za pocetak dajem tehnicke podatke motora:
Zyl.-zahl / -anordnung
6 / Reihe
Bohrung x Hub
86.0 x 78,8mm
Gesamthubraum
2746ccm (nach Steuerformel 2717ccm)
Verdichtungsverhältins
9.0
Kurbelwellenlager
7
Leistung
156PS /115kW bei 5500 /min
Drehmoment
223nm bei 4000 /min
Ventilzahl -anordnung
1 Einlass 1 Auslass V-förmig hängend
Ventilsteureung
2 Obenliegende Nockenwellen
Nockenwellenantrieb
Duplex - Rollenkette
Gemischbildung
1 Solex 4A1 Doppelregistervergaser
sta pametno moze da se uradi sa ovim motorom da bi dobio "nekoliko" konja? nije da je trenutno slab, ali...inace u pitanju je merc iz ´83. godine sa samo 130 000km - provjereno! stari ga je kupio 1991 od prvog vlasnika (neki lik iz BG), i skoro da ga nije ni vozio (moj stari). ja sam ga vozio a onda sam otisao u PL.
sta bih htio da postignem? nista...
u principu auto za zaj*banciju kad sam na terenu YU. mozda ga jednom dovezem i u PL, ali mi se nikako ne isplati (carina, porezi i ostalo). auto je registrovan i stoji u garazi, a za svakodnevnu upotrebu je drugi W126 sa ubacenim dizelom.
ali da se vratim na temu! sta moze da se uradi i koliko moze da se dobije? i da li se uopste isplati?
pozz
Zyl.-zahl / -anordnung
6 / Reihe
Bohrung x Hub
86.0 x 78,8mm
Gesamthubraum
2746ccm (nach Steuerformel 2717ccm)
Verdichtungsverhältins
9.0
Kurbelwellenlager
7
Leistung
156PS /115kW bei 5500 /min
Drehmoment
223nm bei 4000 /min
Ventilzahl -anordnung
1 Einlass 1 Auslass V-förmig hängend
Ventilsteureung
2 Obenliegende Nockenwellen
Nockenwellenantrieb
Duplex - Rollenkette
Gemischbildung
1 Solex 4A1 Doppelregistervergaser
sta pametno moze da se uradi sa ovim motorom da bi dobio "nekoliko" konja? nije da je trenutno slab, ali...inace u pitanju je merc iz ´83. godine sa samo 130 000km - provjereno! stari ga je kupio 1991 od prvog vlasnika (neki lik iz BG), i skoro da ga nije ni vozio (moj stari). ja sam ga vozio a onda sam otisao u PL.
sta bih htio da postignem? nista...

ali da se vratim na temu! sta moze da se uradi i koliko moze da se dobije? i da li se uopste isplati?
pozz
Comment