Kako aktivirati konfort opciju zatvaranje prozora?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bubecar
    CBC Član
    • 09.10.2008
    • 27
    • Skoplje, Makedonija
    • Opel Atra H 1.4 16V Ecotec Twinport Cosmo +

Kako aktivirati konfort opciju zatvaranje prozora?

Kako da aktiviram opciju da mogu sa mojim daljinskim zatvarati i prozore (ako sam ih prethodno zaboravio, a vec sam izasao iz auta) dok zakljucavam vrate? Znam da se treba duze drzati dugme za zakljucavanje vrata, ali pre toga se mora aktivirati konfort opcija. Dali se moze isprogramirati i bez Tech2?
    Cosmo 1.4 Twinport Ecotec - Jednostavno najbolja!
  • Antoaster
    CBC Senator XXL
    • 07.12.2007
    • 343
    • Beograd, Voždovac

Nisam siguran ni da tech2 moze da resi problem, potrebno je da odes kod nekog ko ima uredjaj koji moze da pristupi CAN magistrali na primer uredjaj Opel OP-COM CAN BUS.
    Proveri kod jos nekog ali mislim da je tako, tech2 moze samo da iscitava i brise greske.

Comment

• bubecar
      CBC Član
      • 09.10.2008
      • 27
      • Skoplje, Makedonija

Rekli su mi da moze sa tech2, ali da navodno nemam neki REC (Rear electrical Centre) modul. Inace postoji i neki univeralni window modul (70 eura za dva prozora-prednja) koji moze da se naknadno ugradi i da cu moci podizati i spustati prozore preko daljinskog. Njega preporucuju da se ugradi sa logickom jedinicom Cobra 3868 B (300 eura) (koja je ustvari alarmni uredjaj koji radi sa fabrickim daljinskim upravljacem) - dali je i ovo zaista neophodno - neznam. Kako i da je, zelja mi je da aktiviram ovu opciju, kao i automatsko zakljucavanje vrata posle 12 km/h (ili ako zaboravis da ponovo zakljucas auto, a pre toga si otkljucao i nisi otvorio vrata, sto u stvari moze nekad da bude i dosta neprijatno - ako zaboravis kljuceve unutra na primer :-) ). Mozda mi mozete pomoci za ovu zadnju opciju automatskog zakljucavanja vrata na 12 km/h? Hvala Vam i pozdrav!

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Originally posted by Antoaster
        , tech2 moze samo da iscitava i brise greske.
        Ajde pojasni molim te kako to da fabricki skener za GM vozila ne moze da resi nista sem citanja i brisanja gresaka,a KINESKA kopija op-com od 150 eura moze?
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Antoaster
          CBC Senator XXL
          • 07.12.2007
          • 343
          • Beograd, Voždovac

Pa eto tako lepo, op com je jedno i moze isto sto i tech 2 samo malo vise i kosta 100eura i ono sto je najvaznije ne dozvoljava nikakve adaptacije a op com can bus je nesto drugo i kosta 500-600 evra. A kolko ja mogu da proverim AstraH ima can magistralu i za igranje sa njom ti je potreban ovaj malo skuplji uredjaj.
          A druga stvar je da li uopste treba bilo kakav skener, kad se alarm ugradjuje na vozilo koje ga nema ovo nije problem napraviti ali nisam najbolje shvatio ovaj auto nema alarm zapravo, ima samo centralnu.

Comment

• bubecar
            CBC Član
            • 09.10.2008
            • 27
            • Skoplje, Makedonija

Da, nemam alarm-imam samo centralnu. Inace Op-Com se moze naci na www.sinoyhk.com
            i kosta US $81,98 do vase kucne vrate.
            Kako i da je, nemoze biti bolji u nikom slucaju od originalnog skenera GM Tech-2 Pro Kit koji kosta 4000 USD bez postarine isto kod njih.

Comment

• darko-sice
              CBC Senator
              • 01.11.2005
              • 200
              • Aleksinac

Originally posted by Antoaster
              Pa eto tako lepo, op com je jedno i moze isto sto i tech 2 samo malo vise i kosta 100eura i ono sto je najvaznije ne dozvoljava nikakve adaptacije a op com can bus je nesto drugo i kosta 500-600 evra. A kolko ja mogu da proverim AstraH ima can magistralu i za igranje sa njom ti je potreban ovaj malo skuplji uredjaj.
              A druga stvar je da li uopste treba bilo kakav skener, kad se alarm ugradjuje na vozilo koje ga nema ovo nije problem napraviti ali nisam najbolje shvatio ovaj auto nema alarm zapravo, ima samo centralnu.
              Ja decko mislim da ti neznas o cemu pricas...ako ima opel tech 2 ORIGINAL za cenu koju ti kazes uzecu vise komada...kod mene op com imas da kupis za 300e. ali ono sto radi tech nece uspeti nijedan drugi uredjaj da odradi na opelovim vozilima....
              POZDRAV

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

..ljudi mesaju Tech2 sa onom igrackom koja nosi isti naziv...otuda nesporazumi..a pomalo i neznanje...

Comment

• Antoaster
                  CBC Senator XXL
                  • 07.12.2007
                  • 343
                  • Beograd, Voždovac

Dobro bre prihavatam, u krajnjoj liniji objasnio sam sta uredjaj mora da moze da radi a kako se zove to je druga stvar. Ja sam na pretrazi nasao da za tech2 gomilu pogodataka kao jeftini kineski uredjaj.

Comment

• Rogi
                    CBC Član
                    • 17.04.2007
                    • 81
                    • Stara Pazova

Zar taj auto nema opciju zatvaranja prozora fabricki podesenu preko daljinca? Moj drugar ima Vectru C radi ta varijanta preko daljinca da zatvara i otvara prozore,moj tata ima Omegu B isto radi zatvaranje,samo ne radi otvaranje prozora.

Comment

• bubecar
                      CBC Član
                      • 09.10.2008
                      • 27
                      • Skoplje, Makedonija

I mene cudi sto nema takvu opciju ili opcija postoji, ali je treba aktivirati preko Tech2. Nije moguce kod GTC-a da funcionise, a kod H verzije da je nema (a i cena im je potpuno ista :-) sta ukazuje da je modul seriski ugradjen). Na kraju krajeva kupicu alarm koji radi sa fabrickim daljinskim i resicu problem :-)

Comment

• bubecar
                        CBC Član
                        • 09.10.2008
                        • 27
                        • Skoplje, Makedonija

Mislim da sam konacno pronasao ono sto sam trazio na:

http://www.opel-problemforum.de/f70-%5B ... tra-h.html

Pozdrav svima i hvala na svemu!

Comment

Working...
                        X