Razlika u mirisu sagorevanja od pumpe do pumpe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acatheking
    CBC Član
    • 22.01.2005
    • 78
    • Beograd / Mirijevo

Razlika u mirisu sagorevanja od pumpe do pumpe

U zadnje vreme sipajući gorivo na različitim pumpama, dešava se ista pojava, da su izduvni gasovi promenili miris... ne znam kako to da opišem, ali nije isti onaj kao pri normalnom izduvu.... nekao je dosta oštriji. Naročito to primećujem kada je auto opterećen npr. parkiranje na kvarno na trotoar na koji se treba popeti jačim gasom . Auto ne troši ulje, ne guta vodu iz hladnjaka... pa sam posumnjao eventualno na katalizator.
    Sipam samo bezolovni, promenio par pumpi, sumnjajući na gorivo, pojava je ostala....
    Da li bi mi onaj test (što liči na fiskalni račun ) mogao kazati nešto?
    Auto je Fiat Punto I 1242 kubika.
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Nesiguran da li osecas razlike u kolicini supmpora od goriva do goriva ili da smesha oscilira.

Pre ce biti da je u pitanju da na nekim pumpama na kojima razredjuju benzin sa svojim dodatcima smanje i kolicinu sumpora u njemu, atko da te manje osecas, dok one pumpe koje imaju cistiji benzin (no opet sa sumporom) da osecas jache.

Mislim, nos je tvoj i trebalo bi da opises vrstu mirisa koju registrujes
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Da vodimo Dzekija kad idemo na pumpu =]

Comment

• acatheking
        CBC Član
        • 22.01.2005
        • 78
        • Beograd / Mirijevo

Originally posted by BOOST
        Nesiguran da li osecas razlike u kolicini supmpora od goriva do goriva ili da smesha oscilira.

Pre ce biti da je u pitanju da na nekim pumpama na kojima razredjuju benzin sa svojim dodatcima smanje i kolicinu sumpora u njemu, atko da te manje osecas, dok one pumpe koje imaju cistiji benzin (no opet sa sumporom) da osecas jache.

Mislim, nos je tvoj i trebalo bi da opises vrstu mirisa koju registrujes
        Da li neko može pouzdano da kaže da li se na našim pumpana nešto dodaje gorivu i da li je to u interesu poboljšanja kvaliteta ili u cilju "mućkanja" i prodavanja "vode" umesto goriva? Da li naše gorivo ima zaista deklarisanu oktansku vrednost ili je to znatno manje?
        Nemam nikoga ko radi ili poznaje nekoga sa neke benzinske pumpe, jer bih voleo da imam precizne odgovore. Voleo bih da znam šta mi zaista sipamo u rezervoare.

Comment

Working...
        X