Dali je normalno da motor gubi 0.5 l na 1000km.Motor je mazdin 1.6 proshao oko 160000 i ne kaplje nigde.Ulje koje je momerntalno u njemu total qarc 7000 10w40 a preporuka je 5w30.Hvala i pozdrav !
Pa do ulja nebi trebalo da bude posto nemas neku ekstremnu masinu a verujem i da ne vozis tako,koliko se secam BOOST-u je to ulje isparivalo pri njegovim torturama =]
Pazi, do nedavno fabricki max. deklarisana potrosnja ulja na 1000 km je iznosila od 1L do 1,5L, kako stvari danas stoje ne znam. U praksi je to za neke cudno i extra mnogo samo tako i prihvatamo neku potrosnju od samo 100g-300g na 1000km.
E sad jer to u pitanju neka novija mazda jer po navedenoj preporucenoj specifikaciji 5/30W je dosta retko ulje za ove temperaturne uslove i uglavnom je u sirem krugu prosecnih automobila pocelo da vazi od 2000god.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Nisi napomenuo koji je tip motora u pitanju i jesi li 100 % siguran da je kilometraza prava (sto je najbitnije). Jesi i primetio promenu boje izduvnog gasa? "Oseca" li se opor miris iz izduva nakon par minuta rada u leru? Daj vise podataka, verovatno ces dobiti vise odgovora, ovo sto si naveo je isuvise sturo...
Ma, drzi se ti preporuke proizvodjaca u vezi viskoziteta, a tipa ulja u zavisnosti od stanja/starosti motora. To ti je dobitna kombinacija...
Poz
Ma nije motor bash tako nov.A na haubi sa unatrashnje strane je nalepnica koja jasno kaze iznad 0 cel. step.5w30 a ja stavioo 10 w 40 shto i ne smatram za neku greshku a sad samo ulje ,pa 160000 hilj. pa troshka malo motor to je to.Danas kupio josh jedan litar istog pa verovatno chu da dolevam negde do kraja augusta a mislio sam da menjam sredinom jula.Ja sam i dalje za polusintetiku ali koja?Jeste li chuli mo0zda za ROWE kao Nemachko original(poshto i nije neka poznata marka za falsifikat)a kazu dobro?
Comment