Koji motor do 1600ccm za projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MN026
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2009
    • 348
    • SMEDEREVO

Re: Koji motor do 1600ccm za projekat

ZBOG KONFIGURACIJE GLAVE vantili su dosaaaa veci pa smim tim us-iz mnogo brzi .to je neka vrsta prvih friziranja koje naslednika ima u viseventilskoj tehnici

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Mora da je do hidropodizacha? Mada ni ne podnose prave obrtaje, ali 'ajde...
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Originally posted by MN026
        ZBOG KONFIGURACIJE GLAVE vantili su dosaaaa veci pa smim tim us-iz mnogo brzi .to je neka vrsta prvih friziranja koje naslednika ima u viseventilskoj tehnici
        Sta je pisac hteo da kaze ? Mozemo samo da naslutimo .
        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• MN026
          CBC Senator XXL
          • 18.01.2009
          • 348
          • SMEDEREVO

ako si rasturao te motore mogao si da vidis koliki su ogromni ventili naspram ventila iz 1.6 sohc motora i u kombinaciji sa takozvanim ostrim bregastama koje se inace nalaze u dohc glavama dobijas mnogo bolje performanse za istu kubikazu- konkretno sada pricamo o FIATU

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Uopste ne dovodim u pitanje kvalitet fiatovih DOHC motora (u svakom pogledu) ali za ovakav projekat gde se ne zahteva mnogo velika snaga, a zahteva se mala masa mislim da je sohc bolji.
            Uzgred, ni sohc i dohc nema hidropodizace ukljucujuci i 16v dohc.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• RaiKkonen911
              CBC Član
              • 19.03.2008
              • 32
              • Zemun

Originally posted by jombaue
              Posle duzeg razmisljanja u kakav se projekat upustati, razmatranja finansijskih mogucnosti odluka je pala na pravljenje kitcara sa motorom u sredini. No o celom projektu cu detaljnije pisati u posebnoj temi kad za to dodje vreme.

Sada treba odluciti koji motor? Znaci uslov je da bude do 1,6l i da komplet motor sa svim agregatima i menjacem ne bude vise od 400 evra.

Jos nesto, zamisao je bila da motor ima izmedju 80 i 100ks i posto ukupna masa automobila ne bi trebalo da bude vise od 500Kg trebalo bi da ima sasvim zadovoljavajuce performanse(bar po mojim kriterijumima ) Sve sto se uklapa u ovaj okvir dolazi u obzir!

E sad ono sto je meni prvo palo na pamet je neki 1.6 motor tipo/tempra. Kasnije mi je veoma privlacno izgledao 1.3 motor iz swifta GTI i svojih 100KS ali ispostavilo se da je cena ovog motora oko 400 evra (bez ECU) + 250 za menjac....sto mi je malo previse. Razmisljao sam jos o dosta toga, honda, alfa....al da vidim kakvi su vasi predlozi.....svaki je dobrodosao.
              Ne znam gde si nasao te cene, jeftiniji je motor iz swifta, (a tek menjac!), a sa jeftinim i lakim tjuningom lako odlazi na ~120 konja, pri tom su i motor i menjac jako lagani i savrseno pouzdani, tj. neunistivi, pogotovo motor.

Comment

• Bad-Boy
                CBC Početnik
                • 09.10.2009
                • 1
                • Beograd

A gde imaju da se kupe motori od motocikala i koliko koštaju?
                Naravno, da su u dobrom stanju, ako je moguće?

Comment

Working...
                X