Dvogrli karburator na yugu 45?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dvogrli karburator na yugu 45?

dakle hteo bih da stavi doticni na 45icu . znam da mi je potreban adapter za taj karb.. kako ga napraviti kupiti itd...

pomoc
  • mfengineer
    CBC Veteran
    • 24.06.2005
    • 145
    • Novi Beograd
    • Mazda 626 i-V6 2.5

Potrebna ti je usisna grana za dvogrli karb. (ja sam nasao na otpadima da 1000 din) , sajla gasa, kuciste filtera ... to bi bilo to
    Da i moras da izvedes +12V do karba ja MISLIM da se kaci na cok (saug). NEKA TO OBJASNI NEKO MALO STRUCNIJI...

Ako se vec drndas sa tim (mada po meni na tu kubikazu neces bas mnogo izvuci - sem potrosnje) obradi usisnu granu turpijanjem da ti se poklope rupe na glavi motora i na usisnoj, kao i na usisnoj i karburatoru.
    OBAVEZNO TURPIJAJ SAMO USISNU GRANU NE DIRAJ OSTALO.
    NE POLIRAJ USISNU GRANU !
    Nabavi izduvnu granu 4-2-1 (15 ? - na otpadima) i nju malo isturpijaj da sve to lepo legne, navari cev fi 50 sa sto manje krivina i protocnim loncem na kraju ("malo" ce da se dere).

To ti je to sto se tice "sredjivanja" a da ne ulazis u vecu mehaniku oko motora.
    Mada imas da nadjes 1300 ccm za 200 ? po otpadima ako budes uporan, a sa tim vec mozes da uradis nesto ozbiljno !

Ako neko ima nesto da doda ili da ispravi bio bih zahvalan!
    MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

taj motor, od 903 kubika je sporovrteci i nije predvidjen za vise obrtaje pod opterecenjem, niti dugotrajnije.

svi opisani radovi na tom motoru skoro da nece imati nikakav efekt, mozda 2-3 KS u prosecnim obrtajima tokom voznje, i to onako optimisticki.

nesto ce biti bolje krajnje perfomanse, max brzina najizrazenije ce porasti koji km/h.

sve zajedno, pitanje je isplativosti a pre svih tih radova treba dovesti motor u savrseno ispravno/fabricko stanje dakle generalni remont (najcesce, ne znam za konkretni motor).

najveca usteda u potrosnji i najveci efekat na perfomanse bi se dobio ugtradnjom LPG/ gasa i eventualno 5brzinskog menjaca ako je to uopste moguce.

motor od 903 i 1116 kbuka su potpuno razlicite koncepcije i bitno drugacijih mogucnosti za efikasnu doradu.
      sacekajete da se ekspert uros aktivira pa cete dobiti preciznije kako i zasto bi moglo ili ne na tom motoru.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Svaki karb je prakticno napravljen za odredjen broj obrtaja i na tim obrtajima postize najbolje rezultate. Kod motora koji koriste veci raspon broja obrtaja (svi benzinci u poslednjih 30+ godina) javlja se problem izbora precnika difuzora. Ako se izabere difuzor veceg preseka dobija se veca snaga na visim obrtajima ali je pri nizim brzina vazduha manja sto se negativno odrazava na homogenost smese. Ako je difuzor mali, rad na nizim obrtajima je dobar ali na vecim obrtajima prigusuje motor.
        Dvogrli karburator resava ovaj problem, jer se kod njega jedno grlo koristi do 2/3 gasa, tako da se na nizim obrtajima ponasa kao jednogrli karb sa malim difuzorom, a kada se predje 2/3 gasa otvara se i drugo grlo, pa se presek difuzora prakticno povecava oko dva puta i nema gusenja motora.
        Rezultat je snaga i na manjim i na vecim obrtajima.
        Za tako mali motor treba naci karburator koji ima ista ili manja grla/difuzore od originalnog. Mislim da za juga postoji neki karb sa 30/30 grlima, a 45ica ima 32 grlo, zar ne?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

da 45ica ima grlo 32 kod mene. malo sam u nedoumici sa ovim sada. dali uopste vredi sredjivati nesto oko ovog motora ili ne?
          znam da bi mnogo vise dobio ubacivanjem drugog jaceg motora ali ovaj motoric mi se nekako svidja ba bi hteo da ga malo probudim, ali malo . pa sam mislio da bi prodisao sa dvogrlim karb.

Comment

• luka.l
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 490
            • Beograd
            • ВАЗ 21213

Originally posted by mfengineer
            Potrebna ti je usisna grana za dvogrli karb. (ja sam nasao na otpadima da 1000 din)
            903ccm taj motor nema usisnu granu nego bas kao sto rece red82 treba mu adapter jer se karburator kaci direktno na galvu motora.
            - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
            - "I vi ste dobro."

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

PA dobro, taj deo izmedju karba i glave se moze smatrati usisnom granom. Luka, bolje se raspitaj gde to ima da se kupi

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• mfengineer
                CBC Veteran
                • 24.06.2005
                • 145
                • Novi Beograd
                • Mazda 626 i-V6 2.5

Koja je funkcija struje na coku (saug) kod dvogrlog karb. i gde se prikljucuje na instalaciju ?

Comment

• Danilo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.10.2004
                  • 908
                  • Beograd, Dorcol

To je ako je elektronska dizna, onda mora da se sprovede ne 12 nego 7V od akumulatora do karb. Ako je sauh mehanicki/rucni, onda nema toga.
                  www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Prikljucuje se na plus sa kontakta. Provodnik se greje i menja svoju duzinu i tako oplako otvara saugh. Postoji slican sistem sa vodom. Ja preferiram manuelni saugh.

Comment

• mfengineer
                      CBC Veteran
                      • 24.06.2005
                      • 145
                      • Novi Beograd
                      • Mazda 626 i-V6 2.5

Da li postoje dvogrli karb. sa rucnim saughom, ili da li moze da se skine onaj automatski sa karba i stavi klasican?

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Ne znam da li postoje, verovatno da, al bez obzira lako mozes da adaptiras na rucni
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

Naravno da postoje.
                          Verovatno se isto telo karba koristi za varijantu sa automatskim i manuelnim saughom, tako da moze da se adaptira.

Comment

dali bih mozda mogao da napravim nekako ovaj adapter , dali neko ima iskustva sa ovim?

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Zavisi od konkretnog karburatora.
                              Treba da zatvoris leptir saugha i dok se on nije skroz zatvorio da malo dodas gas. To se desava na obicnom saugh-u. Pogledaj neki rucni pa ces videti sta se desava i sta trebas da uradis.
                              Ali zasto se zezati sa time ako imas ispravan automatski?

Comment

Working...
                              X