulozis, pa tek onda drugim faktorima. Zato je bolje da kazes kolko si spreman da ulozis, pa da ti neko kaze koliko bi mogao da dobijes za taj novac

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Peter...ovaj Piter imas dosta toga u ranijim temama u vezi zastava fiatovih motora i imas i nekih slikica pa prelistaj. U glavnom se sve svodi na iste stvari vezane za tuning
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Eto, rekose ti sve. Prvo vidi u ranijim temam sta moze da se uradi, a onda odluci sta bi od toga radio. Ja ti preporucujem 1.6 motor kao prvi zahvat . Posle mozes da doradjujes njega...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Prelistao sam komlet forum ali mene interesuje konkretno sta da se odradi na motoru a i nebi ubacivao drugi motor jer ovaj vvec imam a cjena mozda nije ni toliko bitna koliko je bitno da to bude sve OK.

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

konkretno treba da nanovo konstruises i prepravis motor, pocevsi od mehanike, penumatike, hidraulike, elektrike, elektronike, pa onda kocnice, vesanje, karoserija sve zavisno od stepena modifikacije koji juris.
            uz taj motor bez prepravki mehanike i pneumatike vec je mnogo receno na forumu, iz 1400 kubika moze da se izvuce nekih 80tak konja, mozda i svih 90 na top rezimu, u voznji prakticno oko 2-5% vise obrtnog momenta odnosno smage. to se odnosi na promene na usisu, izduvu i podesavanju motora sa postojecom mehanikom.

to je econo motor, sa 8ventila koji nije namenjen da daje snagu vec da odradi prevoz A do B, mislim na fabricku postavku. i to dobro radi ali za sportske osobine je potrebno mnogo toga prepraviti.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

Working...
            X