Isto se dogadja kada propisa benzinsko crevo pa vlasnik tako vozi i nista ne oseca pa se zapali, pa bi smo mogli reci da auspuh motora nije smeo da ide tuda jer prilikom defekta creva benzin pada na auspuh.
konstrukcija auta ne povecava cenu izrade niti dobro konstruisan auto mora da bude skup. obicno je cak suprotno, dobra konstrukcija u detaljima olaksava kasnije velikoserijsku izradu i umanjuje troskove a povecava upotebnu vrednost auta.
ali, za to treba znanje i sloboda delovanja inzenjera konstruktora na vecem nivou nego sto je sloboda marketinga i prodaje da odlucuju o konstrukciji auta.
subjektivno, losije konstruisan auto ce u praksi pre ili kasnije pokazati mane i ostavice me na putu. da li je to zbog besmislene ustede od 20 dinara ili 2000 dinara meni je svejedno ako auto izgubi upotrebnu svrhu za koju je namenjen- 24 sata i 365 dana u godini rad bez greske i greskice bez specijalnih i cestih serviserskih pratnji.
kao frizider ili klima uredjaj- koristis i to mora da radi uvek i non stop kako treba a na konstrukciji i proizvodnji je da se naprave takvi pouzdani proizvodi.
sta ce mi i najlepse dizajnirani auto ako se pokvari i ne radi, dizajn me ne moze prevoziti

sta ces, navukao sam se na saznanje da decije bolesti ne moraju masovno da prate auto pa sadane bih zeleo da se odreknem tog komfora upotrebne vrednosti auta. cisto prakticar

Comment