Adjustable sleeve - podesive navlake za stelovanje coilovera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Re: Adjustable sleeve - podesive navlake za stelovanje coilovera

Je l' radite kod ovog Kalka?

Kako i gde si resio opruge, koliko Kg nosivosti? Ko ce to da ti pravi..?

Svojevremeno sam gledao u Tehnomerkuru, mogu da ti naprave sta hoces od opruga, ali je bitno da znas sta hoces...
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Planiram da kupim gotove 2.5 ID, verovatno Eibach. Postoji preterano mnogo kombinacija duzine i tvrdoce, to nije problem.
      Kapiram da je bolje uzeti napravljeni Einbach nego smisljati sta i kako da saviju. Mozda i gresim.

Pozdrav
      work in progress

Comment

• milannik
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2004
        • 1455
        • Niš

Sve zavisi koliki bi bio precnik zice?

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Pa sigurno ne deblji od 12mm i ovi u tehnomerkuru mogu da naprave ali im ni cena nije bas najsjajnija, tj. nije povoljno ( oko 50 evra par). I ako ih budes zvao pitaj ih dal ti garantuju da se nece u nekom normalnom periodu eksplatacije sabiti. tj. koliki im je procenat kroz neki vremenski period. Ja nisam uspeo da nadjem nikog u Srbiji da napravi kako sam zamislio sa kvalitetom celika koji je potreban plus nacin obrade. ,mada je Tehnomerkur bio najpriblizniji.
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

A u kom kvalitetu je zica koja bi se koristila. Inace, cuo sam da ima firmi u Hrvatskoj koje se bave izradom tih auto opruga, mada mislim da postoje i firme u Srbiji koje bi mogle da odrade nesto...

Comment

• cvrle
              CBC Senator XXL
              • 11.06.2006
              • 1008
              • Beograd,Banovo brdo

Ima ih par na relaciji Cacak, Uzice i ovde u Bg-u par i sa svima kojima sam ja razgovarao slao slike i mailove cim pomenem period eksplatacije i pitanje " jel ce da se sabije" dobijem odgovor da hoce i da nije to bas kao za kola, i da nemaju oni bas taj materijal koji meni treba i da se ta zica te tvrdoce tesko nabavlja. Nije tesko napraviti oprugu da izgleda kao prava ali da ima takva svojstva i da traje jeste.

Kad vec pravis obrati paznju na RCA distancere i napravi kad vec pravis sa strugarom ovo jer ce ti prilikom spustanja trebati da vratis tockove u osu ili lagani minus, a trebace ti i podesive solje verovatno.

Evo i par slika pravljenih coilovera za AE sa iskopiranim originalnim oprugama od 6kg napravljenim u Hrvatskoj sa Konijima u kombinaciji, pa cisto da ne predvidis neke lezajeve ili vec.

Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Koliko sam gledao Eibach, garantuje do 2% promena u visini i milion milja .
                work in progress

Comment

Working...
                X