yugo VS honda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejoo
    CBC Član
    • 18.04.2005
    • 46

yugo VS honda

zanima me samo onako čisto informativno kakve sve stvari bi trebao raditi da se u juga stavi neka mašina od fiata, lancie,.... bilo koje kubikaže (da paše u yuga), a da taj tako prerađeni auto ide ispod 10 sekundi.

krajnji cilj je bit brži na 402m od honde accord 2.4.

šta još treba mjenjati, kočnice? ovjes? amortizere? da se dobije baš pravi sportski yugo....
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Sta bi sa postovima od danas?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Bilo je problema sa serverom pa su svi danasnji postovi i jedan novi clan nastradali .
      Izvinjavamo se, od sada ce se raditi backup svakih sat vremena pa se ove stvari nece desavati.
      Sada na posao, treba da nadoknadimo ceo dan

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Lucky
        CBC Veteran
        • 08.12.2004
        • 184
        • Prokuplje

Pa vidi Yugo hybrid vec ide oko 8s do 100km/h, a ima svega 1150ccm

Comment

• dejoo
          CBC Član
          • 18.04.2005
          • 46

primjećuje mda imate problema sa serverom

što se tiče mašine, našao sam jednu povoljnu mašinu od fiata una 1.4 ie. ima 70 ks-a, i ubrzanje od oko 12 s do 100. to znači da uz remus auspuh, i neke sitne preinake ide i ispod 10, što je moj krajnji cilj

a što se tiče tog juga hibrida, skidao sam onaj fajl (video) i vidio sam kako ubrzava, samo neznam uopće ništa o tehničkoj strani nejga....

zapravo tek sam sada skužio kako je teško naći juga s crknutom mašinom, a dobreom karoserijom. uglavnom dobri jugići (s dobrom limarijom) idu u kompletu s dobrom mašinom, što dosta i košta....

uskoro (kad stigne plaća) kupit ću tu mašinu od una. šta bi po vašem mišljenju za početak bilo neophodno promjeniti da bi se s tom mašinom moglo na ulicu? kočnice?

e daaaa... getriba??? da uzmem getribu od tog unića i rišarafim ju na juga, ili da koristim orginal od 55 ice???

Comment

• Darko_NS
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2004
            • 557
            • Srpska Atina

što se tiče mašine, našao sam jednu povoljnu mašinu od fiata una 1.4 ie. ima 70 ks-a, i ubrzanje od oko 12 s do 100. to znači da uz remus auspuh, i neke sitne preinake ide i ispod 10, što je moj krajnji cilj
            suvise si ti optimista, za 2 sekunde brzi auto nekada je potrebno i 30,40 ks
            a ne neki obican lonac

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Hibrid ide 8 sec do 100, a nema remus izduv, zamisli!
              Nemoj da se zaleces sa tim motorom! Dobar je on, ali su 1.5/1.6 jos bolji. Pokusaj njih da nadjea, pa ako bas ne ide onda uzmi taj 1.4.
              Sto se menjaca tice, postoji nekoliko vrsta. Jos nisam uspeo da pohvatam sve... Prvo na sta treba da obratis paznju je poluga za menjanje brzina koja izlazi iz samog menjaca. Ako je ista kao kod juga, onda neces imati mnogo problema i mozes da koristis Unov menjac. Ako nije kao kod juga nego ima dve poluga, onda najbolje da zaboravis na taj menjac jer ce biti komplikovano da napravis komandu za menjanje brzina.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• dejoo
                CBC Član
                • 18.04.2005
                • 46

pa ima ovdje kod nas i mašina od tipa, i brava 1.6, ali mislio sam da će mi to biti previše komplikovano za ugraditi....

šta se tiče mašine od npr tipa, šta je potrebno još preraditi na jugu? i šta se tiče mjenjača, dali ostaje, ili ide ot tipa??? ili bravo-a???

pozdrav!

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Svi motori koje pominjemo (sa jednom bregastom) imaju isti raspored i polozaj srafova za menjac i nosac motora, sto znaci da nije bitno da li ugradjujes 1.1, 1.3, 1.4, 1.5 ili 1.6 motor. Moze da bude problema oko pratecih uredjaja (alternator, pumpe, razvodnici), ali te delove mozes da koristis sa juga jer se svi mogu namontirati na novi blok.
                  Bravo/Brava/Marea 1.6 16v motor takodje ima isti raspored srafova za nosac i menjac.
                  Sto se menjaca tice, opet svi moguda se stave na bilo koji od ovih motora, ali je problem sa komandom za menjanje brzina, kao sto sam vec objasnio.

Comment

• dejoo
                    CBC Član
                    • 18.04.2005
                    • 46

jasno mi je o čemu pričaš. znači više je bolje....
                    ali takav motor vjerovatno i više košta od 1.4 fiatovog...

jesi ti ugrađivao koji motor u juga, ili je to samo teorijski? zanima me dali je netko ugrađivao ovakav motor u juga, i njegova iskustva...ž

zapravo najmanje me brine motor. malo više me brine mjenjač... najviše me brinu ojačanja, i kočnice....

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Ugradio sam jedan 1.5 koji je dignut na 1.6lt. Ali imam 1.4 a video sam i 1.6 i znam da mogu da se ugrade.
                      Dobar ti je redosled briga
                      Ako uzmes 14" tockove, mozes da stavis ventilirajuce diskove precnika 257mm sa Dedre, Tipa i ostalih fiata. Jedino sto ce morati da uradis je da stavis podloske ispod nosaca kocionih kljesta kako bi ih pomerio da levo ili desno jer visina diska nije ista kao kod originalnog.

Comment

• Black Knight
                        CBC Senator XXL
                        • 13.10.2004
                        • 2020
                        • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by dejoo
                        primjećuje mda imate problema sa serverom
                        aaa jok, unapredjujemo se!
                        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

Working...
                        X