Moze li mi neko blize objasniti,sta je TUNING,koliko se dobija njime,da li je veca potrosnja pri brzini recimo od 100 km posle tuninga,koja je cena za ovaj model...? Da ponovi ,u pitanju je Citroen C 5 HPI (veoma bitno) 16 v 2.0 2001. god. Da,i jos me interesuje gde se moze to uraditi sa nekom garancijom ili na osnovu nekog iskustva drugih.... HVALA U NAPRED !!! Pozdrav svakom ko mi da objasnjenje.
Chiptuning za Citroen C 5 HPI 16 V 2.0
Collapse
X
-
Tuning-om se unapredjuju performanse auta kroz dorade na motoru, menjacu ali i kocnicama, suspenziji itd...
Postoji vise pristupa tuning-u a najednostavniji i najrasireniji su protocni lonac, sportski filter vazduha i sl. sto ima efekta skoro koliko i nalepnica Remus.
Najjeftiniji tuning koji pravi razliku je cip tuning, najcesce se radi kod dizela i u sustini to je promena menadzmenta motora tj. ne menjaju se mehanicki sklopovi motora.
Najozbiljniji zahvati kostaju mnogo i ukljucuju promenu svih bitnijih sklopova motora.
Tuning je siroko podrucje i drugacije primenjivo od auta do auta-citaj malo forum prvo pa ces videti i sam.
Tebi tuning ustvari ni ne treba zato sto taj motor, cini mi se, ima skoro 150ks a tebi da treba vise do sada bi valjda saznao sta je tuning ?
-
-
Ili mozda da prodas tu ladju pa da onda radis tuning na necemu sto pruza malo vece zadovoljstvo u voznjiRenault 19 16V 150 ks....Pure renault sport power http://www.youtube.com/watch?v=rVMSdnkAg_4
Comment
-
Comment